Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Salutare.am procurat si eu un letcon de 12V (fara termocupla),si il alimentez dintr-un "electronic transformer" de la becuri cu halogen.Ar avea 120W.Nu vreau sa ii fac stabilizare de temperatura,ci doar un variator de tensiune,problema e ca nu stiu daca as putea sa utilizez un triac,deoarece nu stiu ce frecventa furnizeaza alimentatorul.aveti idee?http://i53.tinypic.com/lwnk1.jpghttp://i54.tinypic.com/213luzp.jpghttp://i55.tinypic.com/vnfu6s.jpg

intre + si - sunt un condensator de 22nF (uzual) serie cu o rezistenta de 150K cu capatul la +la punctul lor comun e legat diaculdaca modifici valoarea condensatorului obtii o variatie a tensiunii
Link spre comentariu

Cam asa ar trebui sa se prezinte :rade: un cablaj pentru statia de lipit, o varianta putin ''cosmetizata'' si realizata profi, pe 2o11. :freaza: [attachment=1]Cablaj Statie de Lipit.jpg[/attachment][attachment=0]Cablaj Statie de Lipit 2.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Permite-mi să obiectez cu privire la cablaj. Puteai să omori insuliţele alea; dau impresia de lucrătură de amator, deşi toţi ştim că nu e cazul :)

Orice critica este bine venita. :da Retinut pentru viitoarele cablaje. :)Acele ''insulite'' sunt de la planul de masa, au iesit ca niste ''insulite'' deoarece am dat distanta planului de masa fata de trasee, ceva mai mare.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

"Solomon" e binecunoscuta linie de aparatura de cositorit de la Pensol...sa afisezi numele Solomon pe produse similare nu e un plagiat?Chinezi fac treburi d'astea,dar ei sint foarte multi si au si arma nucleara;cine se baga la ei,sa le ceara socoteala, o ia pe coaja.Tara noastra e mica, echivalenta cu o miniprovincie de-a lor :rade: .

Link spre comentariu

"Solomon" e binecunoscuta linie de aparatura de cositorit de la Pensol...sa afisezi numele Solomon pe produse similare nu e un plagiat?Chinezi fac treburi d'astea,dar ei sint foarte multi si au si arma nucleara;cine se baga la ei,sa le ceara socoteala, o ia pe coaja.Tara noastra e mica, echivalenta cu o miniprovincie de-a lor :rade: .

esti carcotas
Link spre comentariu
Vizitator tyc

esti carcotas

Probabil,esti primul care-mi spune,dar plagiatul imbraca multe forme;daca sti ca cineva se foloseste de numele tau,de ce sa mai te muncesti sa faci din nume un renume?Nu are rost,si in plus mai sant de platit o groaza de taxe pe drept de autor,etc(statul stie cum stau lucrurile si te taxeaza corespunzator.Pt a produce on obiect util pe care sa-ti pui numele,ai de achitat mai mult de o gramada de taxe.Si in definitiv,am fos indemnat sa-mi dau cu parerea - unele lucruri au si parti negative.Geomar,pt cablaje ce ai folosit de corodant?
Link spre comentariu

nu am zis-o cu rautateprimele mele amplificatoare toate aveau pe carcasa cate o sigla celebra (cu precadere sony) asta se intampla acum 15 ani , vad ca nu a venit nimeni sa se ia de mineastea sunt off topicuri hai sa discutam la subiect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări