GeoMar Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Mersi pentru sfaturi @ratza.Am ramas si eu surprins, cum a putut sa se duca asa de repede portiunea nichelata de pe varf.Am sa incerc si asa cum spui tu.Faza cu termocupla montata invers a fost la inceput , acum este conectata bine, am reglat temperatura dupa tabelul acesta:[attachment=0]Panta Letcon.jpg[/attachment]Nu cred ca este 100% reglata corect, dar fara un termometru, este destul de suficient, isi face treaba Statia.Montajul merge super [conecteaza/deconecteaza letconul], dar acum trebuie sa rezolv problema varfului. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Orice ai face, s? nu te pun? dracu' s? dai cu ?mirghel pe vîrf c?-?i iei adio de la el. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Orice ai face, s? nu te pun? dracu' s? dai cu ?mirghel pe vîrf c?-?i iei adio de la el.S-a rezolvat problema, merge acum varful, era oxidat tare de tot [dupa placile pe care m-am jucat cu letconul], dar si-a revenit.Oricum nu aveam de gand sa dau cu smirghel pe el, parca am mai citit prin topic ca se "duce" stratul de pe varf daca dai cu smirghel.Mersi mult pentru sfatutri @ratza. Link spre comentariu
petre_s Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 am un cablaj pt acesta statie, cine-l vrea sa ridice mana(pe privat). moca, of course. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Si ceva poze cu "jucaria" realizata de mine. Cam asa a iesit :[attachment=4]Statie de Lipit.JPG[/attachment][attachment=3]Statie de Lipit 1.JPG[/attachment][attachment=2]Statie de Lipit 2.JPG[/attachment][attachment=1]Statie de Lipit 3.JPG[/attachment][attachment=0]Componente Statie de lipit 2.JPG[/attachment] Cred ca iesit destul de "estetica" , dar ceea ce este mai important, este ca isi face treaba SUPERBINE. Link spre comentariu
petre_s Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 foarte frumos geomar, ai bibilit un pic la ea. ventilatorul chiar e necesar? am un cablaj pt acesta statie, cine-l vrea sa ridice mana(pe privat). moca, of course.am dat cablajul(sorry, n-am putut edita mesajul anterior) Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Si ceva poze cu "jucaria" realizata de mine. Cam asa a iesitfelicitari, a iesit f. frumos... - iti doresc la cat mai multe componente lipite/dezlipite cu ea o intrebare doar - iti acopera toata gama de temperatura de pe panou? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Pentru @petre_s Ventilatorul NU cred ca era necesar, dar daca era o sursa de calculator si tot il avea montat [si bun], l-am lasat acolo, caci vorba aceea: nu strica. De "bibilit" la ea, ... NU prea mult. Tot montajul ["calcat" cablaj,corodat cablaj,gaurit,stanat,lipit piese,etc] a fost facut pe 31-dec, vreo 4-5 ore si ... gata statia. La carcasa, da, am "bibilit" ceva ca sa-i fac fata [taiat la traforaj decupajele necesare], dar se MERITA. Pentru @gabitzu8 Aproape da, din pacate nu am cu ce sa o reglez precis. Daca as fi avut conditiile tale ... alta viata. Oricum sunt foarte [super] multumit de "serviciul" pe care il presteaza. L.E. Panoul frontal l-am desenat cu FrontDesigner 3.0 [super programul], imprimat [mirror] pe Folie pentru Plastifiere, apoi calcat folie pe fata de aluminiu [folia am lasat-o pentru protectie, NU am dezlipit-o]. Cu LED-ul de Heating APRINS.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Cum ai facut fata..cu transfer de toner? Link spre comentariu
DREDD Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Cum se lucra cu folia de plastifiere? Are ceva adeziv pe ea? As fi jurat ca panoul frontal e facut prin serigrafiere.....Felicitari pentru realizare! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Cum ai facut fata..cu transfer de toner?Da, prin transfer de toner. Am imprimat pe o Folie pentru plastifiere [partea lipicioasa], apoi am calcat cu fierul de calcat ,iar folia am lasat-o pentru protectie. Cum se lucra cu folia de plastifiere? Are ceva adeziv pe ea? As fi jurat ca panoul frontal e facut prin serigrafiere.....Are ceva adeziv [nu stiu de care] care dupa imprimare si calcare cu fierul de calcat, se "lipeste" de suport [aluminiu in cazul meu]. Acum NU stiu cat va rezista lipita folia, e prima oara cand fac lucrul asta, oricum daca se dezlipeste TOT ramane tonerul imprimat. Si un sfat: DACA vreti sa folositi folie in imprimanta laser, imprimati in prealabil pe o hartie ce aveti de imprimat, apoi cu scotch se lipeste folia pentru plastifiere [taiata un pic mai mare decat desenul] pe hartia pe cara ati imprimat . Daca NU faceti lucrul asta, folia se lipeste de "cuptorul" imprimantei si .... probleme . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Si un sfat: DACA vreti sa folositi folie in imprimanta laser, imprimati in prealabil pe o hartie ce aveti de imprimat, apoi cu scotch se lipeste folia pentru plastifiere [taiata un pic mai mare decat desenul] pe hartia pe cara ati imprimat . Daca NU faceti lucrul asta, folia se lipeste de "cuptorul" imprimantei si .... probleme . E valabil sfatul si trebuie urmat ,sau mergi la un centru de copiere si le zici lor ce vrei ...pe folie de plastifiere cu imaginea(o salvezi pdf ,jpeg ca nu o sa o poata 'citi' altfel si faci 2 drumuri) si poate au ei folie.P'aci(Cluj) o 'afacere' de genul asta e 2,30 lei(zilele trecute am facut asa ceva),asa ca imprimanta de pe birou sta si asteapta zile de sambata,duminica,urgente. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 ... P'aci(Cluj) o 'afacere' de genul asta e 2,30 lei(zilele trecute am facut asa ceva),asa ca imprimanta de pe birou sta si asteapta zile de sambata,duminica,urgente.Si nu vrei sa ne arati si noua cum a iesit ce ai facut ? Link spre comentariu
yo9dl Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 DACA vreti sa folositi folie in imprimanta laser, imprimati in prealabil pe o hartie ce aveti de imprimat, apoi cu scotch se lipeste folia pentru plastifiere [taiata un pic mai mare decat desenul] pe hartia pe cara ati imprimat .Trebuie sa recunosc ca nu imi este prea clar cum se procedeaza cu transferul textului pe folia pentru plastifiere.Se introduce sau nu folia in imprimanta? Daca da, ce rost mai are hartia de care faci vorbire?Daca esti amabil detaliaza un pic.Multumesc. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Trebuie sa recunosc ca nu imi este prea clar cum se procedeaza cu transferul textului pe folia pentru plastifiere.Se introduce sau nu folia in imprimanta? Daca da, ce rost mai are hartia de care faci vorbire?Daca esti amabil detaliaza un pic.Multumesc.Prima data imprimi pe o hartie normala desenul [sau textul] pe care vrei sa-l imprimi pe folia pentru plastifiere.Folia de plastifiere, este de fapt doua folii lipite intre ele la un capat.Se dezlipesc [se separa] cele doua folii, dar trebuie sa fiti atenti care este partea dinspre interior a foliilor [eventual scriti cu un marker un semn pe interior]. NUMAI pe partea interioara a foliilor se imprima [acolo are acel "lipici"] Daca desenul sau textul sunt mai mici [nu cat toata pagina,hartia], tai o bucata de folie mai mare cu 2-3 cm decat desenul imprimat pe hartie [asta pentru economie de folie].Apoi folia pentru plastifiere [cu partea interioara in SUS] o lipesti cu scotch PE hartia pe care ai imprimat desenul care-l doresti [sau textul].Acum pui din nou hartia [cu folia lipita pe ea] in imprimanta si dai print desenului sau textului [trebuie sa fie MIRROR OBLIGATORIU].Dupa imprimare dezlipesti folia [sau o tai aproape, la 0,5cm de conturul desenului] dupa care o calci cu fierul [la o temperatura acceptabila]. Poti lasa folia pentru protectie [cum am lasat-o si eu, dar nu stiu cat tine] , sau dupa ce se raceste, o dezlipesti usor [daca se iau ceva litere sau trasee,o lasi si o mai calci iar]. Trebuie sa te "obisnuiesti" putin.Spor la treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum