crispus Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 @fratello: Mersi pentru link. Ceea ce cautam mai degraba e modalitatea de conversie. Imi place sa le iau pe bucatele si sa inteleg ce se intampla decat sa iau ceva gata facut si rolul meu sa se rezume doar la executare... Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Buna seara vreau sa recomand cu caldura userul "glide "pentru realizari cablaje calitate excelenta, seriozitate si promtitudine. Am comandat cablaje pt. schema lui wolf si pentru cea cu pic 16F873A a lui "danut willy" . Dupa ce le voi executa voi incerca sa postez poze cu toate ca nu ma descurc foarte bine cu aceasta. Inca o data recomand si multumesc "glide ". Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Va salut cu respect , a-si dori sa-l intreb pe dl.danut willy daca se poate folosi un encoder in loc de cele doua butoane de incrementare? Ma gandesc sa folosesc un encoder si un led bicolor r-v pt. semnalizare stari[up ,down si func.triac]. Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Encoderul pntru ce sa fie folosit? pentru setarea temperaturii ? Ar fi evident o complicatie in plus sa pui un en encoder sau chiar trei in loc de un buton. Se poate dar trebuie rescris softul, modificat hardu,l daca ai timp.... In ceea ce priveste ledul este evident ca merge un led bicolor, eu asa si folosesc se aprinde rosu cand vreau sa cresc temperatura, verde cand vreau sa o diminuez si portocaliu cand imi arata starea triacului si vreau sa setez temperatura. Link spre comentariu
crispus Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 De ce spui ca e o complicatie in plus? Un encoder/potentiometru digital/intrerupator rotativ cu implus/etc in esenta e alcatuit din 2 push button (cel de up si down la schimbarea temperaturii): Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Salut crispus sa stii ca m-am jucat aseara cu un encoder modelul care l-ai postat si nu cred ca va merge la aplicatia asta. Eu am facut cu el si ds 1669 un pot.digital in 128 de pasi. Ma gandeam ca si tine ca pot sa-l foloseesc si aici ca up ,down el comportandu-se ca un intrrupator dublu dar nu lucreaza asa si cred ca mai avem nevoie de o conversie ceva ,daca obtii rezultate posteaza si tu ca sunt si eu interesat. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Salut crispus sa stii ca m-am jucat aseara cu un encoder modelul care l-ai postat si nu cred ca va merge la aplicatia asta. Eu am facut cu el si ds 1669 un pot.digital in 128 de pasi. Ma gandeam ca si tine ca pot sa-l foloseesc si aici ca up ,down el comportandu-se ca un intrrupator dublu dar nu lucreaza asa si cred ca mai avem nevoie de o conversie ceva ,daca obtii rezultate posteaza si tu ca sunt si eu interesat.Uite AICI pe pagina tradusa de Google, la rubrica "Laborator", apoi categoria "Dispozitive Digitale", o schema de Statie de Lipit cu Encoder si Atmega16.Pacat ca nu este si softul sursa, doar hexul. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Buna dimineata ! Statia de care zici este pe forumul rusesc Radiokot, iar acum este in lucru la fratello, dupa care vreau sa o fac si eu. Succes! Link spre comentariu
fratello Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Nu, eu am in lucru statia de lipit "digitala" de pe Radiokot, FARA encoder ; cea pe care a facut-o si Seppy si de care s-a declarat multumit. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 ... Statia de care zici este pe forumul rusesc Radiokot, iar acum este in lucru la fratello, dupa care vreau sa o fac si eu ...Am facut referire la acea statie, pentru cei care vor sa foloseasca un encoder in loc de push-butoane pentru setarea temperaturii, sa vada modul de conectare al encoderului la Atmega.Daca avea si softul sursa era ok, puteau vede cum este implementat in soft encoderul. Eu oricum am realizat-o pe aceea a polonezului, pe care a realizat-o si @mariandmd si pot spune ca sunt multumit de functionarea ei. Parerile sunt impartite, fiecare alege "modelul" statiei de lipit, care considera ca indeplineste cerintele lui. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 salut as verea sa folosesc schema de la postu 238 dar sa modific rezistenta letconului sa fie de 12V cc (auto ),si sa folosesc termocupla de tip k pentru reglare temperaturi, se poate??? banuesc ca se schimba triacu cu un tiristor de putere mai mare BT1581, Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 scuze am tasta gresitBT 151 Link spre comentariu
adrian82 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 pai da la auto nu ai alternativ doar daca te cuplezi inaintea de puntea de diode de la alternator... ce iti trebuie tie iti trebuie o schema eletronica de letcon care sa comande un tranzistor mos la care rezistenta lui interna sa fie de 0,001 ohmi. Daca vrei sa para mai complicat se face un mic convertizor de la 12 la 24V. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 din contra vreau sa fie cat mai simpla pai ai vro schema? Link spre comentariu
fratello Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Am terminat ieri statia de lipit cu Atmega8, de pe radiokot.ru.Am folosit schema si softul "upgradate" de pe forum. Merge foarte bine ! Voi pune poze dupa asamblarea in cutie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum