Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Salut. Statia de lipit digitala cu ATMEGA8 de pe forumul rusesc "radiokot" vreau sa o construiesc si eu, dar problema este: schema este corecta? eu deja am proiectat (desenat manual) cablajul pentru partea de comanda si afisare. Vedeti si voi ce si cum si da-ti un semn de viata. Numai bine.

Link spre comentariu

vasile eugen, despre acea statie vorbeam si eu, dar vad ca nu ai pus nimic asa cum ai promis. te rugam sa postezi ceva imagini si lamuriri despre reglaj. multumiri!

Va salutNu am mai reusit sa o finalizez ,deoarece am inceput serviciul si am avut pe linga servici mai multe aparate care au adus profit,cind mi se va strecura ceva timp am sa o finalizez.Componentele le am pe toate.
Link spre comentariu

Buna dimineata! Seppy, ceva cablaj pentru partea cu ATMEGA ? Din ce ai facut carcasa ? Eu vreau sa folosesc o carcasa de sursa de PC, iar trafo-ul de la un UPC de PC. Este vre-o problema daca la trafo am iesire de 16V/2,2A(AC) ? In schema zice 24V/3A(DC).Ciocanul ce tip este, cumva Solomon? Partea de afisare si control ai facuto ca inschema de pe forum? Multumiri!

Link spre comentariu
Vizitator gtdaniel

Buna ziua!Ma poate ajuta cineva privind diferentele intre statiile de lipit Pensol clasice versus ESD, respectiv SL10-N / SL10E-N ESD Solomon (SL20-N/SL20E-N, SL30-N/SL30E-N)?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Buna ziua!

Ma poate ajuta cineva privind diferentele intre statiile de lipit Pensol clasice versus ESD, respectiv SL10-N / SL10E-N ESD Solomon (SL20-N/SL20E-N, SL30-N/SL30E-N)?

Multumesc anticipat!

La varianta ESD, letconul are și legare la masă; deci ar trebui folosită priză cu pământare pentru a beneficia de "protecția" ESD.
Link spre comentariu

Dupa ce termin voi pune si cateva poze,eventual si fisierele Eagle daca prezinta interes.

Poti sa pui schema pentru statia de lipit? Vreau s-o fac si eu, dar cu un PIC, si ma intereseaza partea cu termocuplu.Nu stiu cum sa fac amplificarea iesirii la termocuplu...Multumesc.
Link spre comentariu
Vizitator gtdaniel

La varianta ESD, letconul are și legare la masă; deci ar trebui folosită priză cu pământare pentru a beneficia de "protecția" ESD.

Multumesc frumos pentru precizare! Acum sunt lamurit.
Link spre comentariu

In loc de transformator de 24V si 3 A (mare si greu) ar merge folosita o sursa in comutatie, cu aceeasi parametrii ?

Pai sursa aia in comutatie da CC...deci nu mai poti folosi tiristorul. Trebuie sa pui un FET sau un bipolar.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări