cipriyan123 Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 pai cum comanzi triacul?ai zis ca ai separat partea de forta si cea de comanda?cum e circuitul de comanda a triacului?cu optotriac,transformator de separatie....CRED CA AR FI BINE SA PUI SCHEMA PE CARE AI FOLOSIT-O.... Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Am o statie de lipit NET 936+ de aproximativ un an, am cumparato cu 55 lei, la inceput a mers foarte bine numai ca de curand mi sa terminat varful, am cumparat altul dat nu merge deloc cu el, se incalzeste, dacar cand il pun pe lipitura se reaceste imediat, e prea subtire. Dati-mi si mie un sfat de unde sa cumpar un letcon nou mai bun si la care sa se gaseasca si varfuri de schimb. Cel de la metrafo cum are varful , il are cineva? http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... yword=sl10 Link spre comentariu
Nucleu Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 recent am cumparat un letcon de la metrafo si are varf subtire..din ala ca un ac...dar se gasesc varfuri pentru el...! http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... gory_id=90 http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... gory_id=92 @ cipriyan123: schema: download/file.php?id=20358&mode=view Problema rezolvata dar acum apare altceva... triacul din schema este BT136 eu am 2 tipuri de triac T435 si T410 ....cu nici unul dintre cele 2 nu functioneaza ledul de pe al doilea tranzistor functioneaza..daca scot letconul din mufa din ..ledul se stinge...adica tranzistorul nu mai este comandat...! Am reusit sa ard un triac...in incercarea de a da o tensiune mai mare pe poarta si a facut...un pac..si letconul a inceput sa se incalzeasca...evident...triacul s-a ars...! De ce nu deschide triacul la comanda tranzistorului??? BT136 Este asamanator cu T435! (nu am prea lucrat cu triac...si nu stiu cum sa "ii fac pe plac" ) Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2009 Am o statie de lipit NET 936+ de aproximativ un an, am cumparato cu 55 lei, la inceput a mers foarte bine numai ca de curand mi sa terminat varful, am cumparat altul dat nu merge deloc cu el, se incalzeste, dacar cand il pun pe lipitura se reaceste imediat, e prea subtire. Dati-mi si mie un sfat de unde sa cumpar un letcon nou mai bun si la care sa se gaseasca si varfuri de schimb. Cel de la metrafo cum are varful , il are cineva? http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... yword=sl10 Eu am cumparat de curiozitate ceva asemanator si am renuntat la letconul ala. Aceeasi problema, nu am gasit virfuril de calitate. Mai multe detalii la pagina 18. Nucleu, Exista trei modele diferite de letcon, la exterior sunt aproape identice. trebuie sa specifici daca virful intra in elementul de incalzire (doua modele, difera lungimea) sau elementul de incalzire intra in interiorul virfului. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Deci am facut schema de de statie de lipit cu lm324 si nu vrea sa functioneze....tutul e ok...(cel putin aparent) si nu zice nimic...! Am pus un led pe iesire celui de-al doilea tranzistor si nu se aprinde niciodata....! Letconul este acesta http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... yword=sl10(Am facut fara rezitenta de 1M)Am inlocuit si lm324 si nimic nu zice... Am alimentat partea electronica dintr-o sursa de 12v iar pe triac (care este T435) am facut un circuit separat pt letcon cu 24v alternativ...! Nu prea inteleg ce se intampla...! Ceva sungestii? costinel_p Nucleu de ce nu faci schema lui Wolf personal am realizat-o ?i am avut satisfac?ia c? mi-a func?ionat din prima cu condi?ia s? respec?i valorile din schem? dac? mai vrei detalii pot s?-?i stau la dispozi?ie cu câteva sfaturi Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Subscriu, merge din prima. Merge cu orice opera?ional; prima dat? cînd am testat pusesem un dublu comparator ?i m? miram de ce nu merge. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Am inlocuit si lm324 si nimic nu zice... Am alimentat partea electronica dintr-o sursa de 12v iar pe triac (care este T435) am facut un circuit separat pt letcon cu 24v alternativ...! Nu prea inteleg ce se intampla...! Ceva sungestii?Verifica daca nu e pus invers operationalul (se intampla si la case mari...) si daca e facuta legatura corect la letcon, ar trebui sa se aprinda led-ul daca atingi intrarea operationalului (fara letcon, evident!).Pe rezistenta ai la rece cativa ohmi daca masori, iar pe termocuplu aproape 0. alimenteaza scurt timp direct la 24 Vca letconul printr-o siguranta de 3 A si vezi daca se incalzeste. Daca da, celelalte doua conexiuni ar trebui sa prezinte o tensiune de ordinul mV, care creste liniar cu temperatura. Asta daca esti sigur ca montajul lucreaza corect. Link spre comentariu
Nucleu Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 este pus ok integratul...! O rezistenta imi facea probleme... urmeaza sa pun triacul din schema..deoarece ..cel care l-am pus eu..nu da nici un semn! Daca ating intrarea termocuplului cu degetul se aprinde ledul... Link spre comentariu
Nucleu Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Am reusit sa o fac sa mearga...! Nu a fost o idee buna alimentarea montajului cu curent continuu si izolarea triacului de masa montajului...! Trebuie sa maresc rezistenta de 33k de la potentiometru deoarece..daca o dau pe maxim...se inroseste letconul... :smt103:P.S Are cineva pcb-ul de la cealalta statie de lipit (schema lui Wolf) ? Multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 O am eu, apare mîine. Link spre comentariu
glide Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 am gasit si eu de cumparat un transformator doar ca are 24V/3A........din cate stiu letconurile pt sl10/20/30 (SL10/20/30 ESD PENSOL IRON-ESD asa am gasit de cumparat sper sa fie cel bun astept lamuriri) au 48W ceea ce inseamna 2A....intrebarea mea este.......daca folosesc acest transformator scurtez durata de viata a letconului, il distrug din start sau el is ia cat are nevoie si surplusul nu-i dauneaza? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 el is ia cat are nevoieDa. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Dup? cum spuneam, cablajul pentru sta?ia lui wolf. Merge formidabil, aproape la fel de bine ca Weller-ul de la serviciu (?la are iner?ie termic? ceva mai mic?). Link spre comentariu
glide Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 din ce-am mai citit pe diverse forumuri, ca ma tot informez.... HA17324A are un histerezis de 4-5 grade celsius,in comparatie cu un LM324 clasic ce ajunge la 10 grade celsius histerezisnu stiu daca LM324 se comporta la fel ca un LM358 dar cred ca acest HA17324A e numai bun pt asa ceva, singura mica mare problema e ca nu se gaseste de cumparat .... un traf cu un secundar de 2A are o sarama cu diametru de 0,8mm (3A - 1mm)? sa-mi fac o idee daca e bun traful Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 un traf cu un secundar de 2A are o sarama cu diametru de 0,8mm (3A - 1mm)? sa-mi fac o idee daca e bun trafulSunt si de 3A.din ce-am mai citit pe diverse forumuri, ca ma tot informez....HA17324A are un histerezis de 4-5 grade celsius,in comparatie cu un LM324 clasic ce ajunge la 10 grade celsius histerezisAre amplificare mai mica,decat 324,mie-mi pare mai slab ca performante,dar poate este mai ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum