Mishu_17 Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 1 hour ago, Mishu_17 said: Iar daca nu masor temperatura masurata de termocuplu atunci nu voi ajunge la lipsesc la 500C ? Raspunsul la intrebarea asta vreau sa il stiu ... Pana la urma nu mai vreau sa folosesc display. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Este foarte greu sa fiu priceput... te rog sa citesti tot ce am spus: de sus in jos si de la stanga la dreapta... Repet: - orice letcon, fie el si JBC, are senzorul pus sa masoare temperatura rezistentei. - ca sa ai pe varf 350 grade in rezistenta vei avea o temperatura mai mare, ca de acolo vine caldura. In functie de cat de buna este conductia, se poate ca la unul cu varf schimbabil cum este Gordak sa ai pe rezistenta 500 de grade. - statia masoara cele 500 de grade dar afiseaza 350, cat corespunde vafului (si este adevarat numai la echilibru termic). - daca tu "citesti" senzorul din letcon cu un termometru pentru termocuplu K, el va afisa corect temperatura REZISTENTEI de 500 de grade ... deci vei ajunge sa lipesti la 500 de grade afisate (evident fals, atata ai numai in interiorul rezistentei) Asta am spus eu. Ce ai priceput tu eu nu stiu. Link spre comentariu
bandutoiu Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Cel mai simplu fa rost de un instrument de masura care are termometru si cu el masori temperatura pe virful letconului unde topesti fludorul.Temperatura aia te intereseaza nu cea a de pe rezistenta, Link spre comentariu
Mishu_17 Postat August 22, 2019 Partajează Postat August 22, 2019 La 28.09.2014 la 19:12, manolo a spus: Am redesenat schema amintita sper ca nu am gresit. Cred ca o voi realiza. Ma poate ajuta cineva cu un echivalent pentru MAC97A8 ? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
manolo Postat August 22, 2019 Partajează Postat August 22, 2019 De ce vrei echivalent se gaseste original. Link spre comentariu
PavelR Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Bună ziua ! Ce schemă mă sfătuiți să aleg dintre cea cu LM324 (Gordak) și schema lui Wolf? Există avantaje/dezavantaje a uneia față de cealaltă? Stația Wolf poate funcționa corect cu letcon Gordak fără nicio modificare a schemei sau a cablajului? Mulțumesc! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Schema lui Wolf functioneaza pefect cu letconul Gordak. Am o statie de lipit care are mufe si pentru Gordak, si pentru letconul de la Solomon. Link spre comentariu
PavelR Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 E o diferență mare între gradațiile stației și temperatura reală între cele două letconuri? Adică în cazul în care optez și eu pentru soluția cu două mufe, pentru ambele tipuri de letcon, va trebui să desenez două scale diferite pentru potențiometrul de reglaj al temperaturii, cu praguri diferite? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Da, este diferenta. Imagineaza-ti ca ai potentiometrul pt. reglaj temp. gradat de la 1 la 10 si pentru 330 grade un letcon este la pozitia 4, celalalt la 6. Dar nu dranjeaza deloc. Link spre comentariu
PavelR Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Am înțeles, multumesc! Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Nici nu conteaza gradatia, temperatura o setezi cam o singura data si aia e, foarte rar esti nevoit sa modifici ceva. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Reglajele schemei wolf pentru gordak si solomon sunt diferite dar pot fi folosite. Nu vad insa de ce ai folosi letcon gordak sau solomon cand exisra optiuni mai bune. Macar clonele de Hakko T12, tot sunt un progres si e 12 lei un cartus T12. Eu mi-am facut o statie mica cu T12 ca sa inlocuiesc pistolul romanesc ce il foloseam in garaj ocazional. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Letconul Solomon este foarte bun raportat la cat costa. Binenteles, varfurile trebuie sa fie ceva de calitate. Am folosit 18 ani in service statia Solomon si o Ersa Analog 80, m-am descurcat decent. Acum am trecut pe JBC si Solomon a ajuns atelierul de acasa, inca o folosesc. Link spre comentariu
PavelR Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Am deja toate componentele necesare, stația o construiesc pentru a înlocui stația Gordak 952A, pe care o am de 8 ani si care mă încurcă pe birou de tot atâta timp, pe care o voi pune în dulap atunci când nu am nevoie de partea de aer cald (adică în mare parte din timp).Gordak-ul pe lângă faptul că e ditamai cutia mai are si furtunul de la suflantă care în orice poziție ar sta îmi ocupă o treime din spațiul de lucru. De aceea doresc sa construiesc o stație separată doar pentru letcon, cu dimensiuni reduse, fară sa investesc bani în ea, și la care să ma folosesc de accesoriile pe care le am deja de la gordak Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Daca tot te apuci de aceasta statie de lipit, gandeste-te sa-i pui din constructie, pe panoul frontal, mufa pentru Gordak iar pe o laterala o mufa DIN cu 5 pini, pentru Solomon. Dupa ce te enervezi cu letconul Gordak, o sa-ti cumperi un Solomon cu care totusi poti lucra decent. Letconul Solomon are mufa cu cot, de aici recomandarea sa pui mufa DIN pe unul din panourile laterale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum