Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Vizitator jazz

Am un Weller ca acesta (atat doar ca are stecher de priza romaneasca) si as vrea sa stiu daca se poate adapta pentru statia polonezului :)

Este prea bun ca sa renunt la el, singura problema fiind aceea ca trebuie sa stau tot timpul cu mana la priza, sa-l scot din cand in cand.

Multumesc.

Link spre comentariu

Vreau sa fac si eu statie de lipit dupa schema editata de geomar .... dar nu am gasit nicaeri pe topic (sau nu am cautat eu destul) de ce traf a folosit .... deci de ce traf am nevoie ?rezistentele sunt toate de 0,25w? semireglabilu sa fie 4,7r sau de 2,5 r ?Condensatori pe cati V ?

Link spre comentariu

Vreau sa fac si eu statie de lipit dupa schema editata de geomar .... dar nu am gasit nicaeri pe topic (sau nu am cautat eu destul) de ce traf a folosit .... deci de ce traf am nevoie ?rezistentele sunt toate de 0,25w? semireglabilu sa fie 4,7r sau de 2,5 r ?Condensatori pe cati V ?

Ai nevoie de un traf de 24 Vac si vreo 2A.Rezistentele sunt toate de 0,25w.Semireglabilul este de 4,7 Mohmi, NU 4,7 ohmi cum ai scris tu, dar merge si mai mic, daca citesti atent topicul gasesti valoarea lui.Condensatorii trebuie la minim 25vcc, adica dublul tensiunii de 12Vcc, tensiunea de alimentare a montajului electronic.Numai bine si ... spor la mesterit.
Link spre comentariu

sper sa nu zic o prostie , dar nu pot alimenta statia dintr`o sursa de PC ?

Știi să faci sursa să scoată 20-24V? Se poate și așa, să modifici o sursă la care adaugi potentiometru, mufa pt. letcon și ce mai trebuie... doar că o să iasă cam mare; eventual faci o sursa in comutație separată, care să scoată strict tensiunea de care ai nevoie - pentru cine nu are un transfoarmator clasic pe tole, că asta e piesa cea mai scumpă.
Link spre comentariu

Cred ca mai bine ai face statia dupa schema lui wolf si cablajul lui geomar este foarte buna,ieftina (o folosesc si eu) sau daca ai chef de modificari :da interesante incearca sa modifici o sursa de pc vezi ca a mai incercat cineva pe forum dar ai grija e o sursa in comutatie si poti arde letconul daca nu sti de faci. Oricum sfatul meu este sa ti cumperi un traf pt letcon si unul pt sursa.... (incearca la mivoram sunt ieftine) macar la traf daca faci un scurt cand conectezi ceva auzi cum baraie dar la surza pc s ar putea sa iasa putin fum chiar daca are si protectie.Mult noroc si spor la lucru!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări