Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Buna seara :101 am achizionat un ciocan Pensol ESD + traf 19V - 100W; am facut cablajul dupa schema lui wolf si pe urma am adaptat dupa schema modificata de domnul "energie" (pag 17). Magaoaia merge, se incinge repede si prea tare dar nu inteleg de ce nu se opreste ledul si/sau alimentarea letconului cand reglez din pot (10K) si din semireglabil (2M), am incercat si inversarea polaritatii la termocupla... ai alte idei :jytuiyu ? (Mentionez ca pe modificat astfel: la montaj am pus doar o rezistenta de 1k intre pinul 2 al triacului si pinul 6 al optotriacului). Multumesc :tcare

Link spre comentariu

In principiu merge inlocuit ... dar trebuie sa gasesti usor si LM324 . Cand cumperi un letcon de genul asta el are deja mufa , in principiu pare sa fie o mufa cu 5 pini ca si cele audio ( din aparatura ceva mai veche ) , chiar n-am fost curios niciodata sa incerc .

Link spre comentariu

Stiam aceste lucruii cu mama si tata! Problema e ca nu am ciocanu de lipit sa vad care sunt dimensiunile mufei si am intrebat aici ca sa pot cauta/cumpara mufa mama pentru el si sa pun totul in cutie!

Link spre comentariu

Am realizat schema postata de mine cu cateva posturi mai sus si fara ciocanu de lipit mi se aprind toate ledurile! Pe Rl1 si Rl2 am 23VAC si pe K+ K- am 0V! Pot sa conectezi ciocanu? Daca nu e bine ceva se poate defecta ciocanu de lipit?Multumesc!

Link spre comentariu

Am pus ciocanu de lipit la statie si se incalzeste! Dar din pacate nu pot sa il comand invart de potentiometru degeaba se incalzeste la fel! Mentionez ca toate ledurile imi stau aprinse! Ce a putea fi cauza de nu functioneaza?

Link spre comentariu

Salut! Am reusit sa progresez la punerea in functiune a statiei de lipit! Acum nu se mai aprind ledurile de loc numa cel de power si de heater! Problema a fost LM324! Dar tot nu functioneaza corect, adica nu pot sa comand temperatura la care sa se incalzeasca letconu! Ledurile se aprind pe rand pana la maxim si dupa un timp se stinge ledu de heater( functioneaza teromocupla)!! Acuma ce poate fi cauza ca nu pot regla temperatura letconului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări