miron1947 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 iar pinul 1 e primul pin din stânga, Da, vazut de sus, dar ar trebuii sa fie marcat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 o sa iasa naveta spatiala pana la urma.mocul trebuie sa fie cu trecere prin zero sau nu? Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) o sa iasa naveta spatiala pana la urma.mocul trebuie sa fie cu trecere prin zero sau nu? Nu cred ca are importanta in aceasta aplicatie, la cca.30W cat cred ca are letconul si prin transformator nu vad ce distorsiuni poate introduce in retea, deci poate fi la fel de bine si MOC3021, adica fara comanda prin 0V. Editat Mai 9, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Da, vazut de sus, MOC.GIF dar ar trebuii sa fie marcat. de BT136 vorbeam acolo... mocul e pus în soclu, şi cablajul conceput de mine prevedea ca integratul şi mocul să stea "normal", cu pinul 1 în stânga, tocmai ca să nu mă încurc la trasee... se pare că totuşi am greşit nişte trasee! :( o să mă uit în datasheetul mocului, şi o să verific pe breadboard dacă alea 3 mocuri şi triacul mai sunt valide... de operaţional sunt sigur că am reuşit să-l stric până la urmă pe prima secţiune: pinul 1 are tensiune, 2 şi 3 nu au nimic... şi cred că ştiu şi cum am reuşit performanţa: nu e prevăzut nici un led de "power on", şi dacă greşeşti şi bagi letconul în montaj cu el alimentat crezând că nu e, faci punţi cu vârful (sau ansa, dacă ai pistol) fără să te formalizezi... că am avut eu probleme, mai pricep: am lucrat pe plăcuţă cu găurele, şi e foarte posibil să greşesc fără să-mi dau seama traseele, dar dzyk2000 a lucrat pe cablaj, şi a avut exact aceeaşi problemă ca şi mine, şi asta pe 2 plăcuţe diferite... pentru moment, mai am 2 TL082, pe care le-am destinat altor minuni, mocuri nu mai am, şi triacul era "unicat", luat o singură bucată acum nişte ani... am să fac comandă de piese în 2-3 săptămâni, şi le-am prevăzut deja... până atunci, mă ocup de altele... a aşteptat schema 6 ani s-o fac, mai rabdă 2-3 săptămâni, că n-o fi foc!... şi dacă tot mă sparg atâta în figuri cu asta, o să fac şi indicatorul de temperatură cu 7107... Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) mâine dimineață ies la cumpărături, sa fac un stoc mare sa am ce arde si cu ce va stresa,asa ca mâine seara sunt prezent pe forum cu întrebări noi. Daca nu iese montajul asta mă las de electronica si încerc sa mă fac pirotehnist. Editat Mai 9, 2014 de dzyk2000 Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 pana acuma cred faceati una cu mcu si display Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 pana acuma cred faceati una cu mcu si display pai asta am in plan, eu urmăream sa o fac pe asta ca sa am cu ce lucra ca pistolul ala e panarama si sa mă apuc de una cu atmega dar uite ca socoteala nu se potrivește cu realitatea. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 prin ce am trecut si eu cu aia cu afisaj led Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 pana acuma cred faceati una cu mcu si display ... păi nu am terminat de echipat clona de pickit de la soringt! bafta mea, omul s-a oferit să-mi preprogrameze picul, că nu mai ştiu pe unde mi-am pus poneiul şi RCD-ul... şi habar n-am dacă mai merg! şi de avr... acum f'o 2 ani mă apucase pofta de lipeli, dar n-aveam para chioară, nici de scos la imprimantă un cablaj n-aveam, imprimanta oricum era inkjet, şi se defectase şi ea, aşa că, mai mult să mă aflu-n treabă, mă apucasem de usbasp, cu mcu smd lipit cu adeziv pe o bucăţică de textolit chior... atunci am priceput că mă lasă ochii... şi atunci am făcut primele controale... şi-am ajuns ceva mai târziu "biciclist" oficial... bine că numai la apropiere! nasulia e că acum sunt iar "semichior": am reuşit să-mi sparg o lentilă cu f-o 2-3 săptămâni înainte de Paşte, şi nici până acum nu am pus-o... noroc că mai am o pereche, ceva mai nasulie un pic, dar utilizabilă... singura treabă e că după juma' de oră cu ăia pe nas, începe să mă ia durerea de cap... cred că mâine-poimâine termin de făcut lipiturile la ăla, şi... chiar sunt curios dacă mai e "viu" mcu-ul... la câte lipeli a avut parte (şi o să mai aibă!) cam mici şanse să scape întreg! Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 pana acuma cred faceati una cu mcu si display Da, dar partea de reglaj(amplificare, comparare) daca se aprinde si se stinge led-ul inseamna ca functioneaza, se pare ca la partea de comanda a triacului sunt probleme, ori tot aici ajunge si daca montajul de reglaj este realizat cu mcu, cu sau fara display. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 ... ca să nu mai "pigulesc" prin tona de posturi: pe unde se găsesc vârfuri compatibile cu letcoanele Solomon... şi cum le cheamă? Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Gata,merge perfect.Va multumesc tuturor pentru ajutor si răbdare.Multumiri speciale pentru: Albasete ( care m-a ajutat cu piese fără nici o pretentie),Miron1947 ( un guru din punctul meu de vedere si cu o răbdare de fier), Wolf (pentru schema,pana la urma este meritul lui) si lui Geomar pentru proiectarea cablajului.Am schimbat Lm-ul si mocul si merge fără repros, mâine încerc sa fac si un filmulet selfie. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Poate ma ajuta si pe mine cineva si sa-mi spuna daca la un letcon Pensol iron-n (24V, 48W) termocupla este la masa letconului (adica corpul letconului) cu borna (-). In scheme vad ca (-) termocuplei e la masa, deci n-ar fi o problema. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Din ce am vazut pana acum, termocuplul nu are conexiune comuna cu carcasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum