Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

I-mi place cum a iesit. Lucrata ingrijit, eleganta. Inca odata felicitari !  

"Gata statia ": este parerea ta, dar eu nu cred. In viitorul apropiat vei fi tentat sa-i pui si un instrument digital pentru afisarea temperaturii. Si fi convins, va arata si mai bine.

Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multe lipituri !

Editat de albasete
Link spre comentariu

Mersi!Vreau sa-i montez si un indicator de temperatura .Un voltmetru ca asta ar merge ? http://i44.tinypic.com/72r8td.jpgSau ce alta varianta sa fac ? Stiu ca mai trebuie un montaj cu LM358 intercalat intre termocupla si voltmetru .

depinde ce domeniu de masurare are, montajul cu 358 este cu o pagina in urma.

Cel din link parca nu necesita alimentare separata, eu am desfacut un incarcator mic de Nokia si am bagat montajul in cutia statiei pentru voltmetrul facut.

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

Domeniu de masurare: 0-100V , nu necesita alimentare separata pe intervalul 3-30V .Pt 0-3V si 30-100V trebuie alimentare separata .Ce voltmetru ai folosit ?

Link spre comentariu

Merge voltmetrul din link, dar va arata temperatura cu virgula sau DP-ul aprins. Adica ceva de genul: 27.0  Trebuie stins DP-ul.  

Voltmetrul acesta: (am mai postat odata, dar nu mai retin unde...)

post-199853-0-55945100-1401367500_thumb.png

post-199853-0-56320800-1401367511_thumb.png

Link spre comentariu

Mersi!Vreau sa-i montez si un indicator de temperatura .Un voltmetru ca asta ar merge ? http://i44.tinypic.com/72r8td.jpgSau ce alta varianta sa fac ? Stiu ca mai trebuie un montaj cu LM358 intercalat intre termocupla si voltmetru .

Eu am facut mai multe voltmetre ca cel postat mai sus de colegul albasete, dintre care 2 pt. statii de lipit.Obligatoriu trebuie pus  montajul cu lm358, postat de colegul briobit, intre sonda k  a letconului si voltmetru, pe care eu l-am alimentat  la 5 v de la regulatorul voltmetrului si functioneaza f.bine.Proiectul cu documentatia completa il gasesti pe forum, inclusiv fisierele PDF cu cablajele1:1. Daca nu gasesti, da-mi un pm si ti le pot trimite eu.

Folosesc voltmetrul la o sursa 0-30v 5A.Tot la sursa folosesc voltmetrul si ca ampermetru, cu suntul de rigoare.

post-231372-0-55826400-1401394609_thumb.jpg

Editat de ss1958
Link spre comentariu

Asa daca ajungem la pic facem direct statie cu pic cu afisaj led ..... era una la vanzari, cautam si eu demult o schema si un hex da nu mai gasesc  (si nici timp nu prea am sincer sa fiu)

Pana la urma mai faci si cu ce gasesti prin casa ba ca e ICL ba ca e PIC   :da

Editat de briobit
Link spre comentariu

In threadul postat, cativa useri si-au exprimat opiniile. Despre calibrare s-a discutat si in topicul "Statie de lipit cu Atmega 8 si afisaj led". La statia analogica nici macar nu m-am gandit sa masor temperatura. Rotesc potentiometrul spre jumatatea inferioara a cursei acestuia si functioneaza perfect, fara sa deteriorez componentele sau cablajul. La cea digitala am setat la 270 grade C si asa lucrez cu ea. Ambele statii sunt home made.

Nu stiu cat de important, sau poate nu-mi dau seama la ce sau cat ajuta faptul ca stim cu exactitate temperatura ? Aproape toate aparatele de masura au o toleranta. Cred ca nici statiile realizate industrial nu sunt precise, sau, in timp se decalibreaza. Si mai depinde si de letcon, care pana la urma, tot consumabil devine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări