Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Da, sunt mai bune decat cele ceramice deoarece gasesti varfuri mai usor. Ersa si Weller sunt din alta clasa si sunt mai scumpe. Plus ca un varf pentru Ersa este mai scump decat tot letconul Solomon. Eu folosesc zilnic letconul Solomon si sunt foarte multumit.

Link spre comentariu

ESD - adică partea metalică a letconului e conectată la masă.Într-un fel e bine, într-un fel nu... depinde; dacă obișnuiești să lucrezi pe montaje aflate sub tensiune, ar fi de preferat ca letconu' să fie separat galvanic.Ar fi bună stație cu ESD, eventual ai un letcon de rezervă fără acel fir pentru legare la masă - sunt compatibile.

Link spre comentariu
Vizitator MarsX

La TME vad ca au mai multe tipuri de varfuri, atat pt ceramice (sunt chiar mai multe) cat si pt cele standard. Sunt accesibile ca pret. Sa-mi iau acum si de rezerva? Care sunt dimensiunile uzuale?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dj dicksy

Intrebare.Se poate adapta schema lui wolf si la o suflanta aer cald care din experimentele mele am aflat ca functioneaza intre 80 si 100 v.Atasez si o poza.sper sa nu fie considerata reclama

Link spre comentariu
Vizitator dj dicksy

eu unu am atasat asa ceva la o pompa de acvariu mai puternica minim 4l/min si face treaba binisor ptr cei care nu au pretentii prea mari.mentionez ca este suflanta aer cald fara senzorde temperatura.

Link spre comentariu

recomandati-mi, va rog, cea mai simpla varianta de a adauga un led de power la statia facuta dupa schema lui wolf.

Un LED inseriat cu o rezistenta, care se conecteaza dupa stabilizatorul de 12 Vcc [7812]. :da
Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm

Un LED inseriat cu o rezistenta, care se conecteaza dupa stabilizatorul de 12 Vcc [7812]. :da

cum? + la iesire si - unde? stiu ca e o intrebare tampita dar nu ma pricep si nu ma prind
Link spre comentariu
Vizitator mariusvdm

Adica ai facut statia si nu esti in stare sa legi un led cu o rezistenta inseriata ? :speriat

surprinzator, nu? am facut statia acum un an si ceva, sapt asta am reusit sa o bag intr-o cutie si m-am gandit ca as vrea si un led de power. am inseriat ledul cu rezistenta si cand am pus multimetrul sa caut 12 v mi-a tremurat un pic mana si gata. statia nu mai merge. m-am gandit ca dupa ce o repar, daca reusesc, sa merg la sigur cu ledul. nu ma pricep la electronica dar ma pasioneaza si imi place sa imi bag nasul peste tot doar ca timpul nu imi permite sa ma specializez. nu e nevoie sa fim ironici...as avea nevoie de cateva indrumari pentru depanare. ce sa verific si cum?mi se aprinde ledul f palid si am impresia ca ceva imi strica potentiometre. am curent pe pinul 2 al triacului dar nu ajunge la letcon. asta e comandat de moc? multumesc anticipat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări