Vizitator bogdanval Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Salutare! Am gasit la un magazin un letcon 24v/48W... zd931(ii zice) si arata asa: ... are mufa cu 4 pini (ca cele de microfon -nu este mufa DIN) si nu stiu/nu am gasit configuratia pinilor (inca nu l-am cumparat pentru ca nu stiu cu ce schema sa-l folosesc ) si ce fel de termocupla are.... o treime din partea conica a virfului este "nichelata", cealalta parca are ceva pe ea (parca este sablata) Stiti ceva despre el? ms anticipat scuze pentru "dublu post" dar as vrea sa stiu daca pot sa ma bazez pe acel letcon... (alt model nu am vazut in urbea noastra si nu prea vreau sa fac colectie... ) Link spre comentariu
nexus Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 masoara si tu pinii doi cu doi : rezistenta trebuie sa fie cam de 11-13ohmi iar termocuplul 1,5 cu plusul de regula spre cablu; oricum s-a mai vorbit de dispunerea pinilor la mufa asta.Apropo, a reusit cineva sa construiasca statia cu uC prezentata de danutwily la pagina 24? mi se pare foarte interesanta. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Apropo, a reusit cineva sa construiasca statia cu uC prezentata de danutwily la pagina 24? mi se pare foarte interesanta.si mie mi se pare interesanta dar lipsa timpului liber ma face sa ma lipsesc, am zis ca o fac asta vara in concediu dar am plecat la mare , in concediu de iarna sigur nu o fac ca iara sunt mai mult pe drumuri , sa asteptam poate o incearca cineva Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 si mie mi se pare interesanta dar lipsa timpului liber ma face sa ma lipsesc, am zis ca o fac asta vara in concediu dar am plecat la mare , in concediu de iarna sigur nu o fac ca iara sunt mai mult pe drumuri , sa asteptam poate o incearca cinevaEu iti zic sa o faci pe a lui Wolf ca merita ... Am incercat schema lui Wolf (multumiri pt. Wolf ) si mi-a mers din prima cu un Pensol SL-NI ... singura intrebare pe care o am ar fi cum se poate extinde domeniul de termostatare - adica sa mearga "mai de jos" (de la 100*C) - mie imi merge super intre 185-420*C. Initial am folosit montajul cu un traf de 24Va.c. care scotea 26 V a.c., dar am lipit un fir direct pe o spira si acum merge la 21.5 V (ma gandeam sa nu stresez rezistenta). Mai trebuie doar sa bag toata schema intr-o cutie ... o am, mai trebuie doar gaurita Controlerul facut de mine nu arata prea frumos (in afara de optotriac si triac sunt numai piese recuperate), dar functioneaza (am bagat o termorezistenta in locul varfului sa "vad" si eu temperaturile la care lucreaza): Ma gandesc ca se mai poate termostata si cu un controler de temperatura digital cu SSR (si obligatoriu transformatorul de 21.5V ) Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 singura intrebare pe care o am ar fi cum se poate extinde domeniul de termostatare - adica sa mearga "mai de jos" (de la 100*C) - mie imi merge super intre 185-420*C.Reglajul plajei de temperatur? se face din cele dou? rezisten?e de 10k de lîng? poten?iometrul de reglaj, cele dinspre alimentare ?i mas?. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 sunt convins ca schema lui wolf functioneaza dar vreau sa fac si cu afisaj de temperatura Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Po?i lua tensiunea dup? primul opera?ional. Calculul tensiunii e tem? de cas? ;)Primul e amplificator, al doilea e comparator cu histerezis. Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Salutari. Am inceput sa strang tot ce`mi trebuie pentru statia de lipit cu PENSOL SL10 + schema lui Wolf ( cu modificarea adusa de energie, iar PCB - ratza ), dar fiind incepator nu sunt inca convins ca am strans pe foaie toate componentele care imi trebuiesc. Are vreunul dintre voi o lista cu toate componentele, ca sa o poata posta aici pentru a verifica daca am trecut tot ce-mi trebuie ? Pana acum am gasit tot ce aveam nevoie la doua magazine online, astept doar sa am confirmarea ca tot ceea ce am pus in comanda imi va fi suficient pentru acest proiect. Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Salutari. Am inceput sa strang tot ce`mi trebuie pentru statia de lipit cu PENSOL SL10 + schema lui Wolf ( cu modificarea adusa de energie, iar PCB - ratza ), dar fiind incepator nu sunt inca convins ca am strans pe foaie toate componentele care imi trebuiesc. Are vreunul dintre voi o lista cu toate componentele, ca sa o poata posta aici pentru a verifica daca am trecut tot ce-mi trebuie ? Pana acum am gasit tot ce aveam nevoie la doua magazine online, astept doar sa am confirmarea ca tot ceea ce am pus in comanda imi va fi suficient pentru acest proiect. Va multumesc.salut ,uite lista:R1,R2,R3,R7,R8,R9=1K R4,R5=10K R6=4,7M R10,R11=220OHM R12=2....4,7M(semireglabil) poten?iometru=10K C1=1000MF C2=470MF C3=100nf IC1=7812 OK1=MOC3041 T1=BT136 Q1=BC548 IC2A,IC2B=LM358 D1,D2,D3,D4=1N4001 LED1 C4,C5,C6=100NF SPOR LA TREAB? ,eu am f?cut montjul merge din prima atualmente lucrez la la carcas? care am recuperat-o de la o surs? de calculator YO4IAO 73! Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Salutari. Am inceput sa strang tot ce`mi trebuie pentru statia de lipit cu PENSOL SL10 + schema lui Wolf ( cu modificarea adusa de energie, iar PCB - ratza ), dar fiind incepator nu sunt inca convins ca am strans pe foaie toate componentele care imi trebuiesc. Are vreunul dintre voi o lista cu toate componentele, ca sa o poata posta aici pentru a verifica daca am trecut tot ce-mi trebuie ? Pana acum am gasit tot ce aveam nevoie la doua magazine online, astept doar sa am confirmarea ca tot ceea ce am pus in comanda imi va fi suficient pentru acest proiect. Va multumesc.SCUZE ,AM PUS NOTA?IILLE ?I VALORILE PENTRU SCHEMA DE LA PRIMA PAGIN? :cry: ,EU PE ACEEA AM CONSTRUIT-O CRED C? ESTE ACEEA?I SCHEM? LA CARE TE REFERI DAR DIFER? NOTA?IILE PIESELOR. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Am terminat si eu statia (de pus in cutie toate piesele) si uite ce a iesit:=========================[attachment=2]1.jpg[/attachment]=========================[attachment=1]2.jpg[/attachment]=========================[attachment=0]3.jpg[/attachment]==========================Acum pot sa zic si eu ca am statie de lipit.Multumiri in primul rand lui Wolf si celor ce m-au ajutat pe parcursul acestui proiect Mentionez ca am avut si ajutor specializat la realizarea cutiei si arcului - un mecanic priceput pe nume Radu Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Excelent panoul frontal, iar ideea cu capacul ?i bucata aia din cutia de Amigo e incredibil?. De fapt tot aparatul ?i-a ie?it BETON. Bravo! Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Excelent panoul frontal, iar ideea cu capacul ?i bucata aia din cutia de Amigo e incredibil?. De fapt tot aparatul ?i-a ie?it BETON. Bravo! multumescDe fapt, panoul frontal a fost facut din hartie galbena scoasa la imprimanta laser si apoi a mers la laminat - daca era color poate iesea mai frumosCutia avea o gaura in partea de sus si trebuia "umpluta" ... partea rosie este de la o cutie de smantana iar inelul din metal asa era el , eu doar l-am pus acolo Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Foarte bine, mie mi s-a p?rut c? e cutie de Amigo. Po?i pune buretele pentru cur??at vîrful acolo, vine la fix. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Po?i pune buretele pentru cur??at vîrful acolo, vine la fix.Si mie mi se pare potrivit locul pt burete acolo sus, dar deoamdata il tin separat (langa statie)Pentru cei care vor, public si fa?a aparatului ... se poate tipari la dimensiunile dorite cu un program ca IrfanView Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum