Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Am reusit sa rezolv problema! Am reinversat firele de la termocuplu si am mam jucat cu rez variabila de 50K si acuma pot regla foarte bine temperatura! Merge foarte bine, ledurile imi indica foarte bine!Multumesc de ajutor!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da probabil. Le-am pus pentru ca nu stiu cum se va comporta cand il voi pune in functiune. Insa la 7812 mi-e ca iar cam trebui caci tensiunea dupa filtraj e cam mare. Sau se poate pune o rezistenta mai de 1-2W in serie. Cablajul are 100mm si in jur de 50 pe latime. Se mai putea scurta dar l-am lasat asa pentru varietatea de radiatoare de pe piata.

Link spre comentariu

Stabilizatorul se incalzeste, spuneam intr-post anterior ca una din cele 5 statii termostatate s-a defectat dupa 3 ani, stabilizatorul era defect. Am rezolvat definitiv problema redresand monoalternanta tensiunea de 24V.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am hot?rât, în sfâr?it, s? m? apuc ?i eu s? construiesc sta?ia de lipit. Schema v-a fi cea a lui ratza - cablajul e exact cum îl doresc, simplu ?i compact. Îns? vreu s? adaug ?i un sistem de setare/afi?are a temperaturii, despre care am v?zut c? s-a mai pomenit dar nu am observat nici o realizare concret? (pe topicul ?sta). Singurul care ?tiu c? a f?cut un astfel de montaj e georged, care l-a ?i prezentat foarte frumos; m? gândeam s? adaptez partea de control ?i afi?are la schema lui wolf/ratza îns? nu ?tiu ce modific?ri ar trebui f?cute.

Sunt curios dac? a mai f?cut cineva ?i varianta de comand? a letconului dup? schema lu' georged - ce performan?e are, dac? este complicat de reglat afi?ajul (voltmetrul) încât diferen?a între temperatura afi?at? ?i cea real? s? fie cât mai mic? (ar trebui ca precizia s? fie destul de bun?, datorit? opamp-ului pe care intr? U de pe termocupl?)?

Eu m? gândesc c? leg?turile ar fi a?a: heater on la pinul 2 al optotriac-ului, T_read la pinul 6 respectiv T_set la pinul 1 al opamp-ului; partea de alimentare se rezolv? relativ u?or.

A?tept un ajutor/sfat din partea voastr?.

Mul?umesc! :tcare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări