yo9hnf Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 manolo...felicitari ! Poti sa ne explici si noua mura-n gura cum ai facut cutia? Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Este un pic cam greu ,asa din vorbe ,la statia de lipit am cam putine poze ,dar m-am apucat sa refac cutia la batrinul Weller si o sa fac mai multe poze si poate se va intelege mai bine,un pic de rabdare ,am un suport in lucru si revin. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Este un pic cam greu ,asa din vorbe ,la statia de lipit am cam putine poze ,dar m-am apucat sa refac cutia la batrinul Weller si o sa fac mai multe poze si poate se va intelege mai bine,un pic de rabdare ,am un suport in lucru si revin.Spor la treaba atunci ! Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Buna seara, stie careva pinii si alimentarea dela varful de schimb weller wmrp ? e un jack cu 3 fire, varful este o rezistenta + termpocuplu tip Knimeni? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Rezistenta de incalzire are cativa zeci de ohmi,iar termocuplul K are sub un ohm.(Enunt) O rezistenta are doua fire,termocuplu are doua fire,iar noi avem un conector cu 3fire.(Intrebare)1)Cum se pot lega pe conector cele doua dispozitive? si 2)Cum se determina care ,carei?(Solutie)In paralel cu fir comun si se determina cu ajutorul ohmetrului(nu se cere multe cunostinte) sau cu becul(cunostinte medii) ,cu 'candelabrul'(cunostinte avansate).Ce metoda ai ales?(intrebare retorica). Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Rezistenta de incalzire are cativa zeci de ohmi,iar termocuplul K are sub un ohm.(Enunt) O rezistenta are doua fire,termocuplu are doua fire,iar noi avem un conector cu 3fire.(Intrebare)1)Cum se pot lega pe conector cele doua dispozitive? si 2)Cum se determina care ,carei?(Solutie)In paralel cu fir comun si se determina cu ajutorul ohmetrului(nu se cere multe cunostinte) sau cu becul(cunostinte medii) ,cu 'candelabrul'(cunostinte avansate).Ce metoda ai ales?(intrebare retorica).O sa incerc cum ai zis, cand o sa dau comanda de varf, acuma alta intebare baraj, pe datasheet spune ca merge la 24V, da pe statia wsm1c portabila pe baterie merge la 12v, ma gandesc ca e aceasi chestie numai ca difera timpu de incalzie, corect? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Nu. Difera si temperatura maxima!Poate statia aia are o sursa care ridica tensiunea cand e cazul... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Probabil foloseste 2 baterii de 12. Sau are doua manere,unul pt alimentarea de la priza si unul pt baterii? Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Asta este statia http://www.cooperhandtools.com/brands/C ... 3019422746 scrie ca merge pe baterie sau la incarcatorul de 12 v . E posibil sa aiba in ridicator de curent de la 12 la 24 Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Cel mai bine masori rezistenta de incalzire si aflii la ce tensiune disipa puterea nominala Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 am vorbit cu un baiat ce are asa ceva, deci GND-ul comun este la masa normala de la jack, termocupla este in mijloc iar rezistanta este pe ultimu pin in varf, sper sa construiesc o statie multifunctionala cu acest varf.Revin cu detalii Link spre comentariu
Tinny Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Am construit si eu montajul Domnului Wolf pentru un letcon Weller WSP80 care are ca si traductor o termorezistenta ce are 23 ohmi la temperatura camerei si ~54 la temperatura de lucru aducand o modificare montajului si anume am legat o rezistenta de 10 Kohm intre jp3(r1) si V+ 12Vcc pentru a transforma variatia de rezistenta in variatie de tensiune (~53 mV la temperatura lucru).Din r4 am reglat domeniul de temperatura. Link spre comentariu
Nucleu Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Sa imi prezint si eu statia de lipit. -carcasa cumparata de pe forum spercial pt statie cum multa vreme in urma -montaj facut dupa schema lui wolf -transformator recuperat cu mult timp in urma dintr-un pick-up...! Transformator a fost modificat de la tensiunea de 30v la 22v si spre surprinderea mea transformatorul avea gaurile de prindere exact unde sunt facute si gaurile pe carcasa. Pentru transformator nu am facut nici o adaptare iar in carcasa probabil a fost alt transformator... Poze: http://img340.imageshack.us/gal.php?g=dsc02496mg.jpg Link spre comentariu
Seppy Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Am terminat vineri statia de lipit de pe http://radiokot.ru/lab/controller/32/ ,am facut -o cu cablaje proiectate cu Eagle(simplu placat) si cu afisaj cu anod comun. Functioneaza bine ,urmeaza sa-i mai fac un "aspect comercial".Dupa ce termin voi pune si cateva poze,eventual si fisierele Eagle daca prezinta interes. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Am terminat vineri statia de lipit de pe http://radiokot.ru/lab/controller/32/ ,am facut -o cu cablaje proiectate cu Eagle(simplu placat) si cu afisaj cu anod comun. Functioneaza bine ,urmeaza sa-i mai fac un "aspect comercial".Dupa ce termin voi pune si cateva poze,eventual si fisierele Eagle daca prezinta interes.frumos proect,pacat ca nu toti inteleg rusa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum