rares_mihai Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu schema lui wolf... Banuiesc ca sunt primul caruia nu i a iesit din prima. :cry: In fine am facut cablajul am pus piesele cu exceptia condensatorilor de 100n si in loc pe pot am pus in serie 3 rezistente de 1.2M iar iar in loc de rezistenta de 4.7M am inseriat 4 de 1.2M. Toate bune si frumoase pana cand l am pus la traf. Prima data mi a parlit rezitenta de 220R dintre pinul 2 al triacului si pinul 6 al optocuplorului. Am inlocuil rezistenta cu un fir si nu mai facea probleme. Dar tot letconul nu se incalzea. Ledul era aprins tensiunea intre pinul 1 al moc3041 si masa fiind 1.23v iar intre pinii 4 si 6 ai mocului am 23.4vac.Precizez ca am incercat si sa inversez firele la termocupla letconului la mine rezistenta creste cu temperatura. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 in loc pe pot am pus in serie 3 rezistente de 1.2MPotentiometrul are 10K.termocupla letconului la mine rezistenta creste cu temperatura.Rezistenta sau tensiunea? Am impresia ca ati cuplat termocuplul in locul rezistentei de incalzire. Link spre comentariu
rares_mihai Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Imi cer scuze pentru exprimare am scris putin in graba. Termocuplul e conectat unde trebuie am verificat asta;(rezitenta termocuplului la letconul meu creste cu temp nu scade;parca se faceau unele moduficari in cazul acesta) . Rezistenta este bine pusa. Iar in legatura cu potentiometrul cel de 10k este pus bine; eu vorbea de semireglabilul aceala de 2M-4.7MAm sa postez si schema din nou Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 (rezitenta termocuplului la letconul meu creste cu temp nu scade;parca se faceau unele moduficari in cazul acesta) .La bornele termocuplului nu se masoara rezistenta, ci tensiunea generata de acesta, care depinde de temperatura(creste cu temperatura).Ce rezistenta masurati pe elementul de incalzire si cat pe termocuplu? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 0v pe termocupluCe fel de letcon folosesti? Pune o poza daca poti.http://ro.wikipedia.org/wiki/Termocupluhttp://en.wikipedia.org/wiki/Thermistor Link spre comentariu
rares_mihai Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Letconul este cel de aici. http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=2226 Posibil sa fi gresit cablajul nici eu nu mai stiu. Eu nu am pus condensatoarele de 100n sa fie asta problema? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Acela este letconul cel mai des folosit pe aici. In posturile mele o sa gasesti si ce rezistenta am pus in locul semireglabilului de 4m7.Pune condensatorii ca nu au fost pusi de flori de mar!Verifica cablajul. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 0v pe termocuplu0V sau 0 ohmi? Link spre comentariu
rares_mihai Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 0v masurata cu letconul conectat la montajul facut de mine Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Puteti masura uV?Eu am intrebat ce rezistenta ati masurat? Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 La mine este sub 2 ohmi, cca.1,8(am acelasi tip de letcon), dar nu cred ca este relevant. Link spre comentariu
rares_mihai Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Am refacut cablajul dupa modelul lui geomar. Ledul mi se aprinde dar nu deschide triacul si inca ceva conteaza daca nu am pus condensatoarele de 100n? Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Am refacut cablajul dupa modelul lui geomar. Ledul mi se aprinde dar nu deschide triacul si inca ceva conteaza daca nu am pus condensatoarele de 100n?Pai incearca sa pui si condensatorii. Daca ai facut cablajul meu, iti pot spune SIGUR, daca l-ai realizat corect [sa nu ai trasee intrerupte sau sa faca scurt intre ele] trebuie sa mearga.Bineinteles daca si componentele tale sunt bune si toate montate. [attachment=1]Componente statie de lipit 2.jpg[/attachment]L.E.La statia mea, in afara de triac, Moc si LM358N, toate piesele sunt recuperate. Mai atasez odata pdf-ul cu cablajul si silkscreenul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum