Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Poti folosi un incarcator de laptop sau alimentator de monitor. Gasesti la 24 Vcc / 2 - 4 A la rubrica Bazar. Statia Wolf nu mai stiu la cat se alimenta. Poti realiza si schema postata de Manolo, ai si cablaj, tot ce trebuie. Este testata, functioneaza excelent.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Frumoasa realizare ! Daca si carcasa va fi realizata in acelasi "spirit" ... va fi o statie "profi" :) .

Sper sa intruneasca conditiile:

post-178406-0-34093300-1414147175_thumb.jpg  post-178406-0-16667500-1414147207_thumb.jpg

Statia merge foarte bine cu un letcon Pensol-Irone-N.

O mica observatie rezistentele de 150 R/1w ar trebui de 2W se cam incalzesc.

Link spre comentariu

Subscriu la cele spuse de Fratello !!! Deja exagerezi cu realizarile tale. Ne dezvalui secretul luminilor la potentiometrul de reglaj temperatura ? Carcasa este din komatex, nu-i asa ? Esti fenomenal ! Succes si fir intins !

Editat de albasete
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator alex_ionut

Buna seara, dupa ce am citit mai mult din acest topic revin cu cateva intrebari:

Din ce am citit schema postata de wolf poate fi modificata pt utilizarea unei alimentari in CC. Este suficienta inlocuirea BT-ului + MOC cu un IRFZ44? Sau sunt necesare mai multe modificari? Daca da, ce anume?

Ca o solutie alternativa as incerca si construirea partii de comanda utilizand un uC si implementarea unui regulator bipozitional, dar nu o consider tocmai optima pt ca nu as dori nimic pretentios (fara afisor / display 7 seg)

Momentan dispun de un incarcator laptop 24V - 100W pe care as dori sa il folosesc in realizarea montajului.

Imi cer scuze pt intrebari, dar nu am deloc experienta in ceea ce priveste electronica.

PS: Am gasit aceasta schema insa nu stiu sigur daca este tocmai potrivita.

post-236965-0-52157500-1415824869_thumb.png

Link spre comentariu

Ideea este cum lumineaza led-urile la potentiometru, sau este un comutator dublu cu rezistente pentru temperatura / led-uri ?

Ups am crezut ca nu se obsearva,este un potentiometru dublu si un voltmetru cu un pic 2x7 ,mi-a mincat ficatii cursa potentiometrului nefiind liniara cu voltajul si temperatura ,am facut cred vo 5-6 incercari pina am cazut de acord cu "animalul"

Link spre comentariu

Ups am crezut ca nu se obsearva,este un potentiometru dublu si un voltmetru cu un pic 2x7 ,mi-a mincat ficatii cursa potentiometrului nefiind liniara cu voltajul si temperatura ,am facut cred vo 5-6 incercari pina am cazut de acord cu "animalul"

Pai acum ne lasi cu ochii in soare ? (cu toate ca este aproape iarna si soare mai putin)

O schema ceva, un cablaj, hex, cod sursa, ceva detalii tehnice pentru "calibrare"se gasesc ??   :nas:

Link spre comentariu

Mmmmmmmmm am schimbat troaca de PC  si nu am transferat inca toate datele, ceva in loc de schema:

post-178406-0-23618000-1415901270_thumb.jpg

Calibtarea??!! am facut provizoriu o fata si am marcat cu creionul diverse puncte si am notat temperatura cu ajutorul unei termocuple de la un multimetru ,am folosit leduri de 3mm albastre dar gaura in fata este de 1mm.Ledurile le-am fixat cu epoxi in placajul de 5mm dind o gaura de 3mm pe o adincime de 3mm .Ledurile sint alimentate direct,tensiunea de iesire fiind de circa 3v.

Ups  picul este 16LF1824. scuze.

Link spre comentariu

"Man" asteptam sa transferi toate datele de pe "vechea troaca" pe "noua troaca" si speram apoi ca ne oferi toate cele nesesare.

Apropo, frumoasa realizare (la fel ca toate celelalte), felicitari.  :aplauze  :aplauze  :aplauze

Link spre comentariu

Am un letcon Weller 24v/50w cu virf magnetic , eu nu am lucrat niciodata cu el a fost al lui taicameu , l-am smotruit si vreau sa-l pun in functiune , unde as putea gasi o schema de termostat pentru el.

In interior are un arculet cu o pastila magnetica , letconul are numai trei fire ( 2-rezistenta si 1-masa ) 

Poate cineva a avut un asfel de letcon _multumesc cu anticipatie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări