spark Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Imi puteti sa-mi dati si mie un link catre schema cu statia de lipit cu atmega 8 care cu softul tradus dupa cea poloneza cu disply 16x2 (am pierdut partitia cu fisierele respective) va multumesc cu anticipatie Link spre comentariu
dinoslmn Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Imi puteti sa-mi dati si mie un link catre schema cu statia de lipit cu atmega 8 care cu softul tradus dupa cea poloneza cu disply 16x2 (am pierdut partitia cu fisierele respective) va multumesc cu anticipatie Cauta aici viewtopic.php?f=290&t=70065&start=105#p817315Nu tin minte daca e softul "tradus" sau nuApeleaza pe colegul GeoMar.... daca nu te descurciZi buna,Dinu (fost Barladean ) Link spre comentariu
spark Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Am gasit---mii de multumiri--aveam cablajele (2 buc.) gata facute by GeoMar si doua by My---am tradus si eu fisierul bas dar nu l-am scris in mc. ca nu imi ajungea cablu de la USBasp la breadboard (am o problema cu detailele)http://www.elforum.info/posting.php?mode=reply&f=14&t=9630# Link spre comentariu
maryanus94 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Salutare.As dori sa realizez o statie bazata pe cablajul realizat de GeoMar, varianta restilizata, pentru schema lui wolf si as avea o intrebare, anume: pot folosi ca sursa de alimentare a circuitului un incarcator de laptop de la un mackbook foarte vechi care are ca iesire scrisa pe eticheta 24V si 1.875A ? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 cred ca da dar se va incalzi un pic mai greu letconul totusi ar fi bine sa verifici sa nu se inginga rau sursa practic la 24 de volti si 48 de wati ai avea nevoie de 2A tu avand 1,87A incearca Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Salutare.As dori sa realizez o statie bazata pe cablajul realizat de GeoMar, varianta restilizata, pentru schema lui wolf si as avea o intrebare, anume: pot folosi ca sursa de alimentare a circuitului un incarcator de laptop de la un mackbook foarte vechi care are ca iesire scrisa pe eticheta 24V si 1.875A ? NU se poate folosi acel alimentator, trebuie alimentare 24VAC (curent alternativ) nu 24VCC (curent continuu).Pentru a se putea folosi o sursa de curent continuu, trebuie modificata schema, in loc de triac trebuie tiristor, plus alte cateva modificari in schema, dar care trebuie testate intai. Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 in loc de triac trebuie tiristor, plus alte cateva modificari in schema, dar care trebuie testate intai.mai degaraba trebuie un mos-fet !thiristorul nu poate fi comandat daca tensiunea e continua filtrata...pentru ca th. o data amorsat ...asa va ramane ! ca sa poata folosi un thiristor trebuie sa elimine de pe iesirea chopperului condul de filtraj...dar asta duce la functionarea incorecta a sursei in comutatie! Link spre comentariu
maryanus94 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Am inteles.Multumesc de sfaturi.Ma voi apuca de statie cand imi voi procura un astfel de transformator.Inca o intrebare, care este intensitatea minima pe care ar trebui sa o aiba acest transformator pentru a functiona eficient statia? Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 2 amperi , 24 volti 48 w Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Daca letconul consuma, de ex. 48W la 24V iti trebuie 2A. Intodeauna e bine sa mai adaugi ceva in plus (20, 30 la suta).Am vazut ca unii colegi alimenteaza letconul la o tensiune mai mica (sub 20V) pentru o folosinta indelungata. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 merge fix 2 amperi , e vorba de o rezistenta care sa fim seriosi nu o calculeaza chinezul la fixam vazut niste statii de lipit cu un traf inauntru de numai 2 amperi nu aveau Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Traf de 24V si 2A este o "valoare" mai uzuala, mai greu gasesti traf de 20V si 2A pentru a subalimenta rezistenta letconului. Un amperaj mai mare al trafului (3-5A), nu "dauneaza" statiei, dar duce la o functionare "rece" a lui, la o folosire indelungata a Statiei. Asa cum a scris si @adicontakt, chinezul face tot posibilul pentru reducerea costurilor la realizarea statiei. Cat este de rezistenta si fiabila in timp ... ramane de vazut. Tocmai de aceea o Statie de Lipit realizata in regim DIY poate ajunge la un pret dublu fata de una "Made in China". Fiecare dintre ele, are avantaje si dezavantaje. Link spre comentariu
ss1958 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Se pot folosi cu succes transformatoarele din vechile UPS-uri de 250-600 W, la care se mai scot sau adauga spire si infasurarile se inseriaza sau se pun in paralel, in functie de traf. Eu am folosit astfel de trafuri modificate cu rezultate ff. bune si in altfel de aplicatii.Cum am mai spus aici, am construit 3 statii diferite din acest topic si la toate am folosit astfel de trafuri modificate.UPS-urile le cumpar de prin targuri de vechituri cu pret intre 10-15 lei. Incercati. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 ai perfecta dreptate dar sunt cam voluminoase Link spre comentariu
spark Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Acestea sunt cele mai folosite __mai mult decit necesar . http://www.unicas.ro/domeniu.php?%20id_subdomeniu=18 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum