Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

A mai facut cineva statia de lipit cu Atmega8, de pe radiokot (vezi schema pusa pe mine pe pagina 57) ? Intampin o mica problema : afisajul nu este foarte "stabil", temperatura fluctueaza destul de rapid in jurul valorii setate. Orice sfat, de la cei care au construit-o deja, este binevenit !

Link spre comentariu

eu am facut tot o statie de lipit termostatata de la urmatoarea adresa :http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=70065 si am aceeasi problema temperatura cittita fluctueaza foarte rapid nu se poate citi dar in rest lucreaza bine astept alt atmega8 ca sa il schimb am folosit atmega8-pu

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Din descrierea problemei si raspunsul primit,deduc ca oscilatorul At-ului nu e destul de precis/sensibil.Icearca sa temostatezi montajul(de proba) sau masoara frecventa oscilatorului,in mod continuu.

Link spre comentariu

Poate cineva deschide fisierele layout din atasament si sa le transforme in fisiere grafice (jpg, png) ? Sunt diverse variante ale cablajului pentru statia de lipit cu Atmega8, care "se lauda" ca ar elimina fenomenul de 'bataiala" al afisorului...Multumesc anticipat !...cred ca sunt in Orcad ?!

Link spre comentariu

Poate cineva deschide fisierele layout din atasament si sa le transforme in fisiere grafice (jpg, png) ? Sunt diverse variante ale cablajului pentru statia de lipit cu Atmega8, care "se lauda" ca ar elimina fenomenul de 'bataiala" al afisorului...Multumesc anticipat !...cred ca sunt in Orcad ?!

Uite un printscreen ale cablajelor[attachment=2]Cablaj 1.jpg[/attachment][attachment=1]Cablaj 2.jpg[/attachment][attachment=0]Cablaj 3.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

incearca sa vezi daca este si scara de 1:1

Daca atasamentele postate de colegul @vasile eugen nu sunt scara 1:1, posteaza aici si am sa incerc sa le fac eu. :da

De obicei din Sprint Layout [program in care sunt realizate aceste cablaje] se imprima PDF-uri la scara 1:1.

La imprimare pe hartie [sau altceva], de obicei nu se imprima la sc 1:1 din cauza setarilor imprimantei.

Link spre comentariu

Va multumesc foarte mult !!!...din pacate varianta "rezultata" nu corespunde nevoilor mele : mie imi trebuie un cablaj pentru varianta de Atmega8 DIP ! :(La traducerea forumului, nu am gasit si informatii despre fisierele atasate acolo...Trebuie sa o iau pe bajbaite...Mai caut si poate voi mai apela la ajutorul Dvs. Va salut !

Link spre comentariu

incearca sa vezi daca este si scara de 1:1

Daca atasamentele postate de colegul @vasile eugen nu sunt scara 1:1, posteaza aici si am sa incerc sa le fac eu. :da

De obicei din Sprint Layout [program in care sunt realizate aceste cablaje] se imprima PDF-uri la scara 1:1.

La imprimare pe hartie [sau altceva], de obicei nu se imprima la sc 1:1 din cauza setarilor imprimantei.

am incercat de atunci de cind am vorbit si am facut cablajul pentru ceas cu pic si iese la la scara de 1:1,acum de la acest calculator nu pot sa testez ,dar cred ca este bine.
Link spre comentariu

... mie imi trebuie un cablaj pentru varianta de Atmega8 DIP ! ...

Posteaza schema si poate incerc eu sa te ajut cu desenarea cablajului pentru un Atmega8 DIP, in functie de timpul liber.
Link spre comentariu

Schema este cea din ultimul post de pe pagina 57. Am realizat montajul, am tot pus peste tot condensatori de decuplare, de 100nF, dar cu toate acestea temperatura afisata pe display are 'fluctuatii'. Din ce am 'ghicit' citind pe forumul rusesc, un cablaj 'corect' facut anuleaza acest fenomen...Precizari: per ansamblu statia functioneaza OK, cu un ciocan de lipit Solomon SL-10 ; am incercat cam toate variantele de soft prezentate pe forum, cu aceleasi 'rezultate' ; softul pare OK, are optiuni de "profiluri' de putere, trei temperaturi ce pot fi memorate, standby si shut-off...

Cum se poate vedea in link ( http://macoprojects.blogspot.com/2010/0 ... ation.html ) un montaj corect executat asigura o statie de lipit digitala foarte buna !

Link spre comentariu

O problema similara am avut si eu: foloseam un amplificator operational cu alimentare diferentiala si iesirea oscila cu vreo 200 mV, exact cat era diferenta intre alimentarea + fata de -. Si din cauza asta oscila si temperatura afisata.Am folosit unul doar cu alimentare la + (cred ca e lm358) si nu mai am probleme. Asta era cu un PIC18F4620.Poate asta e problema si la voi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări