Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Nu dati cu parul ! Am si eu o itrebare prosteasca :jytuiyu .desi am deja una facuta de vre 3 ani si acolo am folosit trafo cu priza mediana ( ca atunci am avut :da ), acum vreau sa mai fac inca doua module (2in1)in aceeiasi carcasa dar....ma lovesc de o problema :cry: NU MAI AM TRAFURI !!! cu priza mediana :cry: . Amu intrebare: cum pot face tens diferentiala si masa cu un transf normal??? :nas: Poate "ezista" o metoda dar cred ca acu am o gaura in creier si nu reusesc sa gindesc coerent .daca e vreo sansa de rezolvare va rog sa ma luminati si pe mine.Mulţumesc

Link spre comentariu

foloseste un dublor de tensiune.

Merci de info. M-am exprimat eu ca o cizma!! Trafuri de 22/ 24v am cit china dar nu sint cu priza mediana :sparge: .Cum partea de citire si comanda lucreaza cu ci-uri alim diferential+/-9v aici vine partea... imbirligata. Cum reusesc eu sa fac din traf de24 normal ( o singura infasurare) cele doua tensiuni?? +9&-9v ? Daca mai are cineva idei, va rog detaliati. Danke !
Link spre comentariu

foloseste un dublor de tensiune.

Merci de info. M-am exprimat eu ca o cizma!! Trafuri de 22/ 24v am cit china dar nu sint cu priza mediana :sparge: .Cum partea de citire si comanda lucreaza cu ci-uri alim diferential+/-9v aici vine partea... imbirligata. Cum reusesc eu sa fac din traf de24 normal ( o singura infasurare) cele doua tensiuni?? +9&-9v ? Daca mai are cineva idei, va rog detaliati. Danke !
Pentru comoditate eu as folosi niste convertoare DC/DC integrate gen Traco Power TMA1212D, TMA0512D, urmate de regulatoare liniare sau LDO-uri de 9V (+,-), daca +/-12V nu sunt OK.Daniel
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator tclau

Ma gandesc sa-mi cumpar si eu o statie de lipit... sunt satul (iritat) de "ciocanul de lipit"... si ma gandeam daca intre "construirea" uneia de la zero (parca nu as investi timp in asa ceva) si cumpararea uneia noi - nu stiu cum fac, dar mereu ajung la cele cu pret putin cam mare pentru "cateva" lipituri pe an - am gasit una semiprofesionala ~600ron, dar tare "ma tem" ca mi-o va da sotia de cap... ;) ... nu ar fi viabila achizitionarea placii electronice aftermarket (http://www.ebay.com/itm/Printed-Circuit ... 4613b59b1e) si adaugarea "rapida" a partii de alimentare & letcon... Ce parere aveti? Cred ca ajunge la un pret cam prea mic ca sa nu fie luata in seama aceasta varianta... sau "e prea mic" pretul si nu gasesc o cutie de pantofi sa ascund jucaria? Multumesc pentru rabdarea cu care mi-ati citit "problemutza" si imi cer scuze daca am facut ceva gresit.

ps. desi contul este vechi si mai urmaresc din cand in cand forumul... se pare ca e primul mesaj... la cine trebuie sa fac cinste cu o bere? ;)

Link spre comentariu

Daca te "tine" buzunarul sa dai 600 ron doar pentru cateva lipituri/an nu se merita. Daca este doar un moft... Un calcul rapid in situatia in care vrei sa-ti construiesti singur statia de lipit:letcon calitativ = 55 ron transport inclustransformator 24 Vca / 3 A = 35 ron sau 24 Vca / 5 A = 55 ron fara transportmontajul de pe e-bay = cca 30 roncarcasa (din sursa ATX) = sub 8 ronTotal = 128 - 148 ron. Personal am 2 statii de lipit home made realizate in colaborare cu 2 useri de pe forum.

Link spre comentariu
Vizitator tclau

Multumesc pentru raspuns. Pe la 150ron cred ca sunt disponibile pe piata, dar nu stiu la ce calitate... Acelasi lucru cu placa din link... e o clona, nu stiu daca nu e "doar sa fie", caz in care... sunt bani aruncati... :-)ps. calculul meu iesise pe la 60ron cu totul... componente de pe ebay + restul... "existente" (recuperabile). Dar... mi-e teama sa nu pierd vremea cu vreo "prastie"... ca "parca" nu am timp de pierdut... :-)

Link spre comentariu

Daca-ti faci singur montajul electronic (partea de comanda - termostatarea) posibil sa ajungi la cca 20 - 50 roni, in functie de complexitatea schemei si componentele diponibile. Sunt cateva scheme pe forum realizate de multi useri, care functioneaza perfect. (A se vedea celebra schema a lui Wolf, la care s-a adaptat si un montaj care afiseaza temperatura, statii cu control digital si afisaj LED / LCD, etc.) Ai si avantajul ca daca se defecteaza poti sa remediezi singur problema, fara sa umbli dupa garantii si alte "pierderi" de timp.Prima statie o am de mai bine de 3 ani si functioneaza excelent, nu am avut probleme pana acum cu ea. Succes !

Link spre comentariu
Vizitator tclau

@Emil De cand ma stiu am folosit pistolul de lipit (am 39 de ani, e un hobby, nu castig si nu intentionez sa castig din aceasta meserie - ceea ce "eventual" fac... e pe gratis, pentru prieteni) [am avut un ciocan de lipit, dar i-a trebuit unuia mai mult si l-a luat fara sa ma intrebe, pe langa multe altele care i-au fost la fel de trebuincioase]Totusi sunt unele lucruri la care clar pistolul e o "piatra" cam inutila si clar imi trebuie altceva (cel putin asa presupun). Ca 99% le rezolv clasic... de acord. Si ca de obicei, cel putin noua pasionatilor de ceva, multe lucruri pe care le avem... sunt "in plus" [de exemplu, mi-am luat o trusa "meseriasa" de scule... cu care lucrez la masina de 2/ maxim 3 ori pe an pentru ca mi-e "mila" sa-mi las masina pe mainile "expertilor" + e "fun". Merita banii? Da si nu... sotia: da, eu: da ;) ].Multumesc frumos pentru orice raspuns care ma vizeaza & pentru timpul alocat (care e cel mai scump).

Link spre comentariu
Vizitator tclau

Multumesc mult. Linkul nu mai functioneaza, dar (pentru altii ca mine) fisierul poate fi gasit aici

Deocamdata ma lupt mai mult cu o raceala, apoi voi lua in serios si oferta foarte buna de la fratello, caruia ii multumesc pentru amabilitate si pe aceasta cale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări