Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Va salut !Ce stiti despre letconul acesta ? L-am cumparat de curand si mergea extraordinar de bine, dar la un moment dat facea flama in letcon; l-am "fatait" putin si acum nu mai merge partea de termostatare.

O explicatie foarte pe scurt: Virful de lipire are lipit pe capatul din letcon un magnet care la temperatura de termostatare isi pierde proprietatile magnetice si elibereaza partea mobila a unui mic intrerupator aflat in imediata sa apropiere. Cind se raceste magnetul isi recapata proprietatile si atrage din nou partea mobila a intrerupatorului. Asta vedeai ca flameaza, contactele intrerupatorului erau oxidate, acum probabil s-au sudat. Statii de lipire cu control magnetic, parca asa se numesc, sunt produse si de firmele mari, vezi Weller Magnastat. Exact ca tine a patit userul Attic, dupa vreo 10 ani de folosinta a cedat intrerupatorul din letcon.
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspuns ! Acum si-a dat drumu'. Am vazut in lumina ca este un intrerupator.Si statia mea este veche dar nu cred ca a fost folosita prea mult. I-am cumparat un burete de letcon si sunt pe deplin multumita de ea.Magnetul l-am descoperit si eu dand capul afara . Dar merge folosit orice fel de cap ? ( la aceleasi dimensiuni )

Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspuns ! Acum si-a dat drumu'. Am vazut in lumina ca este un intrerupator.

Si statia mea este veche dar nu cred ca a fost folosita prea mult. I-am cumparat un burete de letcon si sunt pe deplin multumita de ea.

Magnetul l-am descoperit si eu dand capul afara . Dar merge folosit orice fel de cap ? ( la aceleasi dimensiuni )

Magnetii de pe virful de lipire sunt marcati cu litere si in catalogul producatorului poti afla la ce temperatura lucreaza acel virf. Attic avea citeva virfuri, cel mai mare lucra la 420 grade celsius, eu ma impacam perfect cu cel de 360 grade, era marcat cu cifra 5.

Daca sunt de aceeasi dimensiune posibil sa poti monta virfuri de la alt producator. Eu zic sa o folosesti asa cit timp functioneaza apoi cumpara-ti un letcon Pensol, (vezi Solomon SL10) fa electronica lui Wolf, carcasa si traf ai deja de la statia asta cu control magnetic.

Link spre comentariu
Vizitator xebbmw

am cumparat un cap de statie cu aer cald si nu stiu care este tensiunea standard de alimentare a rezistentei.este chinezesc si cred ca toate sunt cam la fel.poate posta cineva o imagine dintr-o statie cu aer cald .vreau sa-mi construiesc una si nu am idee cum arata una in interior.are doua fire care alimenteaza rezistenta si doua care merg la senzorul de temperatura.

Banuiesc ca te-ar ajuta. Poate deschidem un nou thread pentru o statie cu aer cald.
Link spre comentariu

Salut! Deoarece am toate componentele pentru a face o statie de lipit m-am decis sa o fac singur si sa nu cumpar una!

Am facut schema aceasta download/file.php?id=20358&mode=view insa sunt oarecum in dificultate cu transformatoarele pe care le am pentru alimentarea acestui circuit!

Am un transformator ca acesta :

http://img22.imageshack.us/my.php?image=dsc01749rn6.jpg

http://img5.imageshack.us/my.php?image=dsc01748vh2.jpg

http://img21.imageshack.us/my.php?image=dsc01750we1.jpg

Transformatorul a fost scos dintr-o carcasa ca asta (am vazut multe prin obor..etc...daca a mai lucrat cineva cu el si stie despre ce este vorba mi-ar prinde bine un sfat! Ce putere are...etc!)

http://img205.imageshack.us/my.php?imag ... 747wa6.jpg

Am masurat tensiunea de iesire a trafului la mers in gol (fara nici un consumator) si imi indica 30V CA ! Insa nu stiu nimic despre acest transformator...! Daca as alimenta ciocanul de lipit cu 30 v in loc de 24v i-as "scurta viata" considerabil? Am inteles ca daca tensiunea e mai mare bobina din el se arde mai repede...! ("Ochiometric traful ar duce 50W MAX") si as prefera sa il folosesc pe acesta pentru ca este mai mic dar nu stiu daca este o idee buna!

Mai am un transformator facut la Buzau! Aceste este de 24 de volti si 60W Daca masor tensiunea in gol am 27 V. Acest transformator ar fi foarte bun dar este cam mare la dimensiuni!

In schema este acel redresor cu o singura dioda pe priza de 18V ...eu nu am aceasta priza! Ar fi vre-o problema daca de pe bornele de 24V as pune o punte de diode care sa imi alimenteze partea electronica iar prin triac sa treaca 24v alternativ spre rezistenta letconului?? Sau as putea sa pun o punte de diode mai mare si sa alimentez si letconul cu tensiune continua???

Multumesc!

Link spre comentariu

desf? traful ?la, debobineaz? secundarul ?i noteaz? câte spire are, apoi recalculeaz? num?rul de spire pentru circa 19-20 de vol?i în gol...dac? ai loc în fereastr?, ?i suficient? sârm? pentru un secundar de vre-o 2-3 amperi, e foarte bine... pentru c? letconul consum? circa 2 amperi!!! (a?a ar ie?i din calcule... 24 de vol?i, 48 de w...)

Link spre comentariu

poti pune o punte de putere mai mare(dupa care sa nu cumva sa pui cond de filtraj...),apoi pleci cu o dioda 1n...de la plusul puntii si dupa dioda bagi cond de filtraj(de pe care alimentezi electronica statiei.asa am rezolvat eu un incarcator de acumulatori...

Link spre comentariu

Deci am facut schema de de statie de lipit cu lm324 si nu vrea sa functioneze....tutul e ok...(cel putin aparent) si nu zice nimic...! Am pus un led pe iesire celui de-al doilea tranzistor si nu se aprinde niciodata....! Letconul este acesta http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... yword=sl10

(Am facut fara rezitenta de 1M)

Am inlocuit si lm324 si nimic nu zice... Am alimentat partea electronica dintr-o sursa de 12v iar pe triac (care este T435) am facut un circuit separat pt letcon cu 24v alternativ...! Nu prea inteleg ce se intampla...! Ceva sungestii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări