gaby Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Asa cum a zis mariandmd, cumpara-l pe cel de 3000. Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Am renunțat la idee de a modifica sursa pc . și am comandat trafu si celelalte piese ... sper sa vina cât mai repede sa ma apuc de treaba Link spre comentariu
rares_mihai Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Bafta si spor la lucru! Ai grija la 2 aspecte dupa ce asamblezi componentele:-sa nu incurci firele de la termocupla-fi atent unde pui termocupla si unde pui alimentarea pe firele de la letcon... daca dai un back la pagini vei vedea cateva imagini postate cu mufa letconuluiInca o data bafta! Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 am primit azi o parte din piese .traful - 21,4 v (masurat cu 2 multimetre) - mi se pare de prosta calitate la fel si pcb-ul Link spre comentariu
adrian82 Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 De ce nu faci o sursa in comutatie 220v la 24V /4A sau o cumperi. Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 pot pune rezistente de 240 R 1/4 sau 120r 1/2 in loc la 220r ? Link spre comentariu
rares_mihai Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Ar fi bine sa respecti schema... poti incerca si cu cele de 240ohmi dar fi atent. Cablajul si traful de la mivarom le am luat si eu sunt fb mie si azi imi merge statia nu am avut probleme cu ea si nu as dao pe nimic Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Atunci o sa caut pe pe pcb-urile din dezmembrari rezistente de 220R Pun o poza cu ce am facut pana acum .......... (este primul pcb pe care il fac ) ledul si potentiometru sunt puse numai pt poza Astept sa ajunga si restul pieselor .... Link spre comentariu
rares_mihai Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Scuze pentru reclama nu se va mai repeta. Arata foarte bine ai grija daca spui ca este primul pcb cand lipesti sa nu incingi prea tare traseele si ai grija sa nu iti scape fludor din gresala intre doua trasee si sa le unesti. Este bine sa le verifici inainte de a-l pune la tensiune.Inca ceva mare grija la cum montezi triacu. Daca il pui invers iese fuuuuuuum muuuuult BAFTA IN CONTINUARE! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Desi am o statie de lipit, cu ciocan Solomon SL10, din februarie 2009, care merge absolut impecabil, aproape in fiecare zi si , uneori, chiar si cca. 8 ore in continuu (dupa schema din atasament - clona GorDak, postata de D.nul Liviu pe alt forum), intentionez sa construiesc si schema de la radiokot, cu Atmega8 (vezi linkul postat de Seppy). Rog pe cei care au facut acest proiect sa posteze impresii/informatii. Multumesc ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Desi am o statie de lipit, cu ciocan Solomon SL10, din februarie 2009, care merge absolut impecabil, aproape in fiecare zi si , uneori, chiar si cca. 8 ore in continuu (dupa schema din atasament - clona GorDak, postata de D.nul Liviu pe alt forum), intentionez sa construiesc si schema de la radiokot, cu Atmega8 (vezi linkul postat de Seppy). Rog pe cei care au facut acest proiect sa posteze impresii/informatii. Multumesc !Vezi la Proiectul Meu, aici, a construit @mariandmd o statie de lipit cu Atmega8 si LCD, nu stiu daca este aceasi schema, dar nu strica sa tragi o privire. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Va zic eu,e schema polonezului, pe cablajul mare,am facut-o si eu pe cablajul mic ,merge bine ,dar este scumpa,eu zic ca nu se merita. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Vreau cu display LED. Plus ca partea hardware este foarte simpla. Link spre comentariu
dj_steel Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Salutare.am procurat si eu un letcon de 12V (fara termocupla),si il alimentez dintr-un "electronic transformer" de la becuri cu halogen.Ar avea 120W.Nu vreau sa ii fac stabilizare de temperatura,ci doar un variator de tensiune,problema e ca nu stiu daca as putea sa utilizez un triac,deoarece nu stiu ce frecventa furnizeaza alimentatorul.aveti idee? http://i53.tinypic.com/lwnk1.jpg http://i54.tinypic.com/213luzp.jpg http://i55.tinypic.com/vnfu6s.jpg Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Am renunțat la idee de a modifica sursa pc . și am comandat trafu si celelalte piese ... sper sa vina cât mai repede sa ma apuc de treaba De fapt se pot obtine usor 24V dintr-o sursa de pc, atata timp cat nu te deranjeaza sa folosesti alimentari de 12V si -12V. Atentie, nu e vorba de alimentarea de -12V existenta pe o sursa normala, aia duce un curent mai mic. Vei avea nevoie de inca 2 diode rapide, de 2-3A(2A consuma letconul) si de un condensator low esr la 16V minim. Exact cum este circtuitul de 12V se poate face unul de -12V punand diode invers. Intr-o sursa normala ambele diode sunt intr-o capsula si au anodul comun. Se conecteaza practic cele 2 diode in plus cu catozii unde sunt anozii de la dioda de putere iar catozii se leaga impreuna si se obtin acolo -12V filtrati cu condensatorul extra. Avand in vedere aplicatia, nu mai e neaparat nevoie de bobina de filtrare. Sunt surse de pc la care -12 se obtine printr-o alta bobina cuplata magnetic cu cea de filtru, un transformator. Dar sunt surse la care se obtine cum zic eu, deci exista circuitul. Trebuie doar marita capacitatea lui inlocuind diodele si condensatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum