Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Merge struna letconul. Varfuri bune sa aiba letconul ca de rest merge, asta pana cand so arde rezistenta...."Uite cum se face reglarea: se pune potentiometru de 10k pe o valoare medie (la mijloc) apoi se regleaza din semireglabilulde 4.7M pina cand temp de la virful letconului este dejuns ca sa topeasca fludorul,300-350*C ( metoda cea mai simpla ), asta este tot .Dupa care din pot de 10k (care vine pe fata statie de lipit ) se regleaza temperatura virfului +/-.Multumesc.Singura modificare care as dori sa io mai aduc ar fi montarea unui aparat de masura care sa traduca temperatura termocuplei intr-o valoare exprimata in grade celsius.Poate are idee cineva cum pot folosi un voltmetru de panou de 200mV cap de scala in asa ceva. Un mic ajutor daca se poate

Link spre comentariu

"Singura modificare care as dori sa io mai aduc ar fi montarea unui aparat de masura care sa traduca temperatura termocuplei intr-o valoare exprimata in grade celsius.Poate are idee cineva cum pot folosi un voltmetru de panou de 200mV cap de scala in asa ceva. Un mic ajutor daca se poate."Colegul Briobit este expert in asa ceva. A realizat un voltmetru, iar intre statie si voltmetru a "plasat" montajul:

post-46864-139829692502_thumb.jpg

Link spre comentariu

am rezolvat cu piuitil trafului de forta si incalzitul fetului era din soft am schimbat softul si este ok folosesc pic 12f683 softul avea P.I.D, softul nu imi apartine este dat de un coleg de pe forum ,acuma folosec softul de aici cel pentru 12f683 dar acesta urca foarte greu in temperatura la valoarea setata :jytuiyu se poate implementa PWM pentru 12f683 si info pe lcd 2x16 cand lipseste letconul ? sau poate are cineva softul gata facut si este amabil sa mil dea si mie . icon_jook multumesc folosesc mosfet fdp8870

Link spre comentariu

Da, dar nu ai testat cu un solomon. Solomonul pus pe gordak nu prea merge, cu reglajul la temperatura minima il incinge de il ia naiba pana sa-l opreasca. Termocupla solomonului nu da aceeasi tensiune cu cea a gordakului. In consecinta un letcon gordak nu merge direct pe schema wolf dar se poate pune umbland un pic la semireglabilul din primul AO.

Link spre comentariu

Conecteaza voltmetrul la termocupla si o sursa de 24V la rezistenta si testezi si astepti sa poata topi fludorul, cand se topeste vezi ce tensiune arata termocupla. Poti repeta cu alte letconuri mai cunoscute, pentru comparatie si iti faci idee cam in ce sens trebuie umblat in schemele wolf sau cea cu mega8.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am o statie Gordak si pentru majoritatea lucrurilor pe care le fac e suficient. Dar sunt cazuri in care nu face fata: de exemplu la dezlipit mufe, sau alte chestii care au foarte mult fludor.As vrea sa-mi fac o statie de lipit termostatata si in felul asta, cu cat puterea e mai mare, cu atat timpul de raspuns va fi mai mic. Si nu va depasi temperatura setata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări