Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Am o statie de lipit facuta dupa o schema Gordak ; merge impecabil ! Am pus schema cateva pagini mai in urma... Am facut statia cu Atmega8 presupunand ca voi avea (si) o afisare a temperaturii si un control "digital" al unor temperaturi (pre) setate. Rezultatele (prezentate mai sus) m-au dezamagit; am spus si de ce. Este EVIDENT ca inertia termica a ciocanului influenteaza precizia termostatarii ; am intrebat doar daca un ciocan mai bun ar merita investitia. Raspunsul pe care mi-l dau singur este : NU !Probabil imi voi concepe singur un controler digital, cu posibilitate de miscorare a hysterezisului din soft, dar asta nu va rezolva problema. Si nici nu voi da multi bani pe un ciocan, orice marca ar fi, numai pentru a obtine +- 1'C ! Din punctul meu de vedere - case closed !

Link spre comentariu

...merge cu varfuri de 1.5 lei

Posted Image

M-am inselat, astazi am vrut sa-i pun un varf mai fin si e altfel, arata ca cel scurt, cu filet, din poza de mai jos... acum trebuie sa cumpar filiera, sa le fac filet si sa le tai la lungime pentru ca exact in capatul filetului vine sonda de temperatura...

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator dj dicksy

Acea suflanta merge la 220v.Daca nu ai o sursa de aer buna sau un montaj care sa controleze temperatura cel mai simplu fiind cel creat de wolf risti sa distrugi rezistenta foarte repede.Deci sfatul meu sa nu o alimentezi direct fara sa ai control asupra ei.

Link spre comentariu

Pun si eu o intrebare de principiu - chiar conteaza asa mult ca temperatura reglata variaza cu +/- 10 grade in jurul referintei?Vad ca multi se cramponeaza la acest aspect.Cat de precisa este termocupla de pe ledcon?As vrea sa-mi fac si eu o statie de asta de lipit low-cost dar vreau cu afisaj numaidecat si cu uC.Am citit tot topicul si ce as vrea ar fi varianta cu :-ATMEL sunt mai ieftine decat PIC-3 afisaje de 7 segmente evident m ieftine decat un LCD de ala mare-TRAFO de la miva r 0 m de 3 A 2 x 12 V am vazut ca e cam 25 ron-ciocanul de la adelectr0 c0m ce recomandati?Care ar fi un pret total estimativ la piese, cablajul si lipiturile si carcasa le fac singur?Multumesc poate o sa ajute si pe altii aceasta estimare.

Link spre comentariu

Te va costa cam cit una gata facuta.Daca vrei una ieftina ,fa modelul Wolf ,merge si cu traf dintr-un TV Sport iti iei un letcon Pensol SL30 si ai statie de lipit ,buna, daca vrei de fite dai banu. :101

Link spre comentariu

Pai una de cumparat e scumpa rau de la 200 ron in sus.Asa:-letcon* cam 25 ron-trafu 25 ron-atmel 8 ron-alte piese 25 ron-LCD 7 segmente x 3 ?As iesi maxim la 100 RON ceea ce ar fi super bine.Ok o fac si aia a lu Wolf dar care este schema finala nu poate cineva sa puna o arhiva sau un pdf in care sa fie si schema electrica si cablajul si piesele as vrea sa inteleg ce se petrece in acea schema nu sa fac asa pe de rost.Dar mai degraba vreau cea cu ATMEL, incat si oleaca de programare cu ocazia asta, poate implementez si un PID ceva.

Link spre comentariu

Letconul e de la 50 in sus, ai uitat cutia, suportul pentru letcon si multe alte maruntisuri... :rade:

E aproape imposibil sa faci o singura bucata la aceeasi calitate dar mai ieftin decat cel care face acelasi lucru pe banda.

Daca era posibil n-ar mai fi vandut nimeni statii de lipit, ar fi vandut toti numai instructiunile de fabricatie. :limb:

Link spre comentariu

Are la Adele. ctro. com. statie la 68 ron. Eu am facut una simpla, cu LM324 parca, carcasa am folosit de la o sursa de PC, am cumparat trafo, letconul, suportul cu buretelul si ceva piese, in total 70 ron, dar stiu ca este hom made si sunt super multumit de ea. Am fost tentat sa fac si una controlata digital, dar investitia cam mare si-apoi ce sa fac cu doua. Vezi ca pe forum este o schema simpla, clona statiei de lipit Gor Dak, este realizata de mai multi useri, inclusiv de mine, functioneaza impecabil. Succes si numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări