q_acdc Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Functioneaza exact ca un fier de calcat!(termostatul este arcul si pastila magnetica) Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Virfurile au la coada o pastila de ferita cu niste numere ,care indica temperatuta maxima ,la aceasta temperatura ferita isi pierde proprietatile magnetice si circuitul se deschide,in timpul lucrului vei auzi un tzac-tzac.Iti trebuie un traf de 24 v si 3A. Link spre comentariu
spark Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 OK multumiri_am gasit la tata intr-un caiet , tehnologia se numeste " magnastat " nu mi-a venit sa cred ca o statie Weller cu letcon cu termostat magnetic magnastat costa de la 400 ron in sus , Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Pai dupa ce o sa lucrezi cu ea , o sa - ti mai revizuiesti nedumerirea . Astfel de statii au functionat zeci de ani , 10 ore pe zi . Ele sant destinate mediului industrial , unde investitiile se " scot " , macar prin fiabilitate si predictibilitatea functionarii ... Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Am reusit sa fac transferul si iata hexul -ptr pic16LF1824: voltmtru_statie_v2..HEX.txt Si una din incercarile mele: Trebuie sa o luati doar ca titlu informativ,probabil ca difera de la caz la caz. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 (editat) Am reusit sa fac transferul si iata hexul -ptr pic16LF1824: ... Si una din incercarile mele: ... Trebuie sa o luati doar ca titlu informativ,probabil ca difera de la caz la caz. Multumim frumos. Daca o luam doar ca titlu informativ, mai mult ca sigur difera de la caz la caz si in aceasta situatie este util codul sursa pentru rectificari/ajustari. Asa te vom stresa pe tine cu modificari/ajustari ale softului si generarea hex-ului.. Editat Noiembrie 16, 2014 de GeoMar Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Him,cu codul sursa ,ce mai pot spune e ca mere cu pot de 1k-100k. Treaba este doar de "etalonare" temperatura -tensiune ,defapt se monteaza ledurile si se citeste temperatura la fiecare led aprins si insemnarea locului corelata cu cursa potentiometrului. Link spre comentariu
Vizitator evolution07 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Am gasit o varianta de statie de lipit care nu se bazeaza pe transformator si poate fi filositta pt letcon normal 220v in revista conex la pagina 19 http://fbx.ro/57426jye91yn848v Sper sa ajute pe cei interesati Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Aceasta este o schema fara termostat si exista multe scheme de acest gen mult mai simple, v. forumul nostru! Link spre comentariu
stefan33 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 pentru schema aceasta ce fel de letcon trebuie ? Este bun modelul SL10-N,SL20-N,SL30-N Solomon albastru ? Link spre comentariu
Vizitator retturn_x Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Daca tot a trebuit sa fac un cablaj pentru Statia de Lipit, dupa schema lui Wolf, am facut mai multe. Sunt disponibile 3 cablaje, pentru doritori. Detalii pe PM, ca sa nu umplem topicul aiurea, cu discutii inutile. Asa arata cablajul "restilizat" iulie 2o11 : mai este valabil vreun cablaj ?as dori sa achizitionez unul ,multumesc Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Dupa vreo 3 ani si jumate, NU mai este valabil nici un cablaj din acest model. Daca vrei iti pot oferi cablajul in format PDF scara 1:1 si apelezi la unii din colegii de forum care realizeaza cablaje, vezi rubrica "Prestari Servicii". Intre timp am si o noua varianta de cablaj, vezi link-ul de mai jos http://www.elforum.info/topic/5439-statie-de-lipit/page-132 Editat Februarie 27, 2015 de GeoMar Link spre comentariu
JBC Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Prin bunavointa d-voastra domnule GeoMar,pot beneficia si eu de noua varianta a cablajului statiei de lipit Wolf in format PDF?Multumesc! Editat Februarie 27, 2015 de JBC Link spre comentariu
Traxxx Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Niste informatii gasesc si eu pe la varstnici despre aceasta statie de lipit romaneasca? http://trax-palicaru.blogspot.ro/2015/03/improspatare-statie-de-lipit.html Nici nu stiu ce sa fac, sa caut letcon cu termocupla K, cred ca asa este cel original, la rece are 1ohm la incalzire creste. Sau sa schimb tot din statie cu o schema noua dar m-am gandit sa ii pastrez originalitatea desi as vrea sa fie foarte stabila si sa ii adaug un lcd de nokia 3310 sub gaura unde sta letconu. Imi place foarte mult potentiometrul de 250ohm am impresia ca este liniar deoarece se simt infasurarile si iti da impresia de potentiometru digital. Nu stiu ce sa mai spun, imi place mult carcasa si ca este romanesc Voi ce spuneti? Link spre comentariu
rosmarin Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Din pacate eu nu am vazut pana acum, aceasta statie de lipit..anii 1993. Sunt sigur ca cineva a lucrat la realizarea ei si o sa va fie de folos cu informatii tehnice despre ea.Pana la urma tot la letcon ajungeti, letcon care doriti sa va ofere servicii in raport cu noile componente de pe piata.Daca sunteti NOSTALGIC eu asi opta pentru statie. Daca adaugati alte elemente pe ea ? Atunci construiti o statie noua folosind aceasta carcasa cu letcon avand termocupla de tip K. Fiecare din noi vede diferit problema si multe probleme in viata depind de urgenta,timpul pe care il are fiecare,performanta si resursele materiale dar si financiare. Imi place sursa liniara realizata de Dvs. V1.Puteti sa ma ajutati cu documentatia ei? Felicitari pentru realizari si interes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum