Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

... milivoltmetru asemanator cu cel de mai sus dar cu afisaj LCD si integratul turnat direct pe cablaj. Nu stiu ce integrat este dar singura solutie sa-l fac sa functioneze a fost sa-l alimentez din alt transformator(pe cel existent nu mai am loc de inca o infasurare), altfel afiseaza tot timpul depasirea scalei... .

Integratul tau este ICL7106. Familia asta de integrate nu are intrarea flotanta. Pentru a alimenta voltmetrul se poate folosi elegant un incarcator (chiar modelul cu sursa in comutatie) pentru telefoanele mobile, cele pentru Alcatel se incadreaza in gama de 9-12V.
Link spre comentariu

Ca nu are masa flotanta mi-am dat seama atunci cand am vazut ca nu merge. Nu sunt sigur ca este ICL7106 deoarece in jurul pastilei are pad-urile pentru lipirea unui integrat in capsula MQFP, insa are pe doua laturi 10 pini si pe celelalte doua 11 pini. Exista ICL7106 incapsulat astfel? Din ce am gasit eu este incapsulat in MQFP cu 44 pini.

Link spre comentariu

oovidanie de unde ai luat suportul ala pentru letcon si letconul ?

Scuze, acum am vazut ca m-ai intrebat. Initial am cumparat de la Vitacom apoi de la un magazin din Falticeni (la parterul blocului turn de linga BCR). Suportul pentru letcon este de la un magazin din Suceava, cartierul Obcine (Disco System).
Link spre comentariu

cablajul de la pagina 6 il printez direct sau in olgina ?

Daca te referi la cel postat de catre xan77 ....da in oglinda trebuie printat.
Link spre comentariu

cablajul de la pagina 6 il printez direct sau in olgina ?

Daca te referi la cel postat de catre xan77 ....da in oglinda trebuie printat.
Merci mult pentru raspunsuri .Acum imi adun piesele , fac cablajul si cel tarziu in 2 saptamani e gata si statia mea.Oovidanie nu faci o comanda la metrafo ? Ca sa cumpar si eu un letcon pt statieSi inca ceva: Gasesc pe undeva prin suceava cablaj simplu placat ? :smt017 la vitacom letconul e aprox 60 ron si la metrafo e aprox 20 ron cu tot cu TVA. De ce e asa mare diferenta ? http://www.vitacom.ro/SearchList/type/2/key/pensolhttp://www.metrafo.ro/produse.html?keyw ... OL&where=0
Link spre comentariu

eu miam luat de la un magazin din buc de pe maica domnului (stiu ca nu e voie sa zic nuele magazinului)un ciocan de lipit pt statie velleman 24V/48W si am dat 50 ron pe el. Ceea ce mi sa parut ciudat...este ca varful pt ciocanul de lipit este ca si alea clasice de pe vremuri. La cei ce au pus poze aici am vazut ca varful are o gaura pe mijloc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pana la urma am reusit sa imi finalizez si eu cablajul si am plantat componentele .Dar nu stiu configuratia pinilor de la letcon . am masurat cu multimetru si reiese ca pe pinii 1 si 2 ar fi alimentarea letconului si pe 4si 5 termocupla (tii mufa cu pinii spre tine si cu cheita in jos), e adevarat ?Astept raspuns.Cu stima Gafincu Adrian

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator alx_mhr

Yo4You de ce sa facem :offtopic2 aiurea. ontopic: ce fel de termistor sau altceva (exclus termocuplu) gasesc si eu pentru temperaturi de 200-300``C

Se poate cu senzori în infraro?u. Avantaj: f?r? contact fizic. Dezavantaj: neap?rat f?r? contact fizic :smt017 ... Adic? e greu de realizat a?a ceva pentru un vârf de letcon, dar nu imposibil. Pirometrele pentru cuptoare func?ioneaz? pe principiul emisiei de infraro?u, din afara cuptorului se "oche?te" prin sistemul optic un punct din cuptor, aflat la o anumit? distan?? ?i se afi?eaz? temperatura. Dac? se realizeaz? un ghid pentru radia?ia în infraro?u de la vârful letconului pân? la elementul sensibil, care e ferit de c?ldur?, ar putea s? mearg?...Elemente sensibile ar putea fi banalele diode receptoare infraro?u (nu foarte sensibile) sau elementul receptor dinntr-un detector PIR, care sesizeaz? diferen?a de temperatur? între mediul înconjur?tor ?i corpul uman (adic? e foarte sensibil). Ghidul pentru radia?ia în infraro?u? Un tub izolat termic la exterior, cu o suprafa?? la interior cât mai absorbant? pentru c?ldur?, astfel încât s? se ob?in? o oarecare directivitate a radi?iei doar dinspre obiectul m?surat ?i nu din alte surse. Metoda ar fi bun? ?i la termosuflante, unde un astfel de pirometru ar m?sura direct temperatura zonei în care se lucreaz?.
Link spre comentariu
Vizitator alx_mhr

Acum vin ?i eu cu o întrebare: A folosit cineva un motor de frigider (compresorul) pentru termosuflant?? E foarte silen?ios, dac? sunt probleme cu uleiul (am în?eles c? e un compresor rotativ cufundat în ulei) se pot folosi decantoare care ar trebui în mod normal s? fie prezente ?i la frigider), singura problem? ar fi debitul... E capabil s? sufle cât sufl? o termosuflant? normal??

Link spre comentariu
Vizitator technoart

am cumparat un cap de statie cu aer cald si nu stiu care este tensiunea standard de alimentare a rezistentei.este chinezesc si cred ca toate sunt cam la fel.poate posta cineva o imagine dintr-o statie cu aer cald .vreau sa-mi construiesc una si nu am idee cum arata una in interior.are doua fire care alimenteaza rezistenta si doua care merg la senzorul de temperatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări