The_Reaper Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) Daca nu ai transformator, poti face statia de lipit cu atmega8, unde poti folosi incarcatorul de laptop, http://www.elektronika.ba/forum/viewtopic.php?f=30&t=10494&hilit=atmega8+lemljenja+stanica Editat Octombrie 5, 2014 de The_Reaper Link spre comentariu
spark Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 (editat) Pentru curatarea capului de letcon_http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kav3NUK2Zio Nu corodeaza chimic , l-am probat timp de 4 luni, este folosit normal pentru curatarea talpilor la fiarelor de calcat http://www.e-rusu.ro/magazin/index.php?p=productsMore&iProduct=355 Editat Octombrie 6, 2014 de spark Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Poti folosi un incarcator de laptop sau alimentator de monitor. Gasesti la 24 Vcc / 2 - 4 A la rubrica Bazar. Statia Wolf nu mai stiu la cat se alimenta. Poti realiza si schema postata de Manolo, ai si cablaj, tot ce trebuie. Este testata, functioneaza excelent. Link spre comentariu
manolo Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Frumoasa realizare ! Daca si carcasa va fi realizata in acelasi "spirit" ... va fi o statie "profi" . Sper sa intruneasca conditiile: Statia merge foarte bine cu un letcon Pensol-Irone-N. O mica observatie rezistentele de 150 R/1w ar trebui de 2W se cam incalzesc. Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 :aplauze Este tot ce pot spune ! Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 (editat) Subscriu la cele spuse de Fratello !!! Deja exagerezi cu realizarile tale. Ne dezvalui secretul luminilor la potentiometrul de reglaj temperatura ? Carcasa este din komatex, nu-i asa ? Esti fenomenal ! Succes si fir intins ! Editat Octombrie 26, 2014 de albasete Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 mai facuse si briobit ceva de genul statie de l;ipit cu leduri parca se numea Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Ideea este cum lumineaza led-urile la potentiometru, sau este un comutator dublu cu rezistente pentru temperatura / led-uri ? Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Nu e komatex ... http://www.elforum.info/topic/42331-carcase-a-la-manolo-material-komatex/page-6 Link spre comentariu
Vizitator alex_ionut Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 Buna seara, dupa ce am citit mai mult din acest topic revin cu cateva intrebari: Din ce am citit schema postata de wolf poate fi modificata pt utilizarea unei alimentari in CC. Este suficienta inlocuirea BT-ului + MOC cu un IRFZ44? Sau sunt necesare mai multe modificari? Daca da, ce anume? Ca o solutie alternativa as incerca si construirea partii de comanda utilizand un uC si implementarea unui regulator bipozitional, dar nu o consider tocmai optima pt ca nu as dori nimic pretentios (fara afisor / display 7 seg) Momentan dispun de un incarcator laptop 24V - 100W pe care as dori sa il folosesc in realizarea montajului. Imi cer scuze pt intrebari, dar nu am deloc experienta in ceea ce priveste electronica. PS: Am gasit aceasta schema insa nu stiu sigur daca este tocmai potrivita. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Ideea este cum lumineaza led-urile la potentiometru, sau este un comutator dublu cu rezistente pentru temperatura / led-uri ? Ups am crezut ca nu se obsearva,este un potentiometru dublu si un voltmetru cu un pic 2x7 ,mi-a mincat ficatii cursa potentiometrului nefiind liniara cu voltajul si temperatura ,am facut cred vo 5-6 incercari pina am cazut de acord cu "animalul" Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Ups am crezut ca nu se obsearva,este un potentiometru dublu si un voltmetru cu un pic 2x7 ,mi-a mincat ficatii cursa potentiometrului nefiind liniara cu voltajul si temperatura ,am facut cred vo 5-6 incercari pina am cazut de acord cu "animalul" Pai acum ne lasi cu ochii in soare ? (cu toate ca este aproape iarna si soare mai putin) O schema ceva, un cablaj, hex, cod sursa, ceva detalii tehnice pentru "calibrare"se gasesc ?? Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Mmmmmmmmm am schimbat troaca de PC si nu am transferat inca toate datele, ceva in loc de schema: Calibtarea??!! am facut provizoriu o fata si am marcat cu creionul diverse puncte si am notat temperatura cu ajutorul unei termocuple de la un multimetru ,am folosit leduri de 3mm albastre dar gaura in fata este de 1mm.Ledurile le-am fixat cu epoxi in placajul de 5mm dind o gaura de 3mm pe o adincime de 3mm .Ledurile sint alimentate direct,tensiunea de iesire fiind de circa 3v. Ups picul este 16LF1824. scuze. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 "Man" asteptam sa transferi toate datele de pe "vechea troaca" pe "noua troaca" si speram apoi ca ne oferi toate cele nesesare. Apropo, frumoasa realizare (la fel ca toate celelalte), felicitari. Link spre comentariu
spark Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Am un letcon Weller 24v/50w cu virf magnetic , eu nu am lucrat niciodata cu el a fost al lui taicameu , l-am smotruit si vreau sa-l pun in functiune , unde as putea gasi o schema de termostat pentru el. In interior are un arculet cu o pastila magnetica , letconul are numai trei fire ( 2-rezistenta si 1-masa ) Poate cineva a avut un asfel de letcon _multumesc cu anticipatie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum