Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Pe ohmi nu afiseaza nimic, dar pe kohmi am scris intr-un post anterior cum afiseaza si anume "inainte sa incalzesc rezistanta era 1.117 KOhm dupa ce am incalzit un pic cu bricheta a crescut la 1.230 KOhm si acum cand s-a racit a revenit la 1.117 KOhm"

Link spre comentariu

"inainte sa incalzesc rezistanta era 1.117 KOhm

Pai nu stiu ce letcon aveti( o poza sau ce scrie pe el?), acolo ar trebuii sa fie cca.12-13 ohmi.Al meu arata asa.[attachment=0]HQ-SOLDER_IR.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

"inainte sa incalzesc rezistanta era 1.117 KOhm

Pai nu stiu ce letcon aveti( o poza sau ce scrie pe el?), acolo ar trebuii sa fie cca.12-13 ohmi.
Aici era vorba de rezistenta la pinii termocuplei si nu de rezistenta letconului .... rezistenta letconului are 11 Ohm.edit. pun imediat si o poza naspa facuta cu un telefon doar ca sa va faceti o idee .. altceva mai bun momentan nu am
Link spre comentariu

Aici era vorba de rezistenta la pinii termocuplei si nu de rezistenta letconului .... rezistenta letconului are 11 Ohm.

Eu am 12 ohmi pe termocupla si cca.28 ohmi pe rezistenta rece, daca aveti rezistenta asa mare, ori nu este termocupla, ori nu este corecta legatura la ea(intrerupta, oxidata).
Link spre comentariu

Va salut cu un aparat de masura care are mv trebuie sa masurati o tensiune care pe masura ce se incalzeste letconul trebuie sa creasca .Asta se intampla daca aveti termocupla functie de tipul ciocanului de lipit veti citi o tensiune intre 20-80mv.Faptul ca cititi o rezistenta variabila pe senzorul de temperatura functie de incalzirea letconulului ma face sa cred ca aveti senzor PTC si nu termocupla si trebuie sa aduceti modificari schemei lui WOLF.

Link spre comentariu

Poza ( scuzati calitatea) http://i52.tinypic.com/34otwnr.jpg

Dupa ce am tot verificat cam asta ar ramane singura varianta, sa fie letconu fara termocupla si sa fie cu senzor PTC cum ziceti dumneavoasta. Stiti cumva cam ce modificari ar trebuii aduse schemei ??

Oricum maine sau luni o sa probez cu un letcon care are sigur termocupla si sa vad cum se manifesta.

Link spre comentariu

Deci acum ii clar, letconu meu nu are termocupla. Am facut azi un test si am folosit termocupla de la multimetru pe care am legat-o la circuit si varful termocuplei il tineam pe varful letconului, asa se decupleaza statia.Oare cum as putea modifica schema astfel incat sa pot folosii letconu asta ???

Link spre comentariu

Alt letcon, la un pret bun si rezolvi problema, decat sa te complici cu modificarea schermei, alte piese, etc....Simplu si eficient.

Link spre comentariu

Pai da ii si asta o solutie sa cumpar alt letcon, dar totusi as mai face inca un circuit sa pot folosii si letconu asta, ca tot l-am primit moca. Chestia ii ca nu am gasit scheme pentru astfel de letcon.

Link spre comentariu

Solutia nu este chiar atat de complicata functie de variatia rezistentei senzorului de temperatura se pune o rezistenta la + si celalat capat la intrarea neinversoare a lui LM358 si creezi asfel un divizor de tensiune statia functionand ca si cu letcon cu termocupla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări