adrian82 Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 stal folosesti un temporizator cu 555 si alimentezi partea de comanda evident printr-un tranzistor de comanda sau releu . La mine o pun in st-by si temperatura scade fara sa am probleme . Se potface mai multe chichite ... De ex dintr-o statie de lipit o poti face si statie de dezlipit tot tin acelasi montaj evident lucrand cu temperatura prestabilita. Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 dar inainte de a ma autodescuraja va invit sa reflectati putin la ceva "cald "de la mama china ! Temp-controlled Soldering Station-CT-938 la un pret de 420 lei dar asta mi-a stricat cu adevarat socotelile Soldering Iron-CT-97NPD pret pina in 150lei http://www.chipdip.ru/video.aspx?vid=ID000264439 eng-sub.acesta fiind pe 220v daca moderatorii vor permite va voi indruma catre vinzator roman (european )desi va ajuta google nu fac reclama Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 in romania de unde? Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 ai pm pt a nu se considera reclama producatorul chinez: http://tool-world.com/english/index.asp Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Am primit statia de lipit din foto mai corect spus am primit numai ce vedeti in foto. Nu am studiat cablajul, poate cineva sa-mi spuna, letconul original era cu termocupla sau termistor? Acum multi ani am lucrat cu o asemenea statie dar nu pot sa-mi amintesc cum arata letconul. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Vezi aici poze cu letconu' si aici schema statiei. Dupa cum se observa, letconul are pe interiorul manerului un mic cablaj imprimat cu niste piese. Termocupla nu cred ca era identica cu cea din ciocanele astea de le folosim acum; eu am o astfel de statie si o folosesc (cea dupa schema lu' wolf e gata dar n-am carcasa) cu un letcon Pensol, dar a trebuit sa modific putin reglajele la cele 3 trepte de temperatura, ca nu-mi placea cum erau setate - asta se face usor, din cele 3 semireglabile. Evident, trebuie reprodusa partea de circuit care se afla in maneruli vechiului letcon - nu e complicat, 4 rezistente (alea de seamana cu condensatoare ceramice) si 2 diode. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Nu am de gand sa folosesc electronica originala. Folosesc carcasa si transformatorul. Cand termin va arata asa: Link spre comentariu
mariandmd Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Un proiec al meu viewtopic.php?f=205&t=70065 Link spre comentariu
Vizitator MarsX Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Salut!Felicitari pt statiile realizate, arata f bine!As dori sa-mi cumpar si eu o statie de lipit. Nu am mai folosit pana acum nici una. Ce model ma sfatuiti? Am vazut pe aici vorbindu-se despre Solomon...As vrea sa nu coste exagerat, sa fie robusta, cu piese de schimb "pe toate drumurile" si sa fie rapid, usor si ergonomic de lucrat cu ea, chiar daca va fi folosita in conditii de amator...Va multumesc si astept sugestii! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Solomon, cumpara cu incredere. Link spre comentariu
Vizitator MarsX Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Ok, multumesc!O statie Pensol SL20 sau 30, e ok?Sunt mai bune cele cu element ceramic de incalzire (CMC)? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Sa fie cu letcon din asta: Link spre comentariu
Vizitator MarsX Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Uite, aici sunt toate: http://soldering.com.tw/p1_all.html Ce-mi recomanzi de acolo? Eu as prefera una din variantele SL-30. Letconul de mai sus pare a fi SR-976. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 SL-10 SL-20 SL-20 ESD SL-30 SL-30 ESDNu lua alt model, vei avea probleme cu procurarea varfurilor. Link spre comentariu
Vizitator MarsX Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Merci! Am sa-mi iau una din acestea. Sunt mai bune cele ceramice? Si in general, sunt bune, fiabile? Am vazut ca mai sunt modele produse de Weller sau Ersa, care sunt mai bine cotate, dar si mult mai scumpe... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum