Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Da, borna +/- de la termocupla (pin 5/4) este conectat la carcasa letconului. Am Pensol Iron-N (24V, 48W) non-ESD, la cele ESD era normal ca pinul 3 sa fie conectat la carcasa. Nu mai stiu care din pini este la carcasa dar sigur 4 sau 5 da la carcasa.

Link spre comentariu

Cu pinii spre tine in sens orar aveam: 1 & 2 = rezistenta (ei au zis 3 & 5), 3 nu este conectat  (ei zic 2 ESD),  4 & 5 sunt termocupla (ei zic 4 & 1).

De ce am spus "borna +/- de la termocupla (pin 5/4)" ? pentru ca rezistenta termocuplei este foarte mica si nu stiu care din pini este la carcasa.

Link spre comentariu

Cu pinii spre tine in sens orar aveam: 1 & 2 = rezistenta (ei au zis 3 & 5), 3 nu este conectat  (ei zic 2 ESD),  4 & 5 sunt termocupla (ei zic 4 & 1).

Dvs.probabil numerotati succesiv pinii in sens orar, ori la mufa DIN numerotarea nu se face dupa aceasta regula, in sens orar, sunt numerotati 1, 4, 2, 5, 3 http://freespace.virgin.net/tom.baldwin/pinout-5din.html.Pare ciudat, dar aceasta numerotare are explicatia in faptul ca prima mufa era pentru semnal mono, cu 3 pini, la aparitia semnalului stereofonic au fost introdusi pini suplimentari si pentru a nu produce confuzii la indentificare fata de mufa mono, au fost notati cu 4 si 5, pentru canalul suplimentar aparut(de regula canalul drept).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pe forumuri se poate discuta direct la persoana a doua singular, nu este o forma de nepolitete.Greseala este ca am numerotat pinii cum mi-a venit mai usor, de acum inainte o sa fac un desen pentru a evita neclaritatile. Nu am asociet mufa DIN de la letcon cu standardul de conectare folosit in audio. http://www.leopold.dk/~martin/stuff/baer-helmet-din-plug.png 

Poate ma ajuta si pe mine cineva si sa-mi spuna daca la un letcon Pensol iron-n (24V, 48W) termocupla este la masa letconului (adica corpul letconului) cu borna (-). In scheme vad ca (-) termocuplei e la masa, deci n-ar fi o problema.

Da, una din bornele termocuplei este conectata la corpul metalic al letconului.

Link spre comentariu

se poate discuta direct la persoana a doua singular Se poate dar eu asa am fost educat, dar nu ma simt lezat daca nu mi se raspunde la fel.

si altii numeroteaza cum cred de cuvinta cand nu respecta standardul DIN Da corect, cand nu respecta niotarea DIN, dar D-l este o persoana particulara, nu o firma care trebuie sa respecte notarea corecta conform normei.
Editat de miron1947
Link spre comentariu

"De ce am spus "borna +/- de la termocupla (pin 5/4)" ? pentru ca rezistenta termocuplei este foarte mica si nu stiu care din pini este la carcasa."

Asa este, rezistenta e mica si cu aparatul meu nu pot sa-mi dau seama dar am apropiat letconul de unul in functiune (le-am pus paralel! si am masurat pe mV) si asa am aflat ca (-) termocuplei (nu mai conteaza ce borna, ar fi 2 sau 4 depinde cum merge ceasul!) este la masa letconului. Mi se pare normal pentru ca in scheme acea borna vine la masa o data cu masa letconului.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Sunt din nou in ceata, am cautat o schema cu 7107 pentru voltmetru dar am cumparat un afisaj cu 4 digiti cu12 pini si ma uit ca curca ca nu stiu cum sa modific schema pentru acest afisor.

Link spre comentariu

Nu se poate folosi ( în mod simplu ) afișaj cu 12 pini împreună cu ICL7107 , trebuie patru digiți separați sau două afișaje duble cu 18 pini fiecare.

Link spre comentariu

Am inteles, codul este CA15461AH, mai am un afisor cu 3 digiti tot cu 12 pini LY-TH366-09-Z32 , banuiesc ca e acelasi lucru.

7 ron afisorul, 20 ron 7107, mai bine cumparam unul gata facut

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

@dzyk2000 ”7 ron afisorul, 20 ron 7107, mai bine cumparam unul gata facut”

Nu știu de unde cumperi dar mai caută pe magazinele online de la distribuitori cât de cât  importanți , probabil că ieși mai bine cu TVA și transport cu tot ( sigur , la o comandă decentă , de câteva zeci de lei ) și ai și o minimă garanție asupra calității. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări