fratello Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Pai una de cumparat e scumpa rau de la 200 ron in sus.Asa:-letcon* cam 25 ron-trafu 25 ron-atmel 8 ron-alte piese 25 ronAtmega8 este cam 16 lei ; la toate acestea se adauga transportul componentelor prin posta/curier.Eu am facut statia cu Amega8 si display LED ; nu sunt multumit de modalitatea de afisare ! Precizia termostatarii este, probabil, la fel de buna/rea ca la toate celelalte statii, digitale sau nu. Hysterezisul termperaturii este influentat semnificativ de inertia termica a ciocanului... Succes ! Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 O sa incerc sa inteleg schemele acestor statii si ce fac ele si dup-aia poate o sa m-apuc si eu de mesterit. Nu vreau sa ma apuc sa fac ceva ce nu inteleg. Schema ruseasca mi se pare deocamdata cea mai buna si economica. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 La schema acelei statii facea referire fratello. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Se poate programa ATMEGA direct pe placuta circuitului.Aveti codul sursa adica .c nu hex ptr ea? Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Nu te supara,dar cred ca nu statie iti lipseste. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Nu-i nimic vroiam sa invat si eu ceva asa de facut pe de rost un cablaj si sa montez piesele pe el nu-mi prea place.Din ce am inteles voi ati luat hex-ul v-ati bagat numele in el si l-ati pus in uC si gata.Eu am comandat astazi 2 PIC-uri si o sa incerc sa fac eu propriul soft pentru ele, daca ma poate ajuta cineva in acest sens, am observat ca schema ruseasca nu are ZCD si nici optocuplor, iar cea poloneza are, care este rolul la acest ZCD si cum se aplica?Multumesc sper ca nu am deranjat pe nimeni. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Ca idee, daca vrei sa-ti faci o statie, incepe cu una simpla (pentru inceput) si vei vedea rezultatele, iar la programari de mc-uri mai cerceteaza, (sunt cativa "grei" pe aici in programari de mc-uri) nu "se baga numele" si gata. Nu te descurajez, si eu am trecut prin astea -si nu sunt singurul, nimeni nu s-a nascut invatat. Succes si numai bine ! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 ZCD vine de la zero crossing device,adica numai la trecerea prin zero a tensiunii i-si schimba starea; e un optotriac. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Am mai programat si eu uC nu e problema, tre sa caut placuta cu 16F877 sa vad daca mai merge.Nu e foarte greu dar nu asta e problema in primul rand.Am inteles si eu ca ZCD detecteaza cand trece sinusul de la AC prin 0, dar la ce foloseste treaba asta?E folosita ca sa determine perioada sinusului de pe traf ca sa se stie cum sa se faca comanda in pulsuri pentru letcon? Si daca da frecventa de la traf nu ar trebui sa fie tot 50 Hz? De ce ar mai trebui sa o masor odata?Multumesc anticipat de explicatii. Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Stie cineva unde gasesc o schema unei statii de lipit de 48 W cu afisaj digital? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=70065&start=105 Sau pe parcursul acestui topic Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 sau pe site-ul rusesc Radiokot Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Intr-un final am terminat si eu 98% statia de lipit Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Felicitari chiar imi place ca ai facut ceva destul de simplist si util.Un necesar de componente si sa pui toate fisierele pe care le-ai folosit intr-un zip? Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 PDF-U mai e pus pe topic de vreo 2-3 ori sper ca nu e problema daca-l mai urc o`data .Necesaru de componente 1) 1000uf2)1N4004 - 4buc3)1k -6buc4)MOC 3042 6)100N - 4buc7)470uF8)10k - 2buc9)4M7 10)LM35811)BD 135 12)Semireglabil 4M713)BT 13814) Pot 10k15)Comutator ON/OFFsi mai aveam trecut in carnetel 2 rezistente 4,7 ohmi dar nu le vad nicaeri in schema .... nu mai stiu exact ce e cu ele Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum