gauss Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) " Varfurile " de JBC sant printre cele mai rezistente din lume . Ar trebui sa tina cateva zeci de mii de lipituri . Sant rezistente , dar nu indestructibile . Ceva reguli minimale de folosire se impun . Flux neutru ( daca se foloseste ... ) , curatirea pe burete umezit cu apa distilata sau " lana " metalica de la fabricant , setarea corespunzatoare a temperaturii , etc . Fara agresiuni mecanice - " curatire " cu abrazive , topiri de mase plastice , insistenta de a cositori prin " frecare " suprafete mari nepregatite pentru lipire , fluxuri puternic acide ( vechea " pasta " de lipit ) , burete de curatire din care curge apa care musteste , sau uscat si plin de resturi carbonizate ... si altele . Statia de lipit JBC are si stand - by ... in fine ! Eu folosesc de ani buni ( peste 10 ... ) , inca mai am ( si ) varfurile " initiale " ! Editat Decembrie 12, 2015 de gauss Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Alinrosu rog sa postezi schema cu triace in procesul de separare a tensiunii de 24v alternativ Link spre comentariu
sorin_adrian Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Multumesc , asta am gasit si eu pe net , dar imi trebuiesc si valorile componentelor ...poate le aveti pe undeva..!! Eu am cablajul de faprica cu doar cateva componente plantate , pt ca statia a fost digitala , a murit procesorul si incerc sa o fac macar analogica..!! Link spre comentariu
fany15 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Buna seara,Am intrat de curand in posesia unui ventilator de 12V de la o sursa de PC.As vrea sa il pun la statia de lipit(schema Wolf).Il pot concecta la iesire LM-ului 7812? / Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Si care este scopul? daca traful este corespunzator nu ai nevoie de racire suplimentara. Link spre comentariu
fany15 Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Traful debiteaza un curent mai mic motiv pentru care se incalzeste...Merge conectat ventilatorul asa cum am spus in postul de mai sus? Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Merge. Mai suplimentezi consumul cu cativa mA ai ventilatorului. Ideal era sa ai un traf. mai zdravan in curent. Poate cu timpul gasesti unul. Link spre comentariu
fany15 Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Multumesc mult pentru raspuns.Asa cum ati spus si dvs,in viitor sper sa gasesc unul mai *fortos* Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Ca sa nu mai deschid topic nou,am un cablaj proiectat de Geomar,pe cablaj este scris 2009.Daca are cineva dispunerea pieselor si schema va rog sa postati aici.Multumesc! Editat Ianuarie 7, 2016 de vio2007 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) https://sonofsound.wordpress.com/tag/statie-de-lipit/ sau http://www.elforum.info/topic/5439-statie-de-lipit/page-72 Editat Ianuarie 7, 2016 de kinderu56 Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Multumesc mult! Stima! Link spre comentariu
adrian82 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 eu am facut statia poloneza cu atmega 8 si afisaj alfanumeric , functioneaza ok de 3 ani ! O recomand desi se poate incerca si cea cu digiti e mult mai simpla si rapida de realizat , important e ciocanul de lipit ! Link spre comentariu
Vizitator Paul Cristea Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Am o statie de lipit... ZD948-C ... 24V 48W . Mufa de la ciocan e cu 5 pini (tata) intrebarea mea e daca pot sa adaptez un ciocan tot de 24V 48W dar are mufa cu 4 pini (mama). Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. MULTUMESC Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 (editat) Ups...teoretic merge, dar practic vezi ce distanta ai intre pinii mufelor. Daca se potriveste, identifici care sunt pinii de la termocupla si care de la rezistenta, atat la statie, cat si la letcon. Daca se potrivesc pin la pin cu mufa veche, O.K., daca nu, dupa identificarea pinilor realizezi conexiunile la mufa statiei. Editat Ianuarie 19, 2016 de albasete Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Masoara cu un ohmetru cele 2 letcoane si vezi cum le potrivesti; daca nu te descurci scrie aici valorile masurate obtinute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum