BRANCA Postat Mai 19, 2006 Partajează Postat Mai 19, 2006 Interesanta schema Weller cu SL443A.Din pacate firma care producea Sl-ul nu prea mai exista![Plessey] O idee de statie cu AT89C51 gasiti aici http://www.mcu.cz/modules/news/article. ... toryid=308. In aceiasi pagina,jos,e linkul pt placa PCB http://www.elektroda.net/download/file181.html. Statia are afisaj pe 2x16 LCD. Link spre comentariu
tiptronic Postat Mai 19, 2006 Partajează Postat Mai 19, 2006 Am terminat statia de lipit dupa schema lui wolf si merge bine. Cu totul m-a costat pana in 40 ron si cuget ca'i super fain. :oky: Wolf, eu te-am contactat pe msg cu problema tranzistorului care conducea in permanenta. Cu riscul de a ma face de ras dezvalui misterul : un simbol de tranzistor din ExpressPCB m-a indus in eroare si tranzistorul in montaj l-am montat invers. Am remediat si acum e ok. Multumesc pentru schema. :partyman: Link spre comentariu
wolf Postat Mai 19, 2006 Partajează Postat Mai 19, 2006 Ma bucur pt tine :supz: , nu are inportanata ce ai gresit daca ai reusit sa iti dai seama unde ai gresit, asta te face putin mai bun in ale eletronicii :yawinkle:.Si ca sa fac si putina reclama (desi cred ca nu am voie aici) pot pune la dispozitia celor interesati si chituri de statii de lipit ansamblate si testate :partyman: Link spre comentariu
Vizitator nanodeus Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 mai ce nu intzeleg eu de ce trebuie neaparat alimentat letconul in ca ar fi mai simplu comandat direct in cc cu un mos si nu ar mai fi nevoie nici de cross zero detection Link spre comentariu
wolf Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 Frate .. :supz: fiecare cu ideeile lui, vino si tu cu o scheama functionala si mai ales fiabila la cele spuse mai sus :partyman: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 @wolf: cele 2 operaţionale pot fi oricare?? sau e absolută nevoie sa fie LM358?? Link spre comentariu
wolf Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 Cele doua operationale sunt in aceeasi capsula de aceea am folosit asa ceva, si din motivul ca sunt relativ eftine :prayer: (citeva mii de lei )si se poate folosi fara probleme si pe post de comparator , dar .... tu poti folosi orice altceva dupa urmatoarele indicatii .. primul etaj este de amplificare asa ca trebuie sa folosesti neaparat un operational( ex. clasicul 741) iar al doilea este un comparator si poti folosi orice integrat dedicat pentru acesta (ex. LM393) Ceea ce nu inteleg eu este de ce vrei sa te complici Link spre comentariu
Vizitator xebbmw Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 am gasit un alt topic interesant legat de acest subiect http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=39709 Link spre comentariu
Vizitator cosminnci1 Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Schema lui Wolf e super merge bine piese putine , inainte de schema asta m-am chinuit cu una si nu a mers (era una din link-ul de mai sus) .Am facut schema asta si a mers din prima .Merita.Mersi Wolf :supz: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Si ca sa fac si putina reclama (desi cred ca nu am voie aici) pot pune la dispozitia celor interesati si chituri de statii de lipit ansamblate si testate :partyman:Cu cat, daca nu sunt indiscret? :rolleyes: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 Cele doua operationale sunt in aceeasi capsula de aceea am folosit asa ceva, si din motivul ca sunt relativ eftine :prayer: (citeva mii de lei )si se poate folosi fara probleme si pe post de comparator , dar .... tu poti folosi orice altceva dupa urmatoarele indicatii .. primul etaj este de amplificare asa ca trebuie sa folosesti neaparat un operational( ex. clasicul 741) iar al doilea este un comparator si poti folosi orice integrat dedicat pentru acesta (ex. LM393) Ceea ce nu inteleg eu este de ce vrei sa te compliciîntrebasem doar fiindcă mai am câteva 741 nefolosite...si cateva 324... :rolleyes: Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 Ma captivat si pe mine treaba asta cu statia de lipit, montaju lu Wolf e ieftin de realizat, ciocanu e ok la 250 mii mai ramane trafu, ca daca il cumpar mai bine luam statie, deci ca sa renteze tre sa ma descurc si de ala. Da vroiam sa va intreb daca se merita mai degraba "PENSOL-IRONE-N Ciocan pt.statie ESD" ceea ce am vazut la capodimonte, am inteles ca ESD asta e ceva mai adevarat (cine stie sami spuna si mie ) si e cam la acelasi pret cu ciocan pentru SL10,20,30 . De care sa iau ? Si mai e ceva, e musai sa fie alimentat in altenativ ciocanul ? ca in continuu e mai usor ca am traf dar scoate vreo 30 Vca .P.S. si eu care lucram cu ciocan de 5 lei de la rusi :smt003 cand se termina varfu luam alt ciocan :weedman: parca as intra si eu in randu lumii :supz:later edit : am protectat cablaju la schema lui Wolf, daca intereseaza pe careva ... Link spre comentariu
wolf Postat Iunie 5, 2006 Partajează Postat Iunie 5, 2006 Recomandarea mea pt toata lumea care realizeaza montajul postat de mine este sa puna triacul pe un radiator, char daca acesta este superior :supz: (tensiune si curent mare decit cel care il pote trage letconul ) se incalzeste chir se incinge la o perioada de folosire mai indelungata... :axe: Acestea referitor mai ales la cablajul postat mai sus ...de catre XAN77 ...atentie !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum