Stefan Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 acum daca nu sunt prea indiscret ne poti spune in ce program ai proiectat panoul ? (nu spune autoCad) arata foarte bine ce letcon e ala? solomon? ma intereseaza varful mai mult. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 acum daca nu sunt prea indiscret ne poti spune in ce program ai proiectat panoul ? (nu spune autoCad)arata foarte bine ce letcon e ala? solomon? ma intereseaza varful mai mult.Panoul a fost proiectat cum ai zis tu (dar nu am zis ca l-am facut eu) si lipit cu prenadez dupa ce l-am frecat cu smirghel sa adere mai bine adezivul pe partea lucioasa. Pe letcon scrie asa: 24V48W SOLDERING SL-NI (in afara de RoHS conform nu mai scrie altceva). L-am cumparat cu cateva saptamani in urma de la o firma din Craiova.Ce mi se pare interesant - termostateaza foarte bine +/-1*C - si din palpairea ledului portocaliu imi dau seama daca e sau nu la temperatura setata.Vroiam sa fac si "tema de casa" propusa mai devreme (afisajul temperaturii varfului), dar am renuntat - mi se pare prea mult, ledul indica suficient de precis :dans:offtopic - dupa ce am facut schema asta am priceput si eu muuult mai bine cum functioneaza un termoregulator(analogic) cu ssr Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 felicitari , a iesit frumos , foarte frumos Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 S? m? laud ?i eu....Am folosit o sursa de PC careia i-am bagat partea din fa?a in interior cu vreo 25mm ca s? aibe un aspect mai "o?".În partea de sus am prins în dou? ?uruburi un capac de la un receptor de telecomanda dintr+un TV nem?esc (dup? ce i-am dat cu poxipol pe la muchii) ?i l-am folosit pe post de suport de burete.Panoul frontal l-am facut dupa cum am spus in tutorialul de la DIY. Problema era ca don?oarele de la libr?rie nu aveau hartie gri sau crem .... si am luat extrema. Înca o problema a fost faptul ca don?oara care mi-a laminat foaia, a încalzit aparatul prea tare ?i mi-a încre?it-o. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Am gasit pe net ciocan de lipit PENSOL IRON-ESD, [Ciocan de lipit pentru statie SL10ESD,SL20ESD,SL30ESD Solomon, la 24,48RON].Intreb acum pe cei ce au realizat aceasta statie de lipit, este bun modelul pentru acest proiect ? Ca sa nu-l cumpar degeaba. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Al meu este de firma..... . 20 de lei de pe Maica Domnului - Bucuresti . Am intrat intr-un magazin, am vazut un letcon alb+galben suspect, pe eticheta era scris....ceva.... si cam atat. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 ... 20 de lei de pe Maica Domnului - Bucuresti ...Pai si asta este cu 5 lei mai scump. Daca ma decid sa construiesc statia de lipit, am sa-l iau pe acesta.Mersi oricum pentru raspuns. Link spre comentariu
nana Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Are cineva vre-o schema pentru afisarea temperaturi de le termocuplu, eu incerc sa o fac cu INL7107 dar nu stiu cum sa conectez exact termocuplu de la ledcon. ca sa imi afiseze temperatura. Am luat ca referinta schema de aici Insa nu ma descurc nici cum nu stiu cum se fac legaturile Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 http://www.hobbielektronika.hu/kapcsola ... ldal4.html PS: letcon, nu ledcon Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 yo9hnf letconul tau este ca cel din foto? Folosesste aceleasi modele de varfuri? http://www.elforum.info/download/file.php?id=447 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Da, letconul meu este identic ca design. Banuiesc ca varfurile sunt la fel. Cutia era ordinara...fara nume... Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 1, 2010 Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 Al meu este de firma..... . 20 de lei de pe Maica Domnului - Bucuresti . Am intrat intr-un magazin, am vazut un letcon alb+galben suspect, pe eticheta era scris....ceva.... si cam atat.Pai acum si al meu este tot de "firma" ... , de 23 de RON si tot de pe Maica Domnului - Bucuresti [au mai crescut preturile de cand l-ai cumparat tu]. Seamana perfect cu cel postat de @ovidanie.L-am gasit intr-un magazin [nu cel cu nume de retea telefonica ].Am reusit sa realizez ieri montajul electronic, functioneaza perfect din prima [a fost nevoie de chestia cu inversarea termocuplei, nu am "nimerit-o" din prima ].Urmeaza acum calibrarea pe diferite temperaturi, dar partea urata este ca nu am o sonda de temperatura pentru calibrare. :jytuiyuAm gasit prin topic un tabel excel cu tensiunea in mv la iesirea termocuplei in functie de temperatura varfului [scuze, dar nu mai stiu cine a postat tabelul], e buna totusi aceasta calibrare in lipsa sondei de temperatura? In locul semireglabilului de 4,7M am pus unul de 5M [asa am gasit] si mi se pare mare. Pot pune o rezistenta de 4,7M in paralel cu el ca sa-i micsorez rezista si sa am o plaja mai "fina" de reglaj ?Acum urmeaza partea mai grea, montarea montajului intr-o carcasa [ca sa fie si "estetic"]. :freaza:Am sa revin in zilele urmatoare si cu ceva poze. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 1, 2010 Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 Pai pot de 4m7 parca era in amplificatorul de la termocupla...Eu l-am pus,,,,l-am fatait....l-am inlocuit cu o rezistenta de vreo 220ohmi. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Am reusit aproximativ sa "calibrez" statia dupa graficul cu iesirea in mv a termocuplei in functie de temperatura ciocanului de lipit si acum functioneaza bine.Acum am o problema, la varful ciocanului nu mai adera [lipeste] fludorul si momentan nu am alt varf de schimb. Oare s-a dus asa de repede stratul "special" depus pe varful ciocanului ? Am sters varful ciocanului cu o laveta, dar degeaba. A mers super o perioada, cat l-am testat pe diferite placi pentru lipire/dezlipire componente.Chiar asa de repede sa se "duca" varful?L.E.Cablajul statiei redesenat :Statie de Lipit.pdf[/attachment] Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Bag? vîrful în sacîz vreo 3-4 secunde ?i pe urm? în fludor. Nu se duce a?a de repede por?iunea aia nichelat?. Pentru calibrare eu am procedat în felul urm?tor: 1. cu montajul nealimentat se d? trimerul din primul etaj pe valoarea maxim? ?i poten?iometrul de reglaj pe minim; 2. se alimenteaz? montajul cu letconul conectat; 3. se a?teapt? pîn? ledul de control se stinge. Dac? nu se stinge ?i letconul începe s? s? înc?lzeasc? foarte tare, înseamn? c? termocupla e montat? invers. Power off, schimba?i firele între ele, l?sa?i fiara s? se r?ceasc? ?i repeta?i pa?ii 2 ?i 3. O alt? posibilitate ar fi c? trimerul a fost dat în partea gre?it?. Se verific? simplu cu un multimetru, între pinii de reglaj ar trebui s? ave?i muuul?i kohmi. Cel mai nasol e cînd se întîmpl? ca la mine, ?i cu trimerul pus gre?it, ?i cu termocupla pus? invers 4. cu o buc??ic? de fludor se verific? dac? vîrful o tope?te 5. se rote?te încet trimerul pîn? se aprinde ledul de control; 6. se reiau pa?ii de la 3 la 5 pîn? cînd fludorul începe s? se topeasc?. În momentul în care fludorul se tope?te pe vîrf, ave?i pozi?ia de minim. Temperatura nu o cunosc, dar cînd lipesc componente normale ?in poten?iometrul de reglaj undeva între o treime ?i jum?tate. Cred c? o singur? dat? am avut nevoie s?-l dau la maxim. Lipiturile ies foarte curate, trebuie doar s? ave?i grij? s? ?terge?i vîrful des, s? nu se umple de funinginea de la sacîz. Vîrful trebuie s? str?luceasc? permanent, la propriu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum