Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

ai izolat surubul? am gasit pe unele suruburi de p[rindere niste saibe de plastic sau textolit prin care surubul era izolat de miezul de tole, banuiesc tot pt a evita efectul de spira in scurt

Link spre comentariu

Nu am fost multumit de letcon, cit am avut virful original parca a mai functionat cumva dar dupa ce i-am schimbat virful am renuntat la statie, ma enervam prea tare.

Dupa cum am spus si eu am avut aceeasi problema, daca vrei sa faci si letconul original, eu am gasit un varf la TME a costat 7 lei, e putin mai lunga partea care intra in rezistenta, si din aceasta cauza nu intra in carcasa de tabla din cauza protectiei (aia subtire care e pusa pe rezistenta, sub protectia care tine si varful) , am scos acea piesa si acum functioneaza mult mai bine ca atunci cand avea varful original. Cred ca din cauza ca intra mai mult rezistenta in interiorul varful( transferul de caldura se face pe o suprafata mai mare).Deci pentru cei care vor sa cumpere chinezarii de astea, eu zic ca se merita pana la urma. In 50-60 lei ai statia termostatata, letcon si un sport elegant pentru el, fata de un pistol de lipit care e mult mai scump si nici nu isi face treaba la fel de bine.
Link spre comentariu

Din pacate nu te pot ajuta cu vreun cod, eu l-am luat de la distribuitor, din magazin( adelectrocom) am fost cu letconul si l-am gasit pe ala. Mi-au dat punga originala pe care scria codul tme, dar din pacate am aruncat-o :(

Pun niste poze sa vezi diferenta fata de cel original.

http://it.tinypic.com/view.php?pic=wjco48&s=5

http://it.tinypic.com/view.php?pic=js205x&s=5

Link spre comentariu

acel BT136 din schema ma uit la el cu scrisul spre mine si am in ordinea urmatoare de la stanga spre dreapta:1 - main terminal 1; 2 - main terminal 2;3 - gate;in schema daca ma iau dupa fisa lui tehnica curentul din traf intra in pinul 2 si iese prin pinul 1 iar comanda se face prin pinul 3, corect?este schema lui wolf care are doua rezistente de 220R si am mai gasit o schema modificata de energie (daca nu ma insel) in care este doar o rezistenta de 1K care din ele este cea buna? oricum ambele au condesatoarele din alimentare polarizate gresit sau nu?am facut montajul pe placuta de teste este ceva rau in asta? si ultima nelamurire....nu am gasit un BC548 si am pus un BC547, este bun?

Link spre comentariu
Vizitator costinel_p

acel BT136 din schema ma uit la el cu scrisul spre mine si am in ordinea urmatoare de la stanga spre dreapta:1 - main terminal 1; 2 - main terminal 2;3 - gate;in schema daca ma iau dupa fisa lui tehnica curentul din traf intra in pinul 2 si iese prin pinul 1 iar comanda se face prin pinul 3, corect?este schema lui wolf care are doua rezistente de 220R si am mai gasit o schema modificata de energie (daca nu ma insel) in care este doar o rezistenta de 1K care din ele este cea buna? oricum ambele au condesatoarele din alimentare polarizate gresit sau nu?am facut montajul pe placuta de teste este ceva rau in asta? si ultima nelamurire....nu am gasit un BC548 si am pus un BC547, este bun?

Salut glide bt136 cu scrisul spre tine ?i cu picioarele în jos a?a este cum ai scris .EU am f?cut schema lui wolf ?i a mers din prima deci schema cu cele dou? rezisten?e de 220R .Vezi c? condensatorii de 1000mf ?i 470mf de pe 7812 sunt monta?i gre?it în schema de principiu .BAFT? YO4IAO .
Link spre comentariu

are cineva idee de ce se aprinde ledul de dupa rezistenta de 1K de pe alimentare doar cand scot transformatorul din priza deci intrerup alimentarea montajului....palpaie scurt....cand alimentez se aprinde iar scurt dupa care ramane stans....montajul nu scoate 24V spre rezistenta letocnului.......

Link spre comentariu

schema lui wolf de pe prima pagina....singura schimbare fata de schema sunt condesatori de 1000uF si 470uF pe care i-am polarziat cum trebuie....partea de alimentare e buna deoarece dupa condesatorul de 100nF am 12V.....acel BT136 am explicat mai sus cum l-am pus sper sa fie bine....

Link spre comentariu

Heh, nici n-am observat c? sînt pu?i invers. Eu i-am pus bine cînd am redesenat schema. Nu are importa?? prin care pin intr? curentul, dar comanda se face obligatoriu între gril? ?i anodul de sus, mai exact într pinii 2 ?i 3. Eu am pus rezisten?a de 1k ca s? nu disipe prea mult optotriacul.

Link spre comentariu

gata :101 era rezistenta R2 1K dintre pinul 1 si 6 al LM358-lui :) .....am scos rezistenta de 4,7M se pare ca raspunde mai promt la scaderile de temperatura (cupleaza mai repede, oricum ma asteptam sa clipeasca mai des ledul ala :d ) ramane se etalonez temperatura sa vad cum fac asta ...... sa traiesti wolf!!!!

Se stie ca termocuplele au o variatie atensiunii de iesire de 40uV/grad celsius, astfel pentru a realiza dezideratul de mai sus avem nevoie de o amplificare in tensiune de 25.Din formulele de calcul pentru A.O. stim ca amplificarea in tensiune este data de R12/R3(folosind notatiile din schema de pe prima pagina). Cum la noi R3 este de 1K rezulta ca R12 trebuie sa aiba pentru amplificarea dorita 25K.

daca masor R1 si valoare masurata o inmultesc cu 25 dupa care reglez R12 cu valoarea rezultata undeva intre 24-26K o sa masor corect temperatura ? sau nu e etalonata bine asa.....cazul meu 980x25=24500 deci R12 = 24,5k corect?
Link spre comentariu

Temperatura e simplu de etalonat. Bagi letconu la înc?lzit într-un ibric cu ap? care fierbe, doar rezisten?a, f?r? vîrf. O s? ai mai mult sau mai pu?in de 100 de grade. Dac? e?ti ca mine ?i te doare în cot de temperatura de la vîrf, pleci cu trimeru' ?i cu poten?iometru' de reglat la minim. Suce?ti apoi de trimer cîte pu?in pîn? ajunge temperatura în punctul în care se face comanda de off, mai suce?ti iar ?i tot a?a pîn? cînd începe s? se topeasc? fludorul. Aici ai punctul de minim de temperatur?.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru cei care vor s?-?i fac? sta?ie cu aer cald: tocmai am v?zut azi la plus compresor auto alimentat la 12V la incredibilul pre? de ... 25 RON. Am observat c? presiunea maxim? e 10 Bar. Cred c? se preteaz? mult mai bine la o sta?ie cu aer cald decât o pomp? de acvariu. Sigur, 10 Bar e prea mult, dar se poate regla presiunea.C? tot veni vorba de sta?ii cu aer cald, întreb ?i eu ca nepriceputul: cu o astfel de sta?ie po?i s? sco?i un BGA de pe plac?, dar cum pui altul în loc? Cum îl lipe?ti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări