ghimpe-- Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Pentru un ciocan Pensol ESD cum se face legatura la montajul lui WOLF ?? Se leaga pinul ESD catre impamantare printr-o rezistenta de valoare mare??PS: pinul 3 al mufei (cel din mijloc, dintre cele pentru rezistenta si cele pentru termocupla) este in scurt cu cele pentru termocupla. Eu am presupus ca acest pin este cel pentru ESD, ma insel?? Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Eu am desfacut ciocanul de lipit si are 4 fire la mufa DIN5, 2 de la termocupla si 2 pt rezistenta. Ciocanele EDS sunt ciocane ce folosesc sistemul de incalzire prin rezistenta ceramica ceea ce nu afecteaza comonentele la lipire sa ai nevoie de masa....eu cam asta am inteles pe unde am citit....asteptam si alte raspunsuri ca poate ma insel si eu. Ciocanul meu am vazut ca rezistenta nu face contact cu varful ciocanului si intre rezistenta si aliajul acela metalic in care se introduce varful este turnata ceramica...deci practic nu ar avea cum sa afecteze in vreun mod componentele la lipire. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Functioneaza bine, sint multumit insa am o intrebare. In schema asta triacul nu cumva functioneaza numai pe o semialternanta? ,fiind comandat in curent continuu, sau gresesc? Era mai bine daca il comandam printr-un optotriac? Gresesti , triacul conduce in ambele sensuri daca grila e pozitiva fata de catod . De ce sa folosesti un optotriac daca nu e nevoie de separare galvanica ? Daca rezistenta letconul ar functiona cu 220V de la priza ar fi necesar optotriacul.de fapt, BT-ul din schema lui wolf ESTE comandat printr-un optotriac!!! ce credeti voi ca e MOC3041 ala?? opamp??? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Eu am desfacut ciocanul de lipit si are 4 fire la mufa DIN5, 2 de la termocupla si 2 pt rezistenta. Ciocanele EDS sunt ciocane ce folosesc sistemul de incalzire prin rezistenta ceramica ceea ce nu afecteaza comonentele la lipire sa ai nevoie de masa....eu cam asta am inteles pe unde am citit....asteptam si alte raspunsuri ca poate ma insel si eu. Ciocanul meu am vazut ca rezistenta nu face contact cu varful ciocanului si intre rezistenta si aliajul acela metalic in care se introduce varful este turnata ceramica...deci practic nu ar avea cum sa afecteze in vreun mod componentele la lipire.Ciocanul pe care l-ai desfacut era tot de tip ESD?? Din cate imi aduc eu aminte varful se afla in scurt cu pinii de la termocupla si pinul din mijloc..dar nu mai stiu sigur, trebuie sa verific cand ajung acasa.... Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Functioneaza bine, sint multumit insa am o intrebare. In schema asta triacul nu cumva functioneaza numai pe o semialternanta? ,fiind comandat in curent continuu, sau gresesc?Era mai bine daca il comandam printr-un optotriac? Gresesti , triacul conduce in ambele sensuri daca grila e pozitiva fata de catod . De ce sa folosesti un optotriac daca nu e nevoie de separare galvanica ? Daca rezistenta letconul ar functiona cu 220V de la priza ar fi necesar optotriacul. de fapt, BT-ul din schema lui wolf ESTE comandat printr-un optotriac!!! ce credeti voi ca e MOC3041 ala?? opamp??? Daca taceai filozof ramineai. E vorba de scema asta: [attachment=0]Clipboard02.jpg[/attachment] Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Am desfacut ciocanul de lipit. are 5 fire, 2 rezistenta, 2 termocupla si un fir legat la "carcasa rezistentei" (partea metalica a ciocanului).Astept sfaturi referitor la modul in care sa il conectez la montaj. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 prefer schema lui wolf, ca e mai zen ca asta: dc naiba bagi un 324??? ce faci cu celelalte 2 opampuri din el, le lasi in aer???si-mi mai place la nebunie cum te complicasi cu tensiunile de alimentare si referinta pentru opampul 2... pardon, comparatorul apropo, 324 la cat se alimenteaza, 5 sau 12 volti?? cat priveste schema cu 2 tranzistoare vs. moc3041... eu merg pe moc!!!ala nu e un optocuplor obisnuit, ci are un optotriac pe iesire, nu fototranzistor, cum se intampla de obicei.asta inseamna ca poti comanda un triac din el chiar si direct, fara sa fie absoluta nevoie de rezistente, etc...eu am inteles ca voiati sa modificati schema lui wolf ca sa comandati consumatori de putere mai mare...asta se poate face usor, punand un triac mai puternic, iar daca sarcina e pronuntat inductiva, prefer sa comut cu releu... mai ales daca puterea comandata e si ea mare... doar atunci se justifica scoaterea moc-ului, e mai usor si mai elegant sa comuti un releu cu un bipolar...si daca discutam de puteri comandate de peste 800 W, sa zicem, iar voi doriti un montaj cat mai compact... luati in calcul si ce radiator va trebuie pentru triac, ca acum nu mai scapati fara!!! Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 apropo, 324 la cat se alimenteaza, 5 sau 12 volti?? tensiuni de alimentare- simpla 3V - 32V- dubla v+/-1,5V - +/- 16V Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 PT. MIFTY:schema e ok si functioneaza f. bine(am facut-o si eu).daca omu are o gramada de LM324 de ce sa nu le foloseasca????trebuie sa se duca sa cumpere un LM358 din cauza ca ii raman nefolosite 2 op-ampuri?cele care nu sunt folosite se leaga intrarea + la masa iar cea de - la iesirea op-ampului.si eu am o gramada de LM324 de pe niste placi recuperate din niste protectii pt motoare(facute de moldotronic-botosani),pe care vreau sa le folosesc.op-ampul se alimenteaza la 12v iar tensiunea de 5v e pentru referinta.schema nu e nici complicata si nici nu foloseste componente scumpe. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 prefer schema lui wolf, ca e mai zen ca asta: dc naiba bagi un 324??? ce faci cu celelalte 2 opampuri din el......si-mi mai place la nebunie cum te complicasi cu tensiunile de alimentare si referinta pentru opampul 2... cat priveste schema cu 2 tranzistoare vs. moc3041... eu merg pe moc....Problema ta.... Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 ce faci cu celelalte 2 opampuri din el, le lasi in aer???Poate fi conditonata comanda,pentru unda plina. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 Functioneaza bine, sint multumit insa am o intrebare. In schema asta triacul nu cumva functioneaza numai pe o semialternanta? ,fiind comandat in curent continuu, sau gresesc?Era mai bine daca il comandam printr-un optotriac? Gresesti , triacul conduce in ambele sensuri daca grila e pozitiva fata de catod . De ce sa folosesti un optotriac daca nu e nevoie de separare galvanica ? Daca rezistenta letconul ar functiona cu 220V de la priza ar fi necesar optotriacul. Adica care catod, T1?: [attachment=0]tr.jpg[/attachment] Daca e asa cum zici e de bine, eu intr-un montaj i-l comandam printr-un minireleu. Daca ai timp si binevoiesti poate ma luminezi... Da , T1 in schema ta , scuze pentru greseala , si normal ca triacul nu are catod ( m-am luat dupa ce scrie in schema :smt120 ) . Un impuls pozitiv intre grila si T1 il aduce in conductie si daca T2 este pozitiv fata de T1 , alternanta pozitiva , si daca T2 este negativ fata de T1 , alternanta negativa . Asta inseamna conductie in cadranul 1 si 4 . In pdf-ul asta e cat de cat explicat : http://www.littelfuse.com/data/en/Appli ... AN1001.pdf Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 apropo, 324 la cat se alimenteaza, 5 sau 12 volti?? tensiuni de alimentare- simpla 3V - 32V- dubla v+/-1,5V - +/- 16Vtrebuia sa precizez, deh: nu alimentarea din datasheet, ci cea din schema aia...adica asta: download/file.php?id=20358&mode=view Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 la 12v op-ampul.5v e referinta. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 Ar putea sa fie facuta referinta direct din 12V , sau ati constatat ca nu destul de stabila ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum