adrian_gro Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Salutari tuturor! Am reusit sa achizitionez acest letcon uzat .. ce ii drept JBC T245A si as vrea sa imi fac o statie de lipit cu el ! ce proiect mi-ati recomanda la el Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Ce are in interior? Termocupla sau altceva? Link spre comentariu
adrian_gro Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 intocmai.. ca nu stiu consumabilul e nou model c245-907 Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 la search google a returnat situl JBL, şi acolo a ieşit că aia e marca "mânerului", care e universal, adică se pot pune în el mai multe tipuri de capete (cu tot cu rezistenţe)...depinde ce cap e ăla, ar trebui să scrie pe el.vezi manualul mânerului pe pagina asta şi apoi caută pe site codul capului, dacă mai e vizibil... scheme nu putem să recomandăm decât dacă ştim la ce tensiune şi curent funcţionează capul, şi dacă are termostatare, şi de ce tip... şi deocamdată nu ştim! Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Fa o poza frontala a mufei. Link spre comentariu
adrian_gro Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 aceasta este mufa http://i65.tinypic.com/213p7ad.jpg iar varful este C245 - 907 altceva nu mai scrie pe http://i63.tinypic.com/211t1j5.jpg din ce am cautat pe google am gasit statiunea asta http://dangerousprototypes.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=7218 dar ma cam depaseste proiectu :-( Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 It can drive any low voltage (upto 24V) iron with thermocouple or resistive sensor, in series with the heater, or separate. 3. JBC C245:- Outer shell (green wire) connected to GND and SENSEB- Heater positive(red wire) connected to Vout1- and SENSEA- Heater negative(blue wire) connected to Vout1+- 150ohm between ID and Vout1+- 5.6k between ID and Vout2+ asta era tot ce trebuia ştim: poţi folosi orice schemă de aici pentru letcon termostatat de 24 de volţi, tot ce trebuie e o mică modificare care să permită conectarea unul letcon cu termostatul înseriat cu rezistenţa de încălzire... după cum se vede, nu sunt prea multe cu caracteristica asta! :)aş spune că mai uşor s-ar preta schema lui wolf la asta, la cele cu pic sau avr ar fi absolut necesare modificări de firmware...ai numai letconul, fără cutie?nu de alta dar va trebui să cauţi şi o mufă pereche, dacă nu o ai deja... Link spre comentariu
adrian_gro Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 sa inteleg ca elementul de incalzire are alimentare simetrica ? Link spre comentariu
fany15 Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Bună seara!Am terminat de construit o stație "Wolf" însă am o nelămurire:de ce mufa letconului are 5 pini iar pe placă am doar 4 ieșiri pentru letcon?Al 5-lea pin e cumva masa?Mulțumesc frumos Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 este pentru ESD, cam tot un fel de masă... caută o schemă de Gordak, ai să vezi acolo concret despre ce e vorba... Link spre comentariu
fany15 Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Ce nu am specificat este tipul letconului de la statie:HQ-Solder.In legatura cu ESD-ul am inteles ca sunt 2 categorii de letconuri:ESD si non-ESD.La cele ESD pinul in cauza este conectat la carcasa letconului iar la cele non-ESD carcasa letconului este conectata la unul din pinii temocuplei?Intr-un cuvant pinul letconului ramane liber indiferent daca acesta este ESD sau non-ESD? Link spre comentariu
Vizitator alinrosioru Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Varful de la letconul JBC are 3 pini care sunt conectati astfel: un pin de masa comun termocuplei si elementului de incalzire iar ceilalti doi pini sunt firul + de la termocupla K si al doilea fir de la elementul de incalzire. M-am jucat cu asa ceva si am incercat si 0 varianta de schema. Problema la acest tip de varf este ca atunci cand se face citirea temperaturii trebuie intrerupta alimentarea elementului de incalzire (altfel da eroare).Ca si avantaje a acestui varf este ajungerea la temperatura de lucru in cateva secunde ( eu am obtinut de la 20 de grade la 250 grade in cam 7 secunde), dar mai am de lucru cu firmwareul . Alt avantaj este controlul temperaturii mult mai exact si delay-uri de temperatura extrem de mici (termocupla este plasata exact in varful de lipire). O sa incerc sa pun o schema la ce am realizat (momentan tot montajul este "in aer") si poate impreuna reusim o schema fiabila. Link spre comentariu
spark Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 (editat) din elementul de incalzire iese numai plusul (+) de la termocouple , iar masa(GND) este cea de pe cablaj cauta dupa cod_la mine am codul_2245.003-128630 http://dangerousprototypes.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=2457&start=705 Editat Decembrie 11, 2015 de spark Link spre comentariu
Vizitator alinrosioru Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Luind-o in ordinea grosimilor de la elementul de incalzire eu asa am alimentat si a mers: corpul elementului (diametrul cel mai mare) este masa, borna din mijloc este celalalt capat al rezistentei de incalzire iar pinul cel mai subtire este firul de + de la termocupla. Cum am mai zis ca sa pot face citirea termocuplei rezistenta am alimentat-o la 24V alternativ cuplat fiecare fir prin triace pe care le opresc ca sa separ total cei 24V in faza de citire, altfet interfereaza cu termocupla si da eroare. Toata comanda o fac cu microconroler cu PID implementat. C emi-a placut la JBC ca folosond un varf de 1.2mm reusesc sa topesc foarte repede fludorul la sudurile de GND unde suprafata mare de cupru disipa foarte repede temperatura. Link spre comentariu
spark Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 da ai dreptate_ dar se bulesc repede virfurile mie mi-au mai ramas doar doua virfuri (capete) cel gros si unul miniatura daca reusesti pune o imagine , sunt curios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum