Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

În principiu alea cu trei fire ( cu intrarea separată de alimentare ) ar trebui să se poată adapta - rămăne de văzut cât este capătul de scală intrinsec , după ce se elimină divizorul de intrare. Nu am folosit așa ceva dar , după poze , par a fi pe baza unui microcontroler alimentat la 3,3V . Referința bănuiesc că este chiar Vdd adică 3,3V deci ca să indice , să zicem 400 (°C) ar trebui cam 1.29V ceea ce mi se pare OK. Poate cei care le vând ne pot spune mai multe .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator petronel

Si eu vreau sa ma apuc sa-mi fac o statie. Oscilam intre varianta wolf si cea a lui Nostalgic. Dar cu schimbarea forumului nu mai merg bookmark-urile care le avea, si iar trebuie sa caut care este ultima varianta pentru fiecare dintre ele :(

Link spre comentariu
Vizitator petronel

Nu reusesc sa gasesc varianta lui ratza. E in acest topic, sau separat ? Ce are modificat fata de varianta Wolf ?

PS: Sunt din Iasi.

Link spre comentariu

Deoarece am realizat TOATE variantele statiilor de pe acest topic si am facut f.f.f multe teste cu ele , imi pot permite sa ma pronunt  in privinta performantelor.Cea care , dupa parerea mea are cea mai mare stabilitate, este cea a lui NOSTALGIC. Desigur si celelalte satisfac pe deplin exigentele unui amator, dar in urma testarilor de lunga durata, cea mentionata mai sus a fost cea care a raspuns tuturor cerintelor unei statii , chiar la nivel aproape profesional.Si nu este greu deloc de construit.Daca i se ataseaza si voltmetrul realizat de colegul BRIOBIT, chiar nu mai avem ce sa cerem de la o statie home made.Etalonarea temperaturii si afisajului se poate face asa cum am descris cu ceva timp in urma pe acest topic.Bineinteles sunteti liberi sa alegeti ce varianta de statie doriti, eu am exprimat o opinie personala datorata folosirii TUTUROR statiilor de pe acest topic.Poate asa ii pot ajuta pe cei nehotarati.

Sunt multumit in privinta stabilitatii si de statia cu ATMEGA 8, frustrarea mea e ca nu pot etalona temperatura de pe varful letconului .Cea indicata de LCD nu este cea reala.Diferenta este cam de 100 de grade.Adica pe varf am 240 grade , iar statia arata 350.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări