Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Dar e un animal foarte mic.

Mic,dar zgomotos,faceti o proba.Am unul,ramas de cand aveam masina.

P.S.

Mai trebuie si bine fixat,deoarece sare ca un ied cand functioneza.

Link spre comentariu

Pân? la urm? vorbim de utilitate, nu? La 10 Bar, se poate s? fie zgomotos. Dar la 1 Bar sau 0.5, cred c? trebuie s? ai ureche bun? ca s?-l auzi.Era doar o sugestie pentru cei care vor s?-?i fac? sta?ie cu aer cald. Dac? dvs cunoa?te?i alternative, v? rog s? nu le ?ine?i secrete.

Link spre comentariu

Eu am asa :-pompa de acvariu , compresor auto la 12 V si vreo 10 letcoane cu care m am chinuit sa fac o statie de aer cald home made .Dupa cateva luni de incercari cu tot felul de idei de pe net , rezultatul a fost sub mediocru , asa ca la capitolul aer cald m am multumit cu un letcon cu gaz , e suficient ca pot sa dau cu el jos integrate smd in rarele cazuri cand este nevoie .Lipirea o faci in schimb cu letconul , exista tot felul de tutoriale,inclusiv pe youtube .On topic , daca mi se arde si letconul asta termostatat pe care il am acum( al 4 lea intr un an ) promit solemn ca mi fac si eu statia lui wolf :101

Link spre comentariu

Pân? la urm? vorbim de utilitate, nu? La 10 Bar, se poate s? fie zgomotos. Era doar o sugestie pentru cei care vor s?-?i fac? sta?ie cu aer cald. Dac? dvs cunoa?te?i alternative, v? rog s? nu le ?ine?i secrete.

Incercati cu un compresor de frigider - eu am unul de Arctic de vreo 25 de ani cu care umflu si cauciucurile de masina (3 minute per cauciuc!).Nici nu e zgomotos. Doar toarce incet.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu prima statie de aer cald am facut-o dintr-o masina de facut popcorn, si un tub ceramic cu diametrul de aprox 20 mm si cu o rezistenta de Kantal alimentata la 40 de v ( prin 96 :)) ). Mai incolo am evoluat la un cooler de procesor... Este destul de greu de procurat Kantal ... Merge si cu nichelina, dar la componente mai mici. Oricum se merita investit intr-o suflanta de aer cald, avand in vedere ca acum se gasesc si mai mici ( sunt dintr-o bucata, fara statie separata cu furtun si rezistenta in maner) la preturi mai rezonabile.

Link spre comentariu

am vrut sa imi fac su eu suflanta din compresor dela mic auto dar am intampinat doua mici mari probleme: mult prea zgomotos pentru mine (statia Gordak e chiar silentioasa pe langa ala - si totusi pentru mine e galagioasa si aia) si in 10 min pistonul fierbea si nu cred ca se putea utiliza asa ceva.daca se lucreaza frecvent cu SMD-uri (SMT) se merita investitia intr-o statie, altfel nu prea renteaza.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

eu am folosit multa vreme statie de lipit termostatata(SELT)facuta la noi la Iasi, la Tehnoton,schema electrica e foarte simpla si reglajul temperaturii se face in 3 trepte,acoperitor zic eu,nu am simtit nevoia pt reglaj continuu,desi nu e f greu sa pui un potentiometru si sa faci reglaj continuu-pt cei interesati cred ca pot gasi si schema electrica...alta e problema,nu gasesc rezistente de schimb,si la majoritatea in timp s-a distrus termocuplul si abia dupa ce a ramas fara termostatare...s-a ars si rezistenta.Termocuplul e fier-constantan si fierul se duce dracului mereu dupa un timp,chiar la iesirea din suportul ceramic unde e si rezistenta.Suportul ceramic are cam 4,5-5 mm diametru si are 4 gauri prin care trec si termocuplul si rezistenta de incalzire alimentata la 24V,si are o lungime de aprox 6,5-7cm,nu mai retin exact ca am umblat mai demult dupa asa ceva...Nu am citit tot topicul dar daca stie cineva un tip de rezistenta asemanator as fi amator sa-mi iau vreo duzina(sa fie)Cu termocuplul nu e problema ce tip e ca fac reetalonare,nu ar fi o problema,ba chiar as fi foarte bucuros de un NI-CT,CR-NI,important e sa pot strecura rezistenta in locul ei la letcon...mecanic ma refer,ca de bine ce m-am impacat cu asa ceva mi-am luat 2 statii de lipit...la vremea aia,si la fiecare am avut si rezistenta de rezerva,da cum de unde iei si nu mai pui la loc se termina... ba chiar o vreme am gasit rezistente in comert si am luat si eu ca tot omul vreo 3 bc,da cand am vrut sa le montez,dupa ceva vreme de la cumparare,am constatat ca un fir de la termocuplu era oxidat si a cedat nervos la montaj,sigur nu ghiceste nimeni ca cel de fier era...,acum daca mai gasesc le conserv in vaselina

Link spre comentariu

schimband letconul original cu...?

Un cod ceva,un link,o adresa...letconul original are in maner si puntea in care e cuplat termocuplul,si cablul de legatura intre statie si letcon are vreo 4-5 fire,nu mai retin exact ca nu am mai umblat de vreo cativa ani cu asa ceva,si in comert cel putin la noi (Iasi) nu am gasit un inlocuitor pt letcon cu rezistenta la 24 V,care sa aiba si termocuplu in acelasi corp ceramic(de fapt asta e impedimentul principal...)

Deci daca puteti posta ceva amanunte as fi recunoscator,pt ca daca ma anuntati numai ca ati rezolvat problema fara sa spuneti si cum...nu prea imi e de ajutor(nici mie si nici altor detinatori de asemenea statii de lipit).

Problema principala ramane rezistenta cu termocuplu,pt ca la interior se poate modifica absolut orice.si e loc de mai bine,varianta industriala a lucrat bine atata timp cat am folosit rezistentele originale,o sa mai incerc si la comanda,avem la noi o firma care executa elemente de incalzire la comanda,daca iese bine la pret,cred ca ar fi o varianta de luat in seama.

La varianta prezentata vad ca varful e cilindric plin,la varianta de Tehnoton varful e cilindric gol avand in interior rezistenta cu pricina,deci e vorba de cu totul altceva dacat la varianta originala,si nu ar fi nici asta o problema atata vreme cat se gasesc consumabile...

Link spre comentariu

asa mai da,avem vitacom si la noi,problema e ca atunci cand am solicitat ajutorul lor,nu m-au putut servi decat daca le dadeam un cod produs,si acum o sa le dau...multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări