Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

" Varfurile " de JBC sant printre cele mai rezistente din lume . Ar trebui sa tina cateva zeci de mii de lipituri . Sant rezistente , dar nu indestructibile . Ceva reguli minimale de folosire se impun . Flux neutru ( daca se foloseste ... ) , curatirea pe burete umezit cu apa distilata sau " lana " metalica de la fabricant , setarea corespunzatoare a temperaturii , etc . Fara agresiuni mecanice - " curatire " cu abrazive , topiri de mase plastice , insistenta de a cositori prin " frecare " suprafete mari nepregatite pentru lipire , fluxuri puternic acide ( vechea " pasta " de lipit ) , burete de curatire din care curge apa care musteste , sau uscat si plin de resturi carbonizate  ... si altele . Statia de lipit JBC are si stand - by ... in fine ! Eu folosesc de ani buni ( peste 10 ... ) , inca mai am ( si ) varfurile " initiale " ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc , asta am gasit si eu pe net , dar imi trebuiesc si valorile componentelor ...poate le aveti pe undeva..!!

Eu am cablajul de faprica cu doar cateva componente plantate  , pt ca statia a fost digitala , a murit procesorul si incerc sa o fac macar analogica..!!

Link spre comentariu

Buna seara,Am intrat de curand in posesia unui ventilator de 12V de la o sursa de PC.As vrea sa il pun la statia de lipit(schema Wolf).Il pot concecta la iesire LM-ului 7812?

/

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid topic nou,am un cablaj proiectat de Geomar,pe cablaj este scris 2009.Daca are cineva dispunerea pieselor si schema va rog sa postati aici.Multumesc!

Posted Image

Editat de vio2007
Link spre comentariu

eu am facut statia poloneza cu atmega 8 si afisaj alfanumeric , functioneaza ok de 3 ani ! O recomand desi se poate incerca si cea cu digiti e mult mai simpla si rapida de realizat , important e ciocanul de lipit ! 

Link spre comentariu
Vizitator Paul Cristea

Am o statie de lipit... ZD948-C ... 24V 48W . Mufa de la ciocan e cu 5 pini (tata) intrebarea mea e daca pot sa adaptez un ciocan tot de 24V 48W dar are mufa cu 4 pini (mama). Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. MULTUMESC

Link spre comentariu

Ups...teoretic merge, dar practic vezi ce distanta ai intre pinii mufelor. Daca se potriveste, identifici care sunt pinii de la termocupla si care de la rezistenta, atat la statie, cat si la letcon. Daca se potrivesc pin la pin cu mufa veche, O.K., daca nu, dupa identificarea pinilor realizezi conexiunile la mufa statiei.

Editat de albasete
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări