MifTy Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 ... din semireglabil nu se modifică? Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 nu se modifica din semireglabil Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 ... aduce a integrat defect... R3 e de 1kohm, nu altă valoare, şi e conectată între masă şi semireglabil? e lipită bine? Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) da este ok lipitura,pozitionarea si valoarea,acum caut sa schimb integratul. Din păcate nu am nimic la indemana sa înlocuiesc ci-ul si se face târziu, multumesc de ajutor, intru mâine seara după ora 19,trec si pe la magazin sa pun piese noi ca nu merge cu cârpeală.multumesc mult si noapte buna. Editat Mai 6, 2014 de dzyk2000 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 ... dacă mai ai alt soclu de 2x4 pini, eventual recuperat, ceva, taie-i ultimul rând de pini, să iasă de 2x3 pini, şi lipeşte-l cum trebuie pe plăcuţă... dacă e mocul de vină, sau dacă se defectează mai târziu, să nu te chinui cu lipit şi dezlipit... eu nu am făcut plăcuţă corodată, ci am făcut-o pe plăcuţă cu găurele... dacă mă puneam pe lipit direct, sigur încingeam prea tare astea 2 componente... 78-ul şi triacul mai suportă să le încălzeşti prea tare, dar integratele nu sunt prea fericite în cazul ăsta... Link spre comentariu
albasete Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Dzyk2000, te pot ajuta cu MOC-uri, soclu 2x3 pini si cred ca am si triace. LM 358 se gaseste la 1 leu in spate la Cinemascop Ploiesti. Daca esti de acord, discutam pe privat. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Dzyk2000, te pot ajuta cu MOC-uri, soclu 2x3 pini si cred ca am si triace. LM 358 se gaseste la 1 leu in spate la Cinemascop Ploiesti. Daca esti de acord, discutam pe privat. Ai pm. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 ... mda...am terminat cu lipirile, am verificat şi reverificat traseele, să nu fi lipit ceva greşit, totul pare ok, dar am parte de exact aceeaşi fază ca şi dzyk2000: funcţionează, adică letconul se încălzeşte, am tensiune la termocuplă, avansează mumuşel, ledul e aprins (iniţial l-am pus pe dos... hmmm... ), şi... nu decuplează!potenţiometrul şi semireglabilul puteau foarte bine nici să nu fie: învârtesc degeaba de ele... mi-a fost teamă să-l las prea mult, să nu-l prăjesc... maximum cât aveam la termocuplă a fost 20-22 mv, mai mult n-am îndrăznit să las letconul...o să fumez o ţigară, şi mă apuc cu măsurările.. pe care le sugerasem eu aseară! pe scurt, am aşa:- traf china 12-0-12 la 2 A (aşa e marcat!)- letcon d-ala galben... e marcat SL-I ... scrie pe rozeta de tablă unde sunt cele 3 şuruburi de fixare a "tubului" metalic- BT136, care se încălzeşte frumuşel- 7805-ul se încălzeşte şi el, nu foarte tare însă, pot ţine deştul pe el fără radiator, şi fără să am senzaţia de ars! :P ... de ce naiba nu se opreşte??? :( Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Eu am lasat letconul pana la 33 mV fara probleme, asa a fost si traful meu dar am crezut ca nu duce si am bobinat eu cu sarma mai groasa. Letcon tot din ala galben am , Bt-ul frige destul de tare dar 7805 este rece. Sunt curios cat masoara rezistenta ta? Bafta la masuratori si pune noutati pe forum, apropo, eu am fumat cateva pachete si tot nu se stinge ledul ) Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 ... să moară capra, e ceva dubios aici...- am setat semireglabilul la 22 mv...- am lăsat minunea conectată, şi... termocupla oscilează lent şi graţios în jurul valorii de 22 de milivolţi!!! - potenţiometrul e pus de mumuşeaţă: nu se întâmplă nimic! am dat un search după SL-I pe gogu... am impresia că ăsta... are oareşce comandă ÎN MÂNER!... başca, am impresia că e tecon de DEZLIPIT... nu de lipit!aşa s-ar înţelege din pozele astea: letcoanele Solomon de LIPIT au toate mâner albastru, cele de DEZLIPIT au mâner galben.colegii care nu au avut probleme, au avut toţi letcoane cu mâner albastru, cei care au întâmpinat probleme, cu mâner galben...http://www.a1parts.com/solomon/ Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 (editat) - am setat semireglabilul la 22 mv... am dat un search după SL-I pe gogu... am impresia că ăsta... are oareşce comandă ÎN MÂNER!... başca, am impresia că e tecon de DEZLIPIT... nu de lipit!http://www.a1parts.com/solomon/ Am desfacut eu letconul si nu are nimic in plus si am mai cautat si eu, mai sunt colegi cu letcon galben si merge Probabil ca urca mai sus dar la 33,3 am oprit alimentarea sa nu il ard. pe colector am 38,5 mV Editat Mai 7, 2014 de dzyk2000 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 ... la tine stă ţeapăn la 33 mv, da?ce tensiune ai pe colectorul tranzistorului, tot 33 mv, da? acum verifică şi pe pinul 2 al integratului: ai o tensiune de 33 de mv, reglabilă din semireglabil, eh? apropo, am semireglabil de 2,5 megohmi... şi din ce s-a mai scris p-aici, ar trebui să fie o rezistenţă de circa 680 kohm - 1 megaohm acolo... după valorile lui briobit (care şi el are un letcon galben), eu am o temperatură de circa 360-370 de grade, iar tu ar trebui să fii pe la 400-420... în mod normal, cu semireglabilul setat la mai puţin de 33 de mv ai tăi, potenţiometrul ar trebui să aibă efect: la o poziţie "mai mică", să "taie" tensiunea de comandă pe baza bc-ului, şi ledul să se stingă... şi n-o face... am stat juma de oră cu măsuratul: am 22 mv constant pe termocuplă, cu mici variaţii de 1-2 mv, letconul nu ajunge să înroşească vârful, ceea ce însemnă că ceva termostatare este... dacă zici că nu e nimic în letcon... hmmm... n-am idee! ce mă mai căpiază e că tensiunea de pe cursorul potenţiometrului nu pare să aibă nici un efect asupra integratului: tot 22 mv am la ieşire, indiferent poziţia!nu cumva comanda se face în curent, nu în tensiune? Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 ... s-ar zice că e mort lm358... mă rog, la mine ka358... şi fix d'ăsta n-am acum... în schimb am f-o 4 tl082... m-am uitat în datasheeturi, sunt compatibile pin la pin... a pus cineva tl082 în loc de lm358 la schema asta? dacă da, a mers? Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 ce te costa sa incerci? Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 (editat) Eu am pus la Vol-Ampermetru cu 16F877A, in loc de TL062 -> LM358 si merge ok. De ce nu ar merge si invers? Vorba lui Adicontakt, incearca. P.S. Daca nici la tine NU merge Statia de Lipit, inseamna ca este de la HEX. P.P.S. Glumeam, sper ca stii de gluma. Editat Mai 7, 2014 de GeoMar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum