GeoMar Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Poza momentan nu am cu ce face. Schema este cea postata de wolf si cablajul cel postat de dumneavoasta. Trasee in scurt nu am, termocupla ii conectata corect, dar am incercat sa o conectez si invers si se manifesta la fel, adica nu se incalzeste peste 280 grade. Ciudat ca nu reactioneaza la potentiometru si semireglabil. Ar fi trebuit, daca termocupla este corect conectata.Ai conectat corect letconul la statie? Adica rezistenta la triac si termocupla la A.O. [attachment=0]mufa letcon.jpg[/attachment] Poate este "dusa" termocupla de nu reactioneaza. Incearca si cu un traf mai "fortos" care nu scade asa mult in sarcina, dar nu cred. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Exact asa am conectat. Oare termocupla nu o pot testa cumva separat ? s-ar putea sa fie si asta problema, letconul nu-i nou l-am primit de la cineva care zicea ca functioneaza. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 pui ohm-metrul pe ea si incalzesti letconul, rezistenta trebuie sa varieze Link spre comentariu
Son of Sound Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 am facut acum asa un test rapid ... inainte sa incalzesc rezistanta era 1.117 KOhm dupa ce am incalzit un pic cu bricheta a crescut la 1.230 KOhm si acum cand s-a racit a revenit la 1.117. deci banuiesc ca functioneaza ... Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 am facut acum asa un test rapid ... inainte sa incalzesc rezistanta era 1.117 KOhm dupa ce am incalzit un pic cu bricheta a crescut la 1.230 KOhm si acum cand s-a racit a revenit la 1.117. deci banuiesc ca functioneaza ...Pentruca am lucrat cativa ani de zile (acum 20 de ani)in domeniul AMC pot sa va spun ca in adevaratul sens al cuvantului termocupla este de fapt facuta din doua fire metalice cu coeficient de dilatare diferit si sudate la varf,iar la incalzirea ei la borne apare o tensinue mica ce-i drept de ordinul mV si aceasta tensiune se modifica in functie de temperatura.La letconul de SL este vizibil bine asta.Spun lucrul asta pentruca era bine sa spuneti ce letcon ati folosit. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Incearca cu alt trafo, nu ai tensiunea necesara in sarcina, asa cum a spus si Iorik 199. Eu alimentez statia de lipit dintr-un traf de 24Vca/3A. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Sau mai degraba sa redreseze cu diode shottky si un condensator de 2200-3300uF (desigur dupa triac) Link spre comentariu
manolo Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Poza momentan nu am cu ce face. Schema este cea postata de wolf si cablajul cel postat de dumneavoasta. Trasee in scurt nu am, termocupla ii conectata corect, dar am incercat sa o conectez si invers si se manifesta la fel, adica nu se incalzeste peste 280 grade. Verifica si semireglabilul de pe cablaj de 4M7 ,merge si cu unul de 2M ,la mine mergea total aiurea ,de fapt cursorul nu prea facea contact ,si exact ca la tine nu facea pauze ,pe treaba asta am mai facut un cablaj si am folosit un traf de TV sport care dadea cam 18,5 V dar are amperi ...multi, nu stiu exact cit..5-6A?! Link spre comentariu
Son of Sound Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Semireglabilul este de 2M5, o sa mai verific azi odata circuitul sa nu fi facut vreo greseala si o sa caut alt traf. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Pentruca am lucrat cativa ani de zile (acum 20 de ani)in domeniul AMC pot sa va spun ca in adevaratul sens al cuvantului termocupla este de fapt facuta din doua fire metalice cu coeficient de dilatare diferit si sudate la varf,iar la incalzirea ei la borne apare o tensinue mica ce-i drept de ordinul mV si aceasta tensiune se modifica in functie de temperatura.La letconul de SL este vizibil bine asta.Spun lucrul asta pentruca era bine sa spuneti ce letcon ati folosit.Letconul seamana cu asta http://i51.tinypic.com/156pfg1.jpg doar ca are mufa pentru statia de lipit si manerul difera un pic ..... sa vad pe maine sa incerc sa fac rost de un aparat foto.Din cate am inteles si letconurile pentru statiile de lipit ar fi de doua feluri: unele cu termocupla si unele cu termistor .... Sa fie oare al meu cu termistor si ala sa fie motivul pentru care nu decupleaza ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Pai se afla foarte simplu: daca masori o tensiune,e termocupla,daca nu,nuOricum,tu ai masurat rezistenta (adica asta arata aparatul,ca practic...) si din valorile date de tine as zice aproape sigur ca nu e termistor Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 La temperatura camerei (~25°C) ar trebui să ai cam 1mV pe firele de la termocuplă, iar la 100°C (bagi letconul într-un vas în care fierbe apă) cam 4mV - asta în cazul termocuplei de tip K, pentru care e concepută schema. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Nimic, nu am nici o tensiune pe pinii de la termocupla ... am masurat si la "rece" si dupa ce l-am incalzit. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 nu am nici o tensiune pe pinii de la termocuplaAsa arata mufa?[attachment=0]Mufa letcon.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum