Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

merge chiar daca de 82 e mai greu de gasit decat de 100nF (0,1uF). Semireglabilu ala de 4,7M se inlocuie doar cu unul de 1M, fara a-l mai inseria cu nimic, zice chiar wolf prin paginile 6-7 pe undeva, eu asa am si evident merge perfect.

Valoarea nu este critica 4.7M ..mentionez ca pt un letcon sl10 valoarea lui reglata este intre 700k....900k ..unu de 2M face fata cu brio zic eu :supz:alegerea celui de 4.7M a fost pur financiar ( cind am facut prima statie nu am reusit sa gasesc mai mic !!!.....asa ca a ramas si in schema 4.7M) scuze ca nu am mentionat mai devreme despre asta :smt006

Link spre comentariu

Nu am vrut sa mai cumpar, am gasit eu prin placi vechi trei condensatori de 100nF si imi trebuiau 4 dar nu mai am de 100 asa ca am gasit de 82, dar nu stiam daca este bun, si nici semireglabil de 2 pana la 4 Mega, nu am gasit :cry: si nu se merita sa comand de pe net ca ma ajunge la poeste 10 Ron, am sa pun diferite rezistente pana ajung la valoarea corespunzatoare, desi nu am nici cea mai mica idee cam de cat sa pun :cry:

Link spre comentariu

Apropo, daca cineva are statie facuta dupa schema lui Wolf, si este amabil sa masoare valoarea la care este reglat semireglabilul, ia-s fi recunoscator.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Apropo, daca cineva are statie facuta dupa schema lui Wolf, si este amabil sa masoare valoarea la care este reglat semireglabilul, ia-s fi recunoscator.Multumesc anticipat.

imi spui si mie cum mai reglezi temperatura si care este rolul unei statii daca tu ii pui valoare fixa la potentiometrul ala?
Link spre comentariu

E vorba de semireglabilul pentru hysteresis (determina plaja de variatie a temperaturii in jurul valorii reglate), nu pt reglat temperatura.

"stefan-ro" exact despre asta vorbeam
Link spre comentariu

Nu merge statia :cry: , cred ca ceva nu este bine, in loc de BT136 am pus BT137 este mai puternic, in loc de BC548 am pus Bc337-40, altceva nu am gasit, si un condesator de 50V in loc de 35, afecteaza astea cu ceva? nu cred, am masurat si la rezistenta letconului imi vine doar un volt :cry:

Link spre comentariu

Valorile pieselor de dupa operational nu sunt deloc critice .Daca totusi nu se aprinde LED-ul verifica cu o lupa traseele cablajelor ( sa nu fi ramas "punti" de la corodare ) si eventul schimba operationalul cu un altul LM358.

Valoarea semireglabilului am ajustat-o la circa 100K.Pentru teste poti fol si o rezistenta fixa de valoare aproximativa.

La letconul meu (similar celui SOLOMON 24V/48V) am constat ca termocupla este de tip J (Fier-Constantan ) si nu de tip K .Astfel aceasta are o variatie de aprox 55uV/C .Pentru mai multe detalii despre tensiunea termocuplei puteti gasi aici :

http://www.hartscientific.com/funstuff/ ... 0_calc.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări