mely17 Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Am legat termocuplu invers! Nu se mai aprind ledurile care imi indica temperatura doar cel de heater si power! Nu pot varia temperatura, se incaleste la maxim ciocanu de lipit! Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Ce tensiune ai pe pinul 8 al lui LM324 ? Link spre comentariu
mely17 Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Am reusit sa rezolv problema! Am reinversat firele de la termocuplu si am mam jucat cu rez variabila de 50K si acuma pot regla foarte bine temperatura! Merge foarte bine, ledurile imi indica foarte bine!Multumesc de ajutor! Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Am facut si eu o varianta de PCB pt schema lui wolf. O pun aici poate ii mai trebuieste cuiva. Schema Dispunerea componentelor PCB Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 De radiatoare n-ai nevoie, stau bocn? ?i regulatorul ?i triacul. Mergea f?cut? ?i mai mic? de atît. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Da probabil. Le-am pus pentru ca nu stiu cum se va comporta cand il voi pune in functiune. Insa la 7812 mi-e ca iar cam trebui caci tensiunea dupa filtraj e cam mare. Sau se poate pune o rezistenta mai de 1-2W in serie. Cablajul are 100mm si in jur de 50 pe latime. Se mai putea scurta dar l-am lasat asa pentru varietatea de radiatoare de pe piata. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Eu am 30V dup? filtraj, înainte de 7805 iar cablajul e de 45 x 48mm. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Si nu ai probleme cu incalzirea triacului sau a regulatorului?Poate voi incerca si o varianta cu rezistente 1/8W sa-l mai micsorez. Link spre comentariu
junior Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Pai si Letconul se alimenteaza dupa puntea de 1A Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Schema asta e pt alimentare pe AC. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Si nu ai probleme cu incalzirea triacului sau a regulatorului?Absolut deloc. Triacul st? bocn?, regulatorul e undeva pe la vreo 30 de grade. Dac? vrei, vezi c? e cablajul meu pe forum.viewtopic.php?t=9630&p=329005#p329005junior, letconul e alimentat de dinainte de punte, prin triac. Link spre comentariu
junior Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Ai dreptate .Nu am eu vazut bine . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2009 Stabilizatorul se incalzeste, spuneam intr-post anterior ca una din cele 5 statii termostatate s-a defectat dupa 3 ani, stabilizatorul era defect. Am rezolvat definitiv problema redresand monoalternanta tensiunea de 24V. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Am hot?rât, în sfâr?it, s? m? apuc ?i eu s? construiesc sta?ia de lipit. Schema v-a fi cea a lui ratza - cablajul e exact cum îl doresc, simplu ?i compact. Îns? vreu s? adaug ?i un sistem de setare/afi?are a temperaturii, despre care am v?zut c? s-a mai pomenit dar nu am observat nici o realizare concret? (pe topicul ?sta). Singurul care ?tiu c? a f?cut un astfel de montaj e georged, care l-a ?i prezentat foarte frumos; m? gândeam s? adaptez partea de control ?i afi?are la schema lui wolf/ratza îns? nu ?tiu ce modific?ri ar trebui f?cute. Sunt curios dac? a mai f?cut cineva ?i varianta de comand? a letconului dup? schema lu' georged - ce performan?e are, dac? este complicat de reglat afi?ajul (voltmetrul) încât diferen?a între temperatura afi?at? ?i cea real? s? fie cât mai mic? (ar trebui ca precizia s? fie destul de bun?, datorit? opamp-ului pe care intr? U de pe termocupl?)? Eu m? gândesc c? leg?turile ar fi a?a: heater on la pinul 2 al optotriac-ului, T_read la pinul 6 respectiv T_set la pinul 1 al opamp-ului; partea de alimentare se rezolv? relativ u?or. A?tept un ajutor/sfat din partea voastr?. Mul?umesc! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 goerge-d a rezalizat montajul acela , am luat legatura cu el pe mail si mi-a spus ca functioneaza bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum