paulus Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 am mai bagat un arc cu diametrul putin mai mare decat al letconului pe interiorul arcului existent.Eu am cautat sa micsorez transferul termic letcon-arc suport, de aceea am montat saiba de textolit, cred ca in cazul tau, ai marit acest transfer. Orice model de suport de letcon ar trebui sa ia in considerare acest fenomen. Este doar o opinie personala. Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Frumoasa realizare, la cat mai multe lipituri si montaje. Sunt sigur ca satisfactia realizarii proiectelor viitoare va fi de doua ori mai mare avand in vedere ca lucrezi cu ceva care e facut de tine. Bafta! Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Da, s-a marit transferul, dar ideea este ca atingeam cu varful acel arc de cate ori bagam sau scoteam letconul din suport si m-am gandit sa nu deteriorez varful letconului. Link spre comentariu
paulus Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Buna seara,Avand in vedere ca am finalizat proiectul "Statie de lipit termostatata", trebue sa-l incep pe urmatorul, asa cum mi-am propus- "ESR-metru".Din discutiile anterioare, colegul GeoMar mi-a sugerat o varianta mult utilizata si verificata, cea construita de nel 65.In aceste conditii, corect si normal ar fi sa postez pe site-ul viewtopic.php?f=290&t=80189, dedicat acestui proiect si asa voi face.Sper sa gasesc aceeasi bunavointa si sprijin la realizarea lui, cu toate ca ma cam sperie complexitatea acestui proiect. Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Nu am citit tot topicul la care ai facut referire, dar vezi ca mai este un topic: L, C, ESR - meter. Succes ! Link spre comentariu
yo5qax Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Va salut Propun spre abordare un alt concept de statie de lipit,autori Hercules Trapierakis si Giorgos Lazaridis noutatea consta in umarirea temperaturii cu un integrat specializat:MAX6657-Cold-Junction-Compensated K-Thermocouple-to-Digital converter mai multe detalii la adresele de mai jos. http://www.pcbheaven.com/projectpages/H ... g_Station/ http://www.pcbheaven.com/userpages/Home ... orklog&p=1 http://www.pcbheaven.com/projectpages/K ... ic=worklog Numai bine. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Nu mi se pare chiar un alt concept ci doar o alta distribuire a elementelor componente - amplificatorul tensiunii de la termocuplu si convertorul AD se duc in MAX, uC ramane...Desigur precizia PARTII DE MASURA creste , nu stiu daca si precizia sistemului care depinde in primul rand de constructia letconului.Oricum , e o alta abordare. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Va salut Propun spre abordare un alt concept de statie de lipit... ...noutatea consta in umarirea temperaturii cu un integrat specializat:MAX6657-Cold-Junction-Compensated K-Thermocouple-to-Digital converter ... Asa cum a scris si colegul @UDAR precizia partii de masura creste, dar si pretul unui MAX6657 este pe masura, vreo 40 ron, plus celelalte componente.Statia Wolf merge super bine si poate fi realizata cu majoritatea pieselor recuperate din alte montaje. La pretul lui MAX6657 realizezi usor 2 statii Wolf. Pana la urma o variatie de maxim +/- 10 grade la varful letconului, nu cred ca este asa de grava. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Daca reglam un histerezis mic la schema lui Wolf si de la letcon demontam varful si teava aia filetata pe capat care fixeaza varful putem obtine o precizie de 1-2 grade celsius. Problema e inertia mare a letconului (asa si trebuie sa fie) de aia temperatura termostatata oscileaza chiar si cu zece grade celsius. Puteti folosi orice schema doriti, atata timp cat letconul are inertie termica nu puteti controla precis temperatura. Link spre comentariu
dinoslmn Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Sarbatori fericite, un an nou bun sanatate si proiecte reusute, tuturor amicilor de pe forum. Pentru Geomar: puteti sa postati pdf-ul ultimei variante de cablaj Statie Wolf ? Multumesc anticipat Dino Link spre comentariu
The_Reaper Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Am facut si eu un pcb pentru statia de lipit Wolf, pentru a mai exersa in Sprint Layout.Daca doreste cineva sa il faca postez si pdf. Link spre comentariu
moduino Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Off topic Parerea mea este sa abandonezi Eagle si sa incerci Sprint Layout (folosit si de colegul nostru GeoMar). Ai sa vezi ca este muuult mai facil Si eu sunt destul de inaintat in varsta si cu toate astea, la sfatul colegului GeoMar, am incercat Sprint-ul. Ai sa vezi ce repede merge!Succes la "PCB"-uri"La multi ani tuturor!" Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Multumesc la amandoi pentru felicitari. Intradevar, Eagle pare/este mult mai complicat fata de Sprint, tot datorita faptului ca m-am chinuit o perioada cu Eagle apoi am trecut la Sprint (si tot datorita varstei), pot spune ca Sprint este un program muuult mai usor fata de Eagle. @sandu11111, dupa sarbatori am sa fac 2 cablaje pentru "Regulator Eoliana Pisica Matache" pentru colegii @arcadius si @costinium6, tot atunci am sa fac un cablaj Statie Wolf v-2 pentru tine si am sa ti-l trimit. Pana atunci trebuie sa mai imi fac provizii de cablaj foto & solutii. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 salut the_reaper potzi pune te rog frumos pcb in format pdf? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Uite aici, mai trebuie verificat sa nu contina vreo greseala. http://i42.tinypic.com/2wbwzub.jpg Statie de lipit wolf.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum