Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Salutare! N-am mai postat de ceva timp pe forum. Momentan folosesc o copie de pe gordak 852, am fost putin dezamagit sa vad ca nu are termocuplu, a cedat letconul, l-am inlocuit cu altceva si calitatea este foarte slaba.

Ce letconuri folositi pentru statia lui wolf? Ma intereseaza ceva mai calitativ. Daca e vreun coleg binevoitor sa ma indrume catre un letcon si o schema mai buna, astept mesaj pe privat, multumesc!

Link spre comentariu

Am un Pensol SL10 si o clona a statiei Gordak (cauta prin forum, sigur am postat-o pe undeva) pe care le folosesc de vreo 6 ani (cred !), zi de zi, multe ore, fara absolut nicio problema ! A fost o constructie de care am fost si sunt in continuare extrem de multumit !

Link spre comentariu

Am gasit varfuri pentru el, dar ma intereseaza cat e de bun, daca a mai lucrat cineva cu el. Cu ce-am lucrat pana acum sistemul de prindere al varfului era foarte prost si nu prea adera fludorul pe varf, doar intr-o parte... Cu toate ca era curatat mereu varful.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

Schema de la pagina 165 este exact gordacul meu cu care am avut probleme de la început cu ea defect semireclabilul din circuitul de reglaj la lm 358 daca montați un voltmetru cu 3 digiti de alea mici de 15 lei care are o_30v obligat cele cu trei fire nu mai rețin exact

acum ori in pin 1 su 2 al op. veți observa ca afișează o tens aprox. egala cu cea a virfului respectiv 2.70v la 260_270* 3.50v la 340_360* cu o deviație de 10/20* reglind semireg. cu atenție si masurind temp pe vf veți obține o indicație destul de precisa eu

Am calibrați pe un vîrf 2,4 D si am verificat si pe 1,2D deviația de temperatura est de circa 20*

Editat de fane
Link spre comentariu

Vedeti postul 256 de la pagina 18. Am montat pe un Gordak 936 letcon Solomon si poate fi folosit. Binenteles ca nu mai corespund indicatiile de pe panoul frontal dar cum spuneam, poate fi folosit letconul Solomon fara nici o modificare in schema electrica. Doar adaptare la alt fel de mufa.

https://www.elforum.info/topic/5439-statie-de-lipit/page-18?hl=modificat&do=findComment&comment=195677

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru cei interesati sa isi construiasca Statia de Lipit, dupa schema lui Wolf, am realizat un lot de cablaje industriale, expediere colet prin Posta.

• pret 20 lei + 10 lei transport - cu virare bani in cont
  • pret 20 lei + 18 lei transport - cu plata ramburs 

Mai sunt disponibile 8 bucati.
Comenzi pe PM.
Cablajul:

Statie_Wolf_-_cablaj.jpg

Statie_Wolf_-_Silk.jpg

Editat de GeoMar
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Marian Si Diana Olteanu
On 11/10/2011 at 1:11 PM, GeoMar said:

Pentru cei care vor sa realizeze "Statia de Lipit a lui Wolf", am momentan un cablaj disponibil, modelul din poza. :da

Astept PM si scuze de off topic

Posted Image

Editat de Marian Si Diana Olteanu
salutare cum pot obtine pcb ul acesta ca sa il printez
Link spre comentariu
La 22.02.2018 la 13:57, Ovidanie a spus:

Vedeti postul 256 de la pagina 18. Am montat pe un Gordak 936 letcon Solomon si poate fi folosit. Binenteles ca nu mai corespund indicatiile de pe panoul frontal dar cum spuneam, poate fi folosit letconul Solomon fara nici o modificare in schema electrica. Doar adaptare la alt fel de mufa.

https://www.elforum.info/topic/5439-statie-de-lipit/page-18?hl=modificat&do=findComment&comment=195677

https://imgur.com/a/7UdcWDp

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări