Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

De unde pot cumpara niste varfuri pentru solomon sl 10 ?Stima.

Treci pe la mine, am cateva varfuri ''rezerva''. Pot sa-ti donez unul.
Luni sunt pe la dumneavoastra. Online am cautat, mi-as da comanda doar ca imi este frica sa nu se potriveasca cu toate ca eu l-am masurat pe al meu la subler pe aproape nici un magazin nu da simensiunile exacte.
Link spre comentariu

Buna ziua,Vreau sa-mi fac si eu o statie de lipit termostatata dupa schema @wolf. Am letconul SL 10 si un transformator de retea de TV Sport. Acesta scoate in secundar in gol 17 vca, sarma avand D=1,10 mm cu izolatie cu tot. Tolele sunt de tip dublu U. Pot folosi acest traf la acest letcon? Compensez lipsa de 7 vca daca il alimentez in c.c. adica dupa redresare si filtrare? Mentionez ca il voi folosi in regim usor, cca 2-3 ore pe zi. Ce parametrii vor fi afectati?Multumesc.

Link spre comentariu

... Acesta scoate in secundar in gol 17 vca, sarma avand D=1,10 mm cu izolatie cu tot...... Ce parametrii vor fi afectati?

Este bun si 17 vca, doar ca letconul se v-a incalzi ceva mai incet pana la temperatura setata.In schimb ii asigura o viata mai lunga letconului, aceasta "sub-alimentare"Eventual daca poti, mai aduga cateva spire peste infasurarea secundara ca sa poti urca tensiunea pe la 20vca.
Link spre comentariu

Multumesc @GeoMar pentru raspunsul prompt, din pacate nu am fizic spatiu pentru a mai adauga spire, este bobinat la "blana" si foarte bine impregnat; e pacat sa-l ciobanesc.N-am inteles cum ar fi mai eficient in acest caz: sa alimentez letconul in ca sau in cc, nu m-ar deranja sa pun o punte da 4 a si doi electrolitici de 3600 uF/63v in paralel.M-ar ajuta foarte mult daca ar avea cineva posibilitatea sa-mi faca un PCB, evident contra cost, pentru acest montaj. Se poate discuta orice varianta pe PM.

Link spre comentariu

Redresare cu diode shottky si 2200-3300uF filtrare. Capacitatea suplimentara nu e necesara (nu ajuta cu nimic) la curentul asta.Daca tensiunea in cc e mai mare de 24-25V, cu letconul cuplat, mai redu capacitatea, de ex 1000uF.Condensatorii sa fie de 35V.Asta am facut si eu la o statie de lipit, ca aveam cam 18Vca. Dar pt cc, trebuie sa folosesti un trz (mos-fet) ca element de comanda!

Link spre comentariu

poti a-l lasa asa eu am facut 3 astfel de stati cu traf de tv sport si scoteau17 vcase incalzeste letconul la inceput un pic mai greu dar mere super ok una este la userul stefan 94 stefan si poate confirma

Link spre comentariu
:da Pagina anterioara: a-ti fost haiosi ! Off topic: i-mi place ca userii din unele orase se ajuta, la Ploiesti... :jytuiyu Adi: scuze, am gresit magazinul. Este foarte bun traf.ul de TV Sport.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări