Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Acum am inteles, oare conteaza pe care intrare neinversoare pun celalalt capat al rezistentei ? ( sunt doua, pe pinii 3 si 5 ). Si referitor la rezistenta cam ce valoare ar trebuii sa aiba ?? La 20 grade rezistenta senzorului de temperatura era 1.117 kOhm atunci la 450 grade ar venii cam 24 KOhm ...

Link spre comentariu

Mie pe scala de 20M mi-a dat 20,249k ,dar nu ar fi mai bun un Weller cu pastile de ferita? nu mai trebuie decit un traf de 22-24V /2A?!

Link spre comentariu

Deci treaba sta cam asa: La temperatura camerei (20-25 grade) rezistenta termistorului 1.10 KOhm200 grade - 2.4 KOhm250 - 2.53 KOhm300 - 2.58 KOhm315 - 2.65 KOhmMai departe nu am mai masurat ca s-a cam incins radiatoru de la tiristor.

Link spre comentariu

Multumesc mult de ajutor :da , am pus o rezistenta de 5 KOhm si acum se decupleaza, dar o sa incerc si cu o valoare un pic mai mica sa vad daca ma lasa sa reglez mai mult din semireglabil.

Link spre comentariu

In sfarsit mi-am facut propria statie de lipit ! Am folosit : Pensol SL10, PIC 12F675, LM358, display de Nokia 3310. Rezultatul este in imaginile alaturate. Deocamdata sunt multumit de rezultate ; hysterezisul este de 3'C. Am ales varianta de a arata temperatura cu pas de 5 grade. Termostatarea "fixeaza" afisarea pe ecran, nemaiaparand acele "fluctuatii" care ma deranjau "vizual"... Comanda mosfetului se face cu PWM ; 2 ore de functionare de-abia au incalzit un pic IRL-ul... Doar transformatorul cred ca trebuie "upgradat"...

Link spre comentariu

In sfarsit mi-am facut propria statie de lipit ! Am folosit : Pensol SL10, PIC 12F675, LM358, display de Nokia 3310. Rezultatul este in imaginile alaturate. Deocamdata sunt multumit de rezultate ; hysterezisul este de 3'C. Am ales varianta de a arata temperatura cu pas de 5 grade. Termostatarea "fixeaza" afisarea pe ecran, nemaiaparand acele "fluctuatii" care ma deranjau "vizual"... Comanda mosfetului se face cu PWM ; 2 ore de functionare de-abia au incalzit un pic IRL-ul... Doar transformatorul cred ca trebuie "upgradat"...

Frumos, felicitari. :aplauze :aplauze :aplauze Puteai posta la "Proiectul Meu" :da Daca spui ca afiseaza temp cu un pas de 5 in 5 grade, de unde stii ca hysterezisul este de 3 grade?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări