cipriyan123 Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 pai e cam nasol sa iei referinta de pe 12v-nu prea e filtrata bine tensiunea,deoarece nu poti folosi redresare cu punte(bialternanta).stiu ca stabilizatorul mai reduce din brum dar daca e unul no-name nu prea are rejectie.eu am mai separat printr-o dioda+cond stabilizatorul de 5 v de cel de 12v(am intercalat o 1n4007+cond de 220uF intre 7812 si 78LO5).merge perfect. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 Nu stie nimeni cum se leaga acel pin pentru ESD??Daca il leg ca in schema de aici: download/file.php?id=1261 adica cu rezistenta de 120k in pararel cu cond spre gnd merge?? Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Da , T1 in schema ta , scuze pentru greseala , si normal ca triacul nu are catod ( m-am luat dupa ce scrie in schema :smt120 ) . Un impuls pozitiv intre grila si T1 il aduce in conductie si daca T2 este pozitiv fata de T1 , alternanta pozitiva , si daca T2 este negativ fata de T1 , alternanta negativa . Asta inseamna conductie in cadranul 1 si 4 . In pdf-ul asta e cat de cat explicat : http://www.littelfuse.com/data/en/Appli ... AN1001.pdf In principiu stiu cum functioneaza un Triac, ma rog aproximativ, si am pus intrebarea pentru am probleme la un montaj in care un Triac comanda un Contactor CA si acesta din urma nu aclanseaza ferm ci "zbirniie" si pot sa pun ca am incercat aproape toate metodele si nu-l pot sa fac sa mearga, singura metoda care a mers a fost sa deschid Triacul (in curent alternativ) cu un minireleu si numai atunci contactorul inchide ferm. Poate e cineva care ma poate lumina ce se intimpla....De acea am pus intrebarea daca in schema facuta de mine (alimentare letcon) triacul conduce numai intr-o singura alternanta, nu stiu ce sa zic, in cealalta schema cu contactorul e asa cum zic, zbirniie, nu inchide ferm... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Pai deschide un topic cu problema ta , pune si schema , si o sa se gaseasca cine sa te ajute . Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 La schema lui WOLF am inlocuit MOC3041 cu S21ME4 si BT136 cu TM561S. Schema pare sa functioneze corect dar in momentul in care se stinge LED-ul nu se intrerupe si alimentarea letconului. Termocupla este conectata corect, daca inversez pinii nu mai decupleaza nici macar LED-ul. Am schimbat rezistenta de 1k de la pinul 1 al optatriacului catre +12v cu una de 560ohmi ca sa ii dau 20ma crezand ca nu are putere suficienta sa decupleze, dar degeaba... Cum se testeaza optotriacul?? Help! Link spre comentariu
Vizitator energie Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Pune doar o rezistenta de 1K de la pinul 4 al optotriacului la pinul 2 al lui TM561S. Ma inteb cum de a functionat statia celorlalti ca asa cum este in schema la mine letconul era alimentat in continuu. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Am facut modificarea postata in schema si acum totul functioneaza cum trebuie. Mii de multumiri domnule "energie". Link spre comentariu
t-daniel Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Dupa o saptamana de nervi, un triac ars si un moc cumparat degeaba am pus o rezistenta de 39ohmi si merge perfect.Cu valorile originale cred ca functiona bine cu triacul alimentat la 220V.Statia functioneaza impecabil de doua luni dar am omis sa postez.SCUZEDaca folositi un voltmetru cu lcd pentru afisarea temperaturii mare grija cu ventilatia.La mine dupa cateva ore de functionare incepe sa se innegreasca afisajul. Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 O intrebare letcoanele astea pentru statie de lipit SL10 SL48 toate au termocupla liniara tensiune mv/grad celsius? Link spre comentariu
electronunervos Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Cu ajutorul lui Lupu Mihai am reusit sa duc la capat proiectul. Ii multumec pe aceasta cale inca odata. Fiti atenti la valorile rezistentelor ca eu unu am gresit rezistenta de alimentare a optocultorului si era sa il fac praf=> atentie la scala pe care este setat aparatul de masura. Daca vedeti ca nu se opreste din incalzit inversati firele la termocupla. Succes tuturor ce vor sa realizeze acest proiect. Eu personal l-am facut de placere, nu pt ca imi trebuia neaparat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 postezi si niste poze sau schema finala etc Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 O intrebare letcoanele astea pentru statie de lipit SL10 SL48 toate au termocupla liniara tensiune mv/grad celsius?da, au panta liniarauite iti atasez excelul cu masuratorile mele pentru letconul de la SL48dreapta de sus e pentru incalzire, dreapta de jos pentru racire. pe OX gradele, pe OY mV. Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 OK multam fain de raspuns am facut si eu o statie de lipit tot cu S21ME4 si triac TM561S deh astea am avut dintr-o imprimanta si sunt excelente.Schema folosita este cea de mai sus cea cu modificarea cu o rezistenta de 1kilo ohm intre optotriac si grila triacului.Functioneaza excelent ,si ce pot sa zic ca am masurat si eu tensiunea livrata de termocupla cu un voltmetru pe scala de 200mv si variaza liniar cu temperatura.Insa nu poti zice ca este perfect liniara totusi o mica eroare exista.Am folosit un letcon SL-1 are 48w alimentat la 24V.M-am uitat atent in schema lu wolf in primul oamp se foloseste un semireglabil de 4,7Megaohm, am ramas surprins nu am avut asa componenta am gasit ceva semireglabil destul de balsoi de 2,5M, dupa reglaj am constat ca nici nu are nevoie de o asemenea plaja mare de reglaj , astfel am inlocuit acel semireglabil cu 1M.Tin sa multumesc lui @wolf si @energie pentru schema asta geniala, care functioneaza impecabil. Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Buna ziua domnilor O intrebare am in legatura cu statia de lipit cu aer cald Model ZD-939A http://www.china-zhongdi.com/zd-939a.htm Ce ziceti isi merita bani? ii un pic mai scump ca si o statie de lipit normala...dar totusi ii una pe aer cald. Aici in Polonia costa 178.20 PLN(cam pe acolo ca si leul romanesc). Sau im recomandati alt tip? Va multumesc Sarbatori fericite! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Buna ziua domnilorO intrebare am in legatura cu statia de lipit cu aer cald Model ZD-939Ahttp://www.china-zhongdi.com/zd-939a.htmCe ziceti isi merita bani? ii un pic mai scump ca si o statie de lipit normala...dar totusi ii una pe aer cald.Aici in Polonia costa 178.20 PLN(cam pe acolo ca si leul romanesc).Sau im recomandati alt tip? Va multumescSarbatori fericite!eu zic ca merita fiecare leu (adica Zlot polonez sau ce e ala) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum