costyy86 Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 ok i want onecare ami face o lista cu tot ce am nevoie ca sa ma duc sa cumpar plssssa da am acces la cam orice piesa de calculator traf cam de unde gasesc si de care trebea da si is pasta la electronica :P deci ca la copi oligofreni trebe explicatDaca te ajuta cu ceva stiu eu un magazin online unde au statie de lipit cu reglare manuala intre 160-500 grade,are 50w si costa doar 49 lei, dar ca si calitate nu stiu nimik. Link spre comentariu
raveru Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Pentru copii oligrofeni avem letcon chinezesc la 220V. Incearca singur sa-ti dai seama care sunt piesele din schema.Traf gasesti nou, sau la comanda...sau prin targ.mersi de ajutor... Link spre comentariu
Eugen_B Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Am realizat si eu statia de lipit , dar se pare ca am o problema.Cand se stinge ledul , in mod normal ar trebui sa nu mai fie alimentata rezistenta , dar eu inca mai am tensiune pe ea .Triacul are 9v pe gate (ca e ledul stins sau nu) , deci e deschis mereu .Sa fie defect/ars optocuplorul ? Link spre comentariu
nexus Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 pana la urma am hotarat sa ma apuc eu de statia cu uC prezentata de danutwilly la pag.24; a durat ceva timp deoarece am fost mai mereu ocupat, dar a meritat. Iata cateva poze: http://yfrog.com/jximg0603vfj http://yfrog.com/jximg0604kj http://yfrog.com/jdimg0607qj http://yfrog.com/jdimg0608bfj http://yfrog.com/jdimg0612fnj http://yfrog.com/f6img0618j o sa revin cat de curand si cu cablajul si cu cateva poze din interior. Link spre comentariu
nexus Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 poze din interiorul statiei atasez si doua arhive: prima contine proiectul in proteus si a doua este aceeasi de la pag 24 cu hex-ul o sa pun cablajul si in PDF. Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Foarte frumos, Felicitari , dar de unde ai cutia? Link spre comentariu
nexus Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 de la un magazin; iti dau PM daca o mai gasesc. Link spre comentariu
nexus Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 cablajul si in PDF Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Am terminat si eu statia mea de lipit,cu un ciocan LR21 de la Weller Schema e luata dupa alta statie Weller,dar cu acelasi senzor de temperatura (CTP) [attachment=0]Printing statie lipit2-sch.pdf[/attachment] In loc de punte clasica am pus diode shottky,ca se incalzea prea tare(pentru gustul meu) si pierdeam si mai multa tensiune pe ele. Diodele raman caldute Si condesatorul ala e pt filtarea tensiunii letconului,ca traful are doar 18v si fara el nu sarea de 400 grade Carcasa e o cutie pt legaturi electrice... Suportul e cel din mai toate magazinele Borna ala e pt impamantare,de legat la o eventuala bratara electrostatica (cum au si statiile originale) Mai trebuie sa-i printez o foaie cu indicatiile pt panou Si sa-i pun un voltmetru care sa indice temperatura...dar mai incolo Si poze cu cablajul: viewtopic.php?f=14&t=97&p=533449#p533449 Link spre comentariu
Vizitator Kheops Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Salut tuturor! Mi-a luat ceva timp sa diger partial acest topic si intr-un final am gasit ceea ce cautam si am convigerea ca functioneaza pentru ca am vazut ca a fost realizat de cativa din utilizatorii forumului. Ceea ce vreau sa spun este ca tot ma chinui si eu de vreo 2 luni sa imi fac o statie de lipit (dispun de aproximativ 80% din componente) in fine treaba e ca am vazut doua proiecte realizate este vorba de statia cu uC a lui nexus si statia cu afiasj al temperaturii reglate si temperaturii letconului a lui georged din acest topic http://elforum.info/viewtopic.php?f=62&t=12596 . Sunt derutat amandoua par a fi cat mai profesionale ideea e ca acesti useri care au facut aceste statii nu au raspuns la PM care le-am dat, cel putin abia azi i-am scris lui nexus si astept sa vad daca raspunde ca georged nu mi-a raspuns asa ca cererea mea este sa ma ajute cu cateva raspunsuri legate de aceste statii , mai exact daca mai sunt useri care au incercat sau care au realizat una din aceste scheme si este dispus sa imi ofere cateva raspunsuri :cry: raman recunoscator eventual ne intalnim la o bere. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 PMul NU este pentru intrebari tehnice! Nu mai folosi pmul aiurea! Link spre comentariu
Vizitator Kheops Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Scuze Dr.L am uitat sa iau in calcul faptul ca aici toti suntem interesati de ceea ce se discuta. Deci intrebarea mea era: In cazul statiei de lipit realizata de nexus cum fac cu PIC-ul sa il programez, am vazut ca el a dat detalii ca a luat schema de la danutwilly, iar in atasamentul lui danutwilly de la pag.24 a acestui topic este pus acel fisier cu extensia .hex . Dar mai exact cum se efectueaza realizarea practica a acestei statii, cum functioneaza atat montajul regulator cat si afisarea temperaturii, cum se efectueaza reglajele? In cazul statiei de lipit realizata de georged ledurie D1, D2, D3 ce indica fiecare; acel dublu comutator ce rol are; ce rol are bucatica aia de montaj aflata in josul schemei (chiar sub IC l7107cplz); mai concret cum functioneaza acest montaj al lui? Va rog care stiti si aveti informatii in priviinta acestor scheme, va rog ajutatima si pe mine sa imi pot realiza o astfel de statie. P.S. Sper sa nu va suparati ca apelez la rabdarea voastra si ca pun atat de multe intrebari, dar vreau sa fiu sigur ca va iesi si statia mea precum una din cele doua. Link spre comentariu
stefan_k Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 "statia lui nexus": da exact link la ea, daca vrei sa ai sanse sa te ajute cineva. iar pentru programatoare de pic-uri, vezi ca este o sectiune care numai de pic-uri se ocupa."statia lui georged". punctual:- comutatorul selecteaza ce anume este afisat: temperatura reglata (pozitia 1-4) sau temperatura letconului (pozitie 3-6)- D1, D2 indica acelasi lucru ca si comutatorul - D1 aprins = comutator pe afisare temperatura reglata; D2 aprins = comutator afisare temp letcon- D3 indica "alimentare letcon" (se aprinde cand "intra" in el tensiune pentru a se incalzi)- "bucatica aia de montaj" se leaga la lc1707, pinul 36; probabil in datasheetul lui lc1707 gasesti si explicatia- cum functioneaza acest montaj: ia din nou topicul la citit, e explicat.Daca nu intelegi cum functioneaza, atunci incepe cu o varianta mai simpla (fara afisaj). Afisajul se poate adauga ulterior.Pe scurt, desi s-a mai explicat: U1 ridica tensiunea de la bornele termocuplei (cativa mV) la cativa volti (pentru asta vezi cum functioneaza un amplificator operational; raportul de amplificare e dat de R2, R3); potentiometrul de 50k e pe post de reglat tensiunea de referinta; cele doua tensiuni (a letconului si cea de referinta) sunt comparate de U2, care va determina deschiderea/inchiderea lui moc3031 respectiv incalzirea letconului (sau oprirea incalzirii cand se ajunge la temperatura fixata de pot50k).Pentru detalii ia un manual si citeste despre amplificatoare operationale (inclusiv partea de comparatoare). Link spre comentariu
Vizitator Kheops Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Statia de lipit a lui nexus este cea prezentata chiar la aceasta pagina din topic, adica pagina 36 uitate mai sus si ai sa vezi statia asta care mie imi place foarte mult si de asta am intrebat pentru ca as vrea sa o realizez. Problema e acel PIC si de asta as dori sa vad ce zice el , mai exact ce programator a construit si cum a facut. Multumesc anticipat P.S. Va rog inca o data sa ma ingaduiti si sa aveti rabdare. :cry: Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 frumos lucrat doctore, vroiam sa ma apuc intr-un timp de statia asta, dar mi se pare prea complexa pt a regla temperatura la o rezistentacum aveam 2 letcoane rusesti de 30 W la 12 V, a zis sa folosesc unulam luat o carcasa de atx, un radiator dintr-o sursa de TV A/N (o tabla chioara de Al de vreo 3 mm dar isi face treaba)o bucata trz in capsula TO3, sdt 9307 parca un potentiometru de 5 K, un semireglabil de 220K, un wu-metru, o punte redresoare 2 condensatori de 2200uF, o bucata BD135, o bucata termistor de 6k8, o bucata potentiometru de 10 k, si un fan de 12 V de la carcasa atxsi cea mai importanta piesa, traful care a fost de la un sistem chinezesc, dar l-am rebobinat cu sarma de 1,2 mm la 17 Vschema o intuieste oricine : un capat de la rezistenta de la letcon la + si celalalt capat la colectorul trz de putere ,un fir de la potentiometru la colector, celalalt fir in baza, emitorul la masapartea de "control a temperaturii" e la fel ca partea de putere, doar ca-n baza e pus termistorul cu potentiometrul de 10k pt reglaj, termistorul e pus pe radiatorul la trz marewu-metrul e legat in serie cu potentiometrul de 220k si pus in paralel pe letcon, si tatonat sa indice 12 V la 100 care e macat cam la 2/3 din cadranhurdughia merge foarte bine, poate nu-i asa de power-saving ca sursa asta dar merge la fel ca ea, cu costuri mult mai reduse decat sursa asta si mult mai simplao sa pun si eu o poza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum