Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Am reusit sa fac statia sa mearga, in loc de semireglabil am pus o rezistenta de 650k, problema era un terminal de la o rezistenta care nu era lipit era doar astupat de sacaz.

Am pus poze cu satia "Hou Made" mai am de facut doar suportul pentru letcon.

MULTUMESC tuturor pentru ajutorul acordat.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Bun, acum pune-o la lucru masiv, ca doar de aia ai muncit atat la ea. :freaza:In carcasa aia la cat spatiu mai e puteai sa pui si o sursa de tensiune constanta de 12V, ca tot are conectori aia si o sa ai nevoie. In felul asta ai avea-o aproape si fara sa mai ocupe loc.

Link spre comentariu

Vreau sa fac si un dublor de tensiune ca sa o folosesc si la 12V :freaza: dar, bateria are aproximativ 14,4v asa ca oa sa fie cam 28-29v, dar cred ca o sa introduc si un regulator de tensiune cu LM338, ca duce pana la 5A, si probabil o sa fac si o sursa de stabilizare :da

Link spre comentariu

Nu merge prea bine statia mea, ledul nu se stingea si letconul mergea continuu, iar apoi am inversat firele termocuplului si ledul s-a stins dar a uitat sa se aprinda :cry: , oare ce sa fie?tin sa mentionez ca iln loc de semireglabilul acela de 2M, am pus o rezistenta de 560k, dac pun mai mare nu se incalzeste, dac pun mai mica, nu se mai stinge ledul, poate sa ma ajute cineva?Si am masurat tensiunea la bornele letconului, am 21,2V indiferent in ce pozitie se afla potentiometrul de 10k, asa trebuie sa fie? nu isi schimba tensiunea?

Link spre comentariu

Lipeste doua fire in paralel cu termocupla si masoara acolo cu un mV.Ajusteaza semireglabilul a.i sa ai LED-ul aprins cand letconul abia incepe sa topeasca fludorul .Ajusteaza apoi potentiometrul a.i LED-ul sa se stinga cand termocupla indica 12mV ( presupun ca este de tip K => 12mV = 300C ).

Link spre comentariu

Am rezolvat problema, am gasit un potentiometru de 1m dar era cam mare, si am lipit 2 fire am ajustat din el temperatura necesara pana ce fludoru s-a topit bine, cu potentiometrul de reglat temperatura la mijloc, apoi dupa ce totul a fost reglat, am masurat valoarea potentiometrului care avea 280k, am pus o rezistenta de 280k/1w si merge struna.Multumesc tuturor inca odata de ajutor.

Link spre comentariu

Este un burete special, se pare ca ste fabricat din celuloza. Se gaseste la si la TME, eu de acolo am luat. Daca tot faci comanda ia-ti si varfuri de schimb (pentru letcon), sunt de calitate.

Link spre comentariu

Eu folosesc laveta de bucatarie in loc de burete de vre-o 3 ani , inainte foloseam servetel umed.. Nu am stricat nici un varf din aceasta cauza si isi face treaba de minune :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări