Vizitator tyc Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Adica ai facut statia si nu esti in stare sa legi un led cu o rezistenta inseriata ? Asamblarea e una si depanarea e altceva . Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 +1 pentru afirmaţie. Şi pe mine mă roagă cîte un prieten să-i repar cîte ceva şi rămîne mască în clipa în care îi zic că nu le am cu depanarea. Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 am inceput sa ma apropii de electronica mai puternic acum vreo 2 ani cand am fost nevoit sa mesteresc cate ceva prin niste boxe pe care firma la care lucrez le cumparase fara garantie si pierderea ar fi fost cam mare. nu era datoria mea dar cum imi place sa umblu prin toate chestiile tehnice si cum am si talent sa descopar defecte am reusit sa repar 10 din 12 sisteme 5.1. toate erau cu defecte banale dar satisfactia ca am reusit sa fac ceva in domeniu asta fara cunostinte m-a facut sa ma gandesc ce as reusi daca as cunoaste mai mult... asa am ajuns pe elforum.infocum oricarui meserias ii sta bine cu scule pro am hotarat sa-mi fac si eu statie de lipit dupa schema de aici. citind cu atentie am inteles cum se face cablajul, cum functioneaza unele chestii s a m d. am facut comanda de cele necesare online la conex (inclusiv clorura ferica, placaj, burghie etc), dupa vreo ora am mers si le-am ridicat, am ajuns seara acasa cu sacosa de maruntisuri si m-am apucat de treaba. transformator aveam o namila d-aia de buzau... am facut greseala de a printa cablajul si normal si in oglinda si binenteles ca murphy nu dormea si primul pcb l-am facut pe dos. am constatat cand am ajuns la moc ca nu venea pinul 1 cum stiam eu ca trebuie dar de nerabdator ce eram l-am lipit pe dos doar ca sa fac proba. lipisem deja majoritatea componentelor mers din prima si m-am apucat de refacut pcb-ul. ceva scule aveam eu, nu eram descult, un pic de fludor si un letcon chinezesc are toata lumea, eu mai aveam si o bormasina d-aia parodie dupa dremel ca ma pricep la multe... :Dam terminat statia si de fericit ce eram 1 an jumate am folosit-o fara cutie. folosit e mult spus, mai mult am dezlipit piese de prin surse atx si ce montaje defecte mi-au mai picat in mana ca sa am si eu o cutie cu maimute pt cand o sa am timp mai mult. am reusit sa o mai stric odata, parca, dar s-a rezolvat usor. cutie nu am facut din cauza transformatorului f mare si folosit si in alte scopuri dar de ceva timp am pus mana pe un transformator mai mic si cutia de sursa atx a devenit dintr-odata incapatoare. dupa ce am vazut-o in cutie cu totul si am zis sa ma apuc sa ii fac fata mai comerciala mi-a venit ideea cu ledul de power ca am vazut ca toata lumea are. initial am vrut un intrerupator cu lumina in el dar cum n-am gasit prin casa am zis sa pun un led si imi veneau in minte multe variante numai cea buna, nu. avand o zi proasta m-am hotarat sa intreb pe forum, eu de obicei nu intreb, sunt incapatanat si orgolios (sunt leu). nu a fost cea mai buna decizie se pare. am gasit un led de bricheta, am cautat o rezistenta, am pregatit toata treaba si am luat multimetru sa caut 12 v. am atins ceva si poc. nu mai mergea jucaria. cum n-a sarit nimeni sa ma ajute si eu nu concepeam sa stric bunatate de statie tocmai cand prinsese si ea o forma m-am apucat de "depanare" dupa ureche. cum talentul nu ma parasise si tot masurand pe acolo mi s-a parut ceva ciudat la tensiunile care ieseau din BC548 si am dat de unu relativ repede in cutia cu maimute. l-am schimbat si MINUNEEEE. mergeeee statia. eh, schimbasem si triacul inainte si banuiam moc-ul care n-aveam cu ce sa-l inlocuiesc si nici nu stiam cum sa-l verific. am avut noroc. ca sa nu mai fac vreo boacana si stresat fiind ca nu mergea statia am zis ca atunci cand o repar sa fie si ledul pus si asa am pus intrebareain concluzie dupa toata povestea asta... ma temeam ca am inteles gresit si ca forumul se imparte in electronisti si prosti. cum electronist nu ma consider incepusem sa-mi fac griji la citirea postului lui gaby. credeam ca face parte din vreun proces de initiere si ca urmeaza sa fiu uns cu miere si batut cu perne cu puf ca nu stiu sa inseriez o rezistenta si un led. atat a inteles el si asa s-a gandit el sa isi ofere ajutorul, ambitionandu-ma. acum vad ca sunt si oameni care mai au si o vorba buna pt astia aflati in suferinta. multumesc, seara buna Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Mie pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca ai facut statia singur de lipit si nu stii sa montezi un led cu o rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Mie pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca ai facut statia singur de lipit si nu stii sa montezi un led cu o rezistenta.n-am intrebat pe care borna a ledului se inseriaza rezistenta si eventual in ce sens. stiam care e iesirea lui 7812 dar vroiam un sfat sa nu fie vreo chestie de care nu tineam eu cont si sa fac beleaua mai mare. ce mare lucru e sa infigi niste chestii cu picioruse intr-o bucata de placaj? Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Oricum felicitari ca ai dus la bun sfarsit statia, acum urmeaza sa faci o sursa de laborator. Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Oricum felicitari ca ai dus la bun sfarsit statia, acum urmeaza sa faci o sursa de laborator.Merci. am facut-o si p-aia tot atunci dar n-a mers din prima si n-am mai avut timp de ea. am avut tranzistorul de putere busit de nou si n-am avut la indemana sa-l schimb si am abandonat proiectul urmeaza sa o finalizez si apoi fac super multi testerul de mai jos care mi se pare interesant. timp sa am ca le fac toate sa mearga. Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 2, 2010 Partajează Postat Decembrie 2, 2010 Daca vi Duminica pana la Big iti dau eu 2 bucati de 2n3055. Link spre comentariu
bumpy_johnson Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 statie de lipit digitala cu lcd Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Dupa mai mult timp,am reusit sa finalizez statia de lipit a polonezului pe cablajul mic,pe aceasta cale aduc multumiri user-ilor Mile ,Mariandmd pentru ajutorul acordat .Citeva poze: Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Si ansamblu gata de lucru,statia este dotata cu un letcon Pensol SL 30 CE-I 48W[attachment=0]IMG_1007p.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator dj dicksy Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Felicitari si lipituri intinse .Foarte frumos executata.Am si eu o intrebare.Ce material ai folosit la carcasa ? Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Materialul este komatex ,vezi la geplast.ro ,este folosit la panouri publicitare. Link spre comentariu
mariandmd Postat Decembrie 3, 2010 Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Sa o stapanesti sanatos nea Manolo si multe lipituri iti doresc cu ea.... felicitari pentru realizare Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Buna seara, stie careva pinii si alimentarea dela varful de schimb weller wmrp ? e un jack cu 3 fire, varful este o rezistenta + termpocuplu tip K Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum