quinn Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 (editat) Va rog frumos pe cine mai are schema si hex-ul cu statia de lipit proiectata de fratello cu display 16x2 sa le ataseze pe forum! Multumesc! Editat Martie 3, 2017 de quinn Link spre comentariu
quinn Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 cred ca asta este eventual ce pic ar fi echivalent si hex-ul daca vrea cineva sa le posteze! Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 ... are careva idee cum cucu lu' peşte se cheamă mufa de panou de la letcoanele Hakko?am un letcon d'ăsta, iniţial voiam să dezlipesc mufa şi să lipesc direct firele pe plăcuţă, în ideea că chinezu' îmi trimite cine ştie ce frecţie cu mufa rasolită, dar, minune, e prea ok, şi mi-e milă s-o mai desfac! însă nu găsesc şi pace pe ebay o mufă mamă de panou potrivită (sau mai degrabă nu ştiu eu ce să caut... am găsit nush ce mufe "aviation grade", destul de ieftinuţe, şi care par ok, dar nu sunt deloc sigur că se potrivesc), iar plăcile de controller nu includ mufa mamă. cât despre alea cu tot cu panoul frontal inclus, n-am chef să iau, că am deja o plăcuţă fabricaţie personală, numai mufa lipseşte ca să mă dotez cu o 9 staţie de lipit! letconul e ca ăsta, cu mufă tată pe fir... Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 Ia vezi daca e buna :http://www.ebay.com/itm/Male-Female-DIN-Plug-Socket-Solder-Terminals-Connector-3-4-5-6-7-8-Pin-/252834978729?var=&hash=item3ade239ba9:m:mWuae9ej79HHYViYwW6_Hhg Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 Schema din postul 2462 nu imi apartine !!! Si nicio alta schema de statie de lipit cu display LCD 16x2 ! Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 Ia vezi daca e buna :http://www.ebay.com/itm/Male-Female-DIN-Plug-Socket-Solder-Terminals-Connector-3-4-5-6-7-8-Pin-/252834978729?var=&hash=item3ade239ba9:m:mWuae9ej79HHYViYwW6_Hhg nu-i... seamănă a mufă DIN, dar din alea cu mufa pereche filetabilă. dacă nu ai deja o staţie Hakko, şi nu ştii cum arată mufa aia, uită-te pe linkul pus de mine la mufa letconului: seamănă cu cea DIN, inclusiv la dispunerea pinilor, dar are şi o "piuliţă" exterioară filetabilă pe mufa mamă pereche... dacă era vorba de DIN clasic, nici nu întrebam, că ştiam ce să caut... Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 Asta este? https://www.google.ro/search?client=ms-android-samsung&source=android-home&site=webhp&source=hp&ei=R93wWK6VIYP1UpvjqMgF&q=aviation+plug+4+pin&oq=aviation+plug&gs_l=mobile-gws-hp.1.1.0i19k1l4j0i22i30i19k1.140.5278.0.7948.13.12.0.1.1.0.1532.8551.0j2j1j3j0j1j1j3j1.12.0....0...1c.1.64.mobile-gws-hp..0.13.8564...0j5j41j0i131k1j0i22i30k1.d9PZSyFFkEU#imgrc=RlbohKo_qV2ssM: Esti departe de mine, la 2 magazine din Pitesti au mufele respective Link spre comentariu
cipcirip Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 M16 5 pin screw ? Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 14, 2017 Partajează Postat Aprilie 14, 2017 Asta este? https://www.google.ro/search?client=ms-android-samsung&source=android-home&site=webhp&source=hp&ei=R93wWK6VIYP1UpvjqMgF&q=aviation+plug+4+pin&oq=aviation+plug&gs_l=mobile-gws-hp.1.1.0i19k1l4j0i22i30i19k1.140.5278.0.7948.13.12.0.1.1.0.1532.8551.0j2j1j3j0j1j1j3j1.12.0....0...1c.1.64.mobile-gws-hp..0.13.8564...0j5j41j0i131k1j0i22i30k1.d9PZSyFFkEU#imgrc=RlbohKo_qV2ssM: Esti departe de mine, la 2 magazine din Pitesti au mufele respective aşa pare. @cipcirip să văd şi să pun mâna şi pe şubler... e prima oară că am de-a face cu Hakko la nivelul ăsta, până acum m-am mulţumit doar să fac nişte lipituri cu o staţie. şi atât... nu cunosc amănuntele astea... Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 daca nu ai gasit vezi si aici http://www.tekro.ro/index.php?route=product/category&path=38&page=2 la letcoanele mele venite de la chinezi au mufa cu 4 pini Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 noutăţi: azi mi-am găsit timp să desfac mufa lu' peşte (da, nu am găsit nimic potrivit), şi am măsurat firele, să ştiu exact cu ce fel de letcon am de-a face... m-am ales cu o clonă Hakko cu termocuplă!12.7 ohm rezistenţa, 2.4 ohm "termistorul", şi scade pe măsură ce se încălzeşte.dacă măsor cu aimo-ul meu dacă am tensiune pe firele termocuplei, aia creşte destul de repejor la circa 15 mV cc...oook... fac altă "staţie wolf"!!! başca, cablul e ceva mai scurtuţ ca cel de la letconul Solomon... drăguţ! bine că nu m-am apucat să dau deja banii pe "necesarul de materiale", pe care nu le aveam. piese pentru alt "wolf" am... Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 update: dacă mai caută cineva schema lui wolf, şi s-a săturat să dea 100 de pagini înapoi... păi să ia de-aici! Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 alte noutăţi:- mufa aia seamănă cu cea DIN, dar NU e DIN! distanţele dintre pini sunt cu puţin mai mici, şi sunt ceva mai "adunaţi" spre pinul 3 (pinul 3 DIN!) şi nu intră de nici un fel şi nici o culoare într-o mufă DIN normală... am rezolvat problema dezlipind mufa originală şi lipind una DIN normală în loc...- am pescuit varianta de cablaj a lui ratza, cu gând că e suficient de mică să-mi intre în cutia "staţiei de lipit cu control magnetic", al cărei letcon e de demult în "veşnicele plaiuri ale vânătorii". de fapt, carcasa aia, cu tot cu traf, am primit-o cadou acum mulţi ani, fără letcon, iar traful l-am folosit o vreme ca sursă stabilizată cu un 723. plăcuţa originală a staţiei... habar n-am pe unde e. de fapt, habar nu mai am dacă era în cutie sau nu... "calul de dar nu se caută la dinţi"! nasulia e că, oricât de mică ar fi varianta de cablaj a lui ratza, nu încape în carcasa mea (am vrut musai să folosesc găurile de fixare originale... şi nu e deloc prea înaltă, dimpotrivă: tot ce e pe verticală, aka 7812 şi BT-ul trebuie "culcate", altfel nu intră!).- am dat peste plăcuţa cu găurele în care făcusem schema lui Wolf acum câţiva ani, defrişată de BT şi alte alea... şi în loc să fac, ca atunci, altă plăcuţă, fie ea şi desenată cu markerul, m-am apucat s-o folosesc pe aia, deocamdată, că n-aveam chef de desenat... mare greşeală! :( acum am o clonă Hakko cu mânerul topit la "rădăcină": dintr-un motiv sau altul (de aseară tot bibilesc la asta!), comparatorul nu primea nici o comandă din amplificatorul termocuplei. de fapt, scotea fix tensiune 0 faţă de masă şi până m-am prins că era blocat pe "on", era prea târziu... deja se "lăsa" mânerul în "arcul" lui. am ţuguiat buzele a pagubă (nu e frumos să fluieri în casă! ), şi apoi... aşa, de mumuşeaţă... am măsurat totuşi rezistenţa şi termocupla, să văd dacă mai sunt valide... şi mai sunt!!! bine că mai am câteva letcoane fără rezistenţe, am să văd la care din ele se potriveşte comoara... cât despre vârf, nu-mi fac griji, găsesc pe ebay!- în timp ce lipeam firele la noua mufă, pistolul meu de lipit începe să aibă "pitici"... ba merge, ba nu... măi să fie! mă uit mai atent, şi văd că făcea scântei cablul de alimentare la 2 mm de intrarea în pistol... bine că am văzut la vreme: unul din fire era secţionat!altă belea acum... am pus mâna pe letconul de 220, cel care merge acceptabil, şi pune-te pe tăiat, măsurat, etc... pentru că în mânerul pistolului cablul se lipeşte pe conectori, nu se strânge în şuruburi!căutând şuruburi (ca de obicei, a picat unul pe jos, şi a fost de negăsit până nu am rezolvat problema punând altul!), dau peste pistolul "nr. 2", căreia îi frezasem noua carcasă, cumpărată... din Alexandria, că nu fusese turnată chiar cum trebuie... mă uit în ea... tot tacâmul necesar, inclusiv trăgaciul original... buuuun!... că-i lipseau 3 şuruburi (tot scotoceam prin cutie!), plus cablul de alimentare cu tot cu ştecăr, nu era o problemă...în concluzie, inventarul meu în materie de "chestii cu care să lipeşte" e aşa acum:- pistolul "nr. 1", pus la punct. n-am găsit a doua carcasă, aşa că l-am înfăşurat iar în "izoler"! altul. că "ăla vechi" avea deja cam... 10 ani, cred! - pistolul "nr. 2", pus şi el la punct, în noua lui carcasă de ebonită... acum a ajuns "nr. 1", că e mai întreg! - letconul Hakko: TBM. adică "de făcut"...- mai am Solomonul cu care am încercat prima oară să fac staţia "Wolf"... a reuşit, dar cutia a fost împrumutată... şi ştiţi cum e cu împrumuturile... bine că n-am împrumutat şi letconul "am io letcon, da' n-am staţie... îţi aduc io mai târziu staţia, şi p-aia stricată, că n-am chef să o repar, bine?"... şi deh... mi-a adus-o. şi pe aia, şi pe ailaltă. teoretic! - letconul de 220 chior şi cu Dumnezeu ştie ce fel de vârf... în mod ciudat, merge acum destul de bine... după ce i-am pus un vârf "de 60 W", cică... bine că merge! altfel nu aveam cu ce rezolva pistoalele...- "trenuie" musai să pun mâna pe un letcon de 220 care să funcţioneze sigur, de pus "la cutie", pentru momente d'astea... nu de alta, dar e cel puţin dubios să nu-ţi poţi repara letconul/staţia/pistolul că n-ai cu ce lipi!ah, şi dacă vă întreabă nevestele "la ce-ţi mai trebuie alt letcon/pistol de lipit??? nu ai deja unul (două, trei, o sută)???" daţi-i să citească comentariul ăsta.să sperăm că pricepe! P.S. se aplică şi la multimetre! P.P.S. ups... uitasem de letconul de 12 V! cel cu pwm făcut cu 555!de două ori: odată să-l pomenesc în listă, şi a doua... de fapt, prima oară, că stă letconul în sertar, traful într-o cutie şi cutia trafului şi plăcuţei... trebuie şi ea făcută!plăcuţa lui, în mod ciudat, dubios şi contrar legilor lui Murphy, a mers din prima, dar cutia... tot timpul se ivea altceva de făcut!după ce fac cutia, pariem că nu o să mai meargă pwmul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum