Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

...

Inca odata multumiri GeoMar!

Multumesc frumos pentru aprecieri. Vorba colegului @albasete, asteptam ceva poze cu statia dupa finalizare.

Referitor la ESR-metru, te pot ajuta cu un cablaj, cel de aici viewtopic.php?p=932530#p932530 si de ce nu si cu un PIC16F877A gata programat. :da

Dar toate astea, dupa sarbatori, banii sun "repartizati" deja pentru altceva, electronica fiind un hobby. :jytuiyu

Link spre comentariu

Deja lucrez la carcasa, mai caut pufere pentru baza, ceva distantiere pentru PCB si buton pentru potentiometru. Urmeaza etalonarea temperaturii, scrierea pe panoul frontal si montajul general. Am sa pun imagini cand va fi gata.Referitor la ESR-metru, multumesc anticipat de ajutor, reluam vorbirea dupa sarbatori, tare ma tem ca varianta propusa este cu mult peste puterile mele de intelegere si realizare :jytuiyu Oricum, ne mai intalnim pe site, toate cele bune!

Link spre comentariu

Am nevoie pt a suda integrate dotate cu radiator incorporat, de un letcon de 80W! Am acuma o statie solomon cu pensol iron-n, dar nu are suficienta putere, doar 48W. De unde pot cumpara un lecon de 80W? Sau daca stiti pe cineva care vinde va rog ziceti-mi.

Link spre comentariu

Eu sper ca luni am sa-mi prezint noua statie care este gata in proportie de 90%. Trebue doar sa fac cablarea si testarea la cald. Nu sunt foarte lamurit cu identificarea pinilor la mufa letconului, este HQ-Solder/IR with temperature probe, 24v/48w. Pe doua perechi de pini (din cei cinci) are continuitate, pe una rez. de 4 ohmi si pe a doua 2 ohmi. Nu stiu cum sa aflu care e elementul rezistiv si care e termocupla. In cel mai rau caz am sa-l desfac sa ma edific vizual.

Link spre comentariu

... Nu stiu cum sa aflu care e elementul rezistiv si care e termocupla. In cel mai rau caz am sa-l desfac sa ma edific vizual.

Vezi poza atasata unde sunt notati pinii de la mufa letconului (cea de pe cablu). :dapost-17385-139829720875_thumb.jpg
Link spre comentariu

Eu sper ca luni am sa-mi prezint noua statie care este gata in proportie de 90%. Trebue doar sa fac cablarea si testarea la cald. Nu sunt foarte lamurit cu identificarea pinilor la mufa letconului, este HQ-Solder/IR with temperature probe, 24v/48w. Pe doua perechi de pini (din cei cinci) are continuitate, pe una rez. de 4 ohmi si pe a doua 2 ohmi. Nu stiu cum sa aflu care e elementul rezistiv si care e termocupla. In cel mai rau caz am sa-l desfac sa ma edific vizual.

daca te uiti pe topic eu retin ca era o poza edificatoare a pinilorna ca scriu instant cu ,colegu GEOMAR
Link spre comentariu

Rezistenta letconului, elementul rezistiv are valoarea de 10-12 ohmi,in situatia unui letcon de 24V/48W. Valoarea termocuplei este mult mai mica.Cel mai bine demontezi mufa si vizualizezi polaritatea dupa culoarea rosie a conductorului.In comparatie cu letconul PENSOL-SOLOMON, la celelalte tipuri de letcon am intalnit valori mai mari.Ca atare, difera mult si inertia termica.

Link spre comentariu

Buna ziua,Asa cum am promis, am terminat proiectul meu "Statie de lipit termostatata", realizat cu ajutorul colegilor de forum carora le multumesc inca odata, in special lui @GeoMar. :aplauze Sunt foarte bucuros de realizare, a functionat dela prima "cheie"cum se spune, a trebuit sa fac reglajul punctului de topire a cositorului, in cazul meu la 330*C, din semireglabilul de 4,7 M ohmi. Totul functioneaza perfect, varful se incalzeste in cca. un minut si incepe sa palpaie led-ul verde dupa care se stinge si se poate lucra. Am simtit lipsa unui termometru etalonat pentru reglaj, cred ca obtineam o precizie mai buna a indicatiei scalei gradate a potentiometrului de 10 K.In partea din spate a spiralei-suport letcon am pus o saiba de textolit in care sta varful pentru a nu pierde temperatura in pauze, in ideea de a mai proteja cuplarea-decuplarea termostatarii.De asemenea, trebue sa caut un varf de letcon mai ascutit pentru zone mai subtiri de lipire/dezlipire.Evident, mai am de lucru pe partea de design a carcasei, a scalei de temperaturi si in general a aspectului, dar pentru conditiile de lucru si posibilitatile pe care le am, sunt multumit.Am sa postez si opt imagini care sunt mai edificatoare decat vorbele. Sanatate tuturor!

Link spre comentariu
:aplauze Felicitari ! La cat mai multe utilizari ! A iesit bine "lucrarea". Ca idee, nu vreau sa fiu carcotas, puteai folosi celebra carcasa de sursa de PC. Am si eu un suport de letcon asemanator cu al tau si din cauza ca se atingea varful letconului de arcul suportului,am mai bagat un arc cu diametrul putin mai mare decat al letconului pe interiorul arcului existent.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări